Sklep z instrumentami muzycznymi

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
lusiak

Sklep z instrumentami muzycznymi

Post autor: lusiak »

Moi Drodzy, gdzie w Luksemburgu można kupić gitarę? Planuję prezencik dla mężusia, a koszt sprowadzenia z Polski wynosi 1/3 wartości instrumentu :).
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

a moze sie oplaca !!!!

sprawdzic mozna lecz trzeba sie znac

http://www.editus.lu/ed/fr/63p-Musique_ ... ts_de.html

jestem w tej dziedzinie specjalista i posiadam 1 szy stopień :czyli rozróżniam kiedy się gra i kiedy nie gra <rotfl>
Awatar użytkownika
irja28

Post autor: irja28 »

Wiesz dokładnie co chcesz kupić? Dla początkującego czy wymagającego? ;)
Myślę, że w miarę dobrą giatrę można już kupić za 70 euro, dla początkującego lub do przygrywania sobie hobbistycznie.
Jeśli droższe, to lepiej wiedzieć jakie są wymagania tego który będzie nią obdarowany...inaczej szkoda wyrzucać kasę.

PS. super pomysł tak w ogóle ;)
Awatar użytkownika
lusiak

Mąż brzdąkał na elektrycznej swego czasu (teraz zakurzona leży w piwnicy w Polsce) :).

Szukam gitary akustycznej, myślę że po tylu latach to dla osoby średnio zaawansowanej. Do tego jakiś ładny futerał, stojaczek i kostka. No i szmatka profesjonalna do codziennego przecierania cacka ;)).
Awatar użytkownika
stary

aA moze jakas staroc po Beatlesach lub Abba nie powinny byc drogie bo stare jak ja <muza>
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
Awatar użytkownika
irja28

Masz zatem sporo sklepów do wyboru..a szmatka?Daj spokój, będzie dużo grał to się nie będzie kurzyć :D

Ja mam gitarę klasyczną, jest cichsza, ale palce mniej bolą od nylonów. Akustyczna ma moim zdaniem fajnijesze brzmienie, ale metalowe struny kiedyś zrujnowały mi palce.
Jeśli jesteś zdecydowana to spoko, jeśli nie możesz poprosić kogoś w sklepie, żeby ci pokazał obie dla porównania.
Awatar użytkownika
lusiak

Znalazłam fajny sklep w Lux z gitarami (dziękuję "stary"!). Już za 180 Euro mogę dostać instrumencik. Kierować się konkretną firmą, czy na tym etapie zaawansowania, każda dobra ? :))
Awatar użytkownika
irja28

uuu...a podeślij linka. W sprawie gitar jestem pewnie tylko o 1 poziom wyżej niż stary, ale ciekawi mnie co to za cudo.

PS. tylko nie zamawiaj przez net! Idź, dotknij i posłuchaj :)
Awatar użytkownika
stary

irja ma racje

ale poczekać można bo może "prawdziwi" muzycy lub znawcy zerkną na forum po pracy tzn wieczorem
Awatar użytkownika
wilqs72

Re: Sklep z instrumentami muzycznymi

Post autor: wilqs72 »

lusiak pisze:Moi Drodzy, gdzie w Luksemburgu można kupić gitarę? Planuję prezencik dla mężusia, a koszt sprowadzenia z Polski wynosi 1/3 wartości instrumentu :).
Jesli sklep stacjonarny - sprobuj Stagemusic w Sandweiler (http://www.stagemusic.lu) - tanio raczej nie bedzie
Jesli internetowy to Music Store (http://www.musicstore.de) - chyba najwiekszy w tej czesci Europy, maja tez magazyn stacjonarny w Kolonii
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

lusiak pisze:Znalazłam fajny sklep w Lux z gitarami (dziękuję "stary"!). Już za 180 Euro mogę dostać instrumencik. Kierować się konkretną firmą, czy na tym etapie zaawansowania, każda dobra ? :) )
Jesli nie znasz sie na gitarach - najlepiej poszukaj kogos kto sie zna i moze pomoc w wyborze (pooglada, pomaca instrument, sprawdzi czy stroi itp.)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
lusiak

Nieocenione rady!! Serdeczne dziękuję!! Poszukam kogoś kto zechce wybrać się tam ze mną i doradzić. Ja jako totalny laik i w dodatku z "klapniętym uchem" pewnie nie odróżnię gitary klasycznej od akustycznej :). Zdałabym się totalnie na sprzedawcę, wyczulona jedynie na to, czy nie chce mi za wszelka cenę wcisnąć za drogiej ;).

Jak kupię badziewie, to szmatka się przyda :).

Strona tego sklepu to: www.theguitart.com/
Awatar użytkownika
irja28

Miałam Ci wysłać link do tego sklepu, ale skoro stary przesłał pełną listę nie chciałam dublować.
Na moje mają tam dosc wysokie ceny. Moją gitarę kupowałam w Paryżewie i tam najtańsze klasyczne były już od 30 euro....za swoją dałam 70 więc jest taka pośrednia....a tu poniżej 100 paru euro nie schodzą.

Jeszcze a propos jakości, to znam świentych muzyków grających na podstawowej wersji git klasycznej i cuda robią :) Więc się nie przejmuj, tylko zabieraj ze sobą kogoś kto potrafi chociaż kilka chwytów, zagra i doradzi.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Ja dorzuce moze jeszcze jeden sklep z instrumentami, ktory mijalam kilkanascie razy, ale - przyznaje sie bez bicia - nigdy w nim nie bylam - jest w centrum, przy rue des Etats-Unis (albo Fischer?...), w kazdym razie - pomiedzy rue de Strasbourg a rue d'Anvers. Moze przyda?...
MaWi

Post autor: MaWi »

bamaza42 pisze:jest w centrum, przy rue des Etats-Unis (albo Fischer?...)
http://editusb2b.luxweb.com/web/AP/fr/3 ... bourg.html

z tym, ze gitar za 70 euro tez nie polecam. W tej cenie, to moze ewentualnie w Sewilli, "prosto od krowy", ale w Luxie ponizej 120 euro to tylko badziew "made in China" (przynajmniej jesli chodzi o akustyczne)
ODPOWIEDZ