LOT z Luksemburga itd

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
digilante

LOT z Luksemburga itd

Post autor: digilante »

A propos reklamy LOTu - przy takich cenach to cos nie widze ze to bedzie wielkim sukcesem. A Luksemburg - Kyiv za 1000 euro to chyba zart.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Jeszcze ciekawsze polaczenie proponuja do Gdanska - lot z 2 przesiadkami (Wieden i Warszawa), trwajacy w sumie od ponad 9 do ponad 16 godzin....za cene od prawie 500 do ponad 600€ / osoba..... W takim czasie, to ja oststnio przejechalam samochodem (stojac 2 godziny w gigantycznym korku pod Berlinem...) , a kosztowalo to mnie duzo mniej niz 1/5 tej ceny....
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

bamaza42 pisze:Jeszcze ciekawsze polaczenie proponuja do Gdanska - lot z 2 przesiadkami (Wieden i Warszawa), trwajacy w sumie od ponad 9 do ponad 16 godzin....za cene od prawie 500 do ponad 600€ / osoba..... W takim czasie, to ja oststnio przejechalam samochodem (stojac 2 godziny w gigantycznym korku pod Berlinem...) , a kosztowalo to mnie duzo mniej niz 1/5 tej ceny....
Za to z Frankfurtu do Gdańska dolecisz bezpośrednio za kilkadziesiąt euro tam i powrót. Choć pewnie nadal nie jest to wystarczająco aby pobić konkurencję low-budget latającą z bliższego nam przecież Hahnu...
Awatar użytkownika
szymbi

Re: LOT z Luksemburga itd

digilante pisze:A propos reklamy LOTu - przy takich cenach to cos nie widze ze to bedzie wielkim sukcesem. A Luksemburg - Kyiv za 1000 euro to chyba zart.
Swego czasu robiliśmy ankietę wśród czytelników na temat akceptowalnych cen lotów z Luxa do Polski i była spora grupa osób, które byłyby skłonne zapłacić ok. 150 euro za bilet. Takie ceny w tej chwili LOT+Luxair właśnie proponuje, tyle że trzeba z wyprzedzeniem rezerwować. Jak startowało połączenie Lux-Wawa przez Berlin, ceny były od 250 wzwyż. A więc jest już postęp...
agabird

Post autor: agabird »

Mialam przyjemnosc dwukrotnie wyladowac w Berlinie spoznionym samolotem z Luxemburga, i udac sie do Warszawy pociagiem, gdyz kolejny samolot jest dopiero wieczorem, a walizki to juz w ogole cud jak sie uda przewiezc do nastepnego samolotu, tak jest na krotki czas przesiadki i Luxair nie powinien tego proponowac, szczegolnie to ranne polaczenie.
Awatar użytkownika
bamaza42

Za to z Frankfurtu do Gdańska dolecisz bezpośrednio za kilkadziesiąt euro tam i powrót. Choć pewnie nadal nie jest to wystarczająco aby pobić konkurencję low-budget latającą z bliższego nam przecież Hahnu...
Nie no..."konkurencja low-budget" jest nie do pobicia! :p , przynajmniej jak chodzi o Gdansk (a ostatnio, dzieki Flibco jezdzacemu do Cherleroi, o Warszawe chyba tez...?) - tak tylko zerknelam na strone LOTu, idac za postem digilante....
Awatar użytkownika
bamaza42

szymbi pisze:ok. 150 euro za bilet. Takie ceny w tej chwili LOT+Luxair właśnie proponuje
...gdzie?....
natolin

Post autor: natolin »

ja nie oczekuje, zeby LOT/Luxair konkurowal z Wizzairem czy Ryanairem...ale czy nie powinni byc przynajmniej konkurencyjni wobec SWISS czy Lufthansy (oferojacymi z reguly najtansze polaczenia z Luks.)? (chodzi mi o polaczenia do Warszawy)
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Tez nie oczekuje aby konkurowali, ale wlasnie aby byli konurencyjni wobec normalnych linii.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
MaWi

Post autor: MaWi »

hmmm.... gdzies juz czytalem cos na ten temat... czy nie na polska.lu? ;)

http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=7703
http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=7751
krzys1970

Re: LOT z Luksemburga itd

Post autor: krzys1970 »

szymbi pisze:
digilante pisze:A propos reklamy LOTu - przy takich cenach to cos nie widze ze to bedzie wielkim sukcesem. A Luksemburg - Kyiv za 1000 euro to chyba zart.
Swego czasu robiliśmy ankietę wśród czytelników na temat akceptowalnych cen lotów z Luxa do Polski i była spora grupa osób, które byłyby skłonne zapłacić ok. 150 euro za bilet. Takie ceny w tej chwili LOT+Luxair właśnie proponuje, tyle że trzeba z wyprzedzeniem rezerwować. Jak startowało połączenie Lux-Wawa przez Berlin, ceny były od 250 wzwyż. A więc jest już postęp...
jak kliknac na link z reklama to stoi jak byk:

Promotions
Luxembourg-Warsaw from 329 eur

Od 1 listopada Lufthansa uruchamia pierwsze polaczenie z Luksemburgiem z Monachium. Mam nadzieje, ze to troche zmieni taryfy z Luksemburga do Polski.
Awatar użytkownika
szymbi

krzys1970 pisze:jak kliknac na link z reklama to stoi jak byk:

Promotions
Luxembourg-Warsaw from 329 eur
W dwie strony. Trochę poklikałem i połączenia za 160 euro w jedną stronę się znajdą. Ale fakt, że nie ma ich wiele i pewnie nie każdemu będzie pasować. To w imię wierności liczbom.
ODPOWIEDZ