Kanie

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
mary_81

Kanie

Post autor: mary_81 »

Nie wiem gdzie rosna, wiec pytam: czy widzial ktos z was kiedykolwiek do kupienia kanie w jakimkolwiek supermarkecie, warzywniaku czy np. na bazarku z jarzynami w Lux?

Nie wiem, czy oni to tu w ogole jedza, ale tak mi sie chce kotleta z kanii, ze jestem gotowa zaplacic za jeden tudziez dwa kapelusze <prosi>
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Tak, tak...ja widywalam kanie (widywalam - sezonowo, glownie chyba jesienia...ostatnio nie zwrocilam uwagi...) na pewno w Delheize (Bertrange), ale i rowniez w lesie - pamietam takie miejsce gdzies w okolicy Junglister (po prawej jadac od Luxville) - niestety dokladnie nie pomne - gdzie zebralismy taka ilosc kanii, ze nie bylisy w stanie przejesc... :)
Mysle, ze jak trafisz na swierkowy las / zagajnik / czesc lasu, to masz szanse trafic i na kanie, bo one w takich miejscach wlasnie najchetniej rosna... :)
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

czy nie sa czasami chronione ???? <rotfl>

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kanie_%28ptaki%29
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

My dream came true, kanie same sie znalazly <otak>
Wybralismy sie wieczorkiem na spacer po Leudelange (najciemniej pod latarnia...) i przez przypadek natknelismy sie na kilkanascie bialych parasoli rosnacych wzdluz sciezki prowadzacej przez las. Pewnie w glebi lasu bylo ich wiecej, ale reszty nie bylismy w stanie dojrzec, gdyz zaskoczyl nas zmrok <lol>

Obrazek
Załączniki
kanie.jpg
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez mary_81, łącznie zmieniany 2 razy.
gabrjel

Post autor: gabrjel »

I w bułeczce z jajeczkiem :)
dobrze że mam zapas z Polski :)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
ODPOWIEDZ