pytanie
-
pytanie
Witam wszystkie mamy chcialam sie zapytac gdzie najlepiej jest rodzic ktory szpital jest polecany, jestem z Ettelbrucka wiec ten tu szpital mam ze tak powiem pod reka czy sa jakies mamy na forum ktore tu rodzily jakie wrarzenia. Czy jest mozliwosc obejzenia sali porodowej czy jest jakas porada spotkanie w szpitalu przed poroden czy ktos mi cos tam powie pokarze troche sie zaczynam bac im bliżej terminu a raczej im bardziej czuje ze naprawde jestem w ciazy (23 tydz.) bo do tej poru czulam sie rewelacyjnie ale zaczynam miec coraz wiekszy brzuszek a wraz znim obawy co do porodu. Dziekuje za odpowiedzi.
Szpital w Ettelbrucku polecam, jak najbardziej. Nie ma przepełnienia, lekarze i pielęgniarki dbają o pacjentów, sale są przestronne, z toaletami i prysznicami. Myślę, że można obejrzeć wcześniej salę porodową, najlepiej dowiedzieć się na miejscu, poprosić o rozmowę z położną, jeśli nie ma się tam swojego lekarza. Nie ma się czego obawiać 

a jeszcze kolezanka zapomniala dodac, ze jest tam do dyspozycji bardzo mila obsluga - kompetentna i dbajaca o pacjentki. Warto pamietac, ze jest to nowy szpital zbudowany obok starego, obecnie juz nieistniejacego, zaledwie kilka lat temu, wiec standard jest tu co najmniej trzygwiazdkowy, a moze nawet i cztero 

znalazlam dla ciebie stronke:
http://www.hopital-saint-louis.lu/fr/vo ... _naissance
poza tym chcialam jeszcze powiedziec, ze pod koniec ciazy twoj ginekolog da ci skierowanie do anestezjologa, jak rowniez do poloznej w celu podania roznych danych potrzebnych w czasie porodu i pobytu w szpitalu.
w kazdym szpitalu sa tzw. godziny otwarte, w trakcie ktorych polozna oprowadza przyszlych rodzicow po porodowce, wyjasnia jak wyglada procedura przyjecia na sale itp.
ps. rodzilam w eschowym szpitalu i w klinice bohlera
http://www.hopital-saint-louis.lu/fr/vo ... _naissance
poza tym chcialam jeszcze powiedziec, ze pod koniec ciazy twoj ginekolog da ci skierowanie do anestezjologa, jak rowniez do poloznej w celu podania roznych danych potrzebnych w czasie porodu i pobytu w szpitalu.
w kazdym szpitalu sa tzw. godziny otwarte, w trakcie ktorych polozna oprowadza przyszlych rodzicow po porodowce, wyjasnia jak wyglada procedura przyjecia na sale itp.
ps. rodzilam w eschowym szpitalu i w klinice bohlera
-