Gdzie w Luksie MYJNIA SAMOCHODOWA RECZNA ?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Borys

Gdzie w Luksie MYJNIA SAMOCHODOWA RECZNA ?

Post autor: Borys »

Heja

zaladowalem wczoraj bialego Fiata na lawete , postanowilem go porzadnie umyc po prawie rocznym postoju.

Chcialem skorzystac z myjni gdzie wrzuca sie monety badz zetony do automatu i samemu sie myje samochochod "karcherem" , znalem tylko jedna - w Bascharage.

Wyobrazcie sobie ze zajezdzam ja na to miejsce a tam zamiast myjni jebitnie wielka dziurwa w ziemi , prawie jak po wybuchu bomby.

No i tu pytanie do Was , szanowni forumowicze , gdzie znajde taka myjnie oprocz tej ktorej juz nie ma w Bascharage ?? Interesuje mnie szczegolnie poludnie Luksemburga ale chetnie uzupelnie swoja wiedze na temat istnienia takich punktow uslugowych rowniez w innych czesciach kraju.

Z gory dziekuje za podpowiedzi.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

Jak już dotarłeś aż do Bascharage, to trzeba było dalej ciupac jakieś 10km w kierunku Francji, prosto przez wszyskie ronda (jest w sumie chyba ze 4 czy 5) i tam, zaraz za granicą, jest Auchan Mont Saint Martin http://www.auchan.fr/magasin/accueil/ac ... Magasin=-1 , a przy nim niebieski słonik ;) http://www.elephantbleu.com/page.php?url=particuliers
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Widzialam takowa blizej - w Livange (po drugiej stronie autostrady, niz Bettemburg), przy stacji TOTAL - jest tam myjnia automatyczna, ale jest i takie miejsce, gdzie mozna samamu, i to o ile dobrze pamietam - az do 21:00...
MaWi

Post autor: MaWi »

To juz tylko do kolekcji, bo tak bardzo na polnoc pewnie ci sie nie bedzie chcialo jezdzic – jest jedna w Ingeldorfie, mniej wiecej naprzeciwko stacji Esso, po drugiej stronie torow do Diekirch. Nie da sie nie zauwazyc, bo jest przy samej ulicy.
Borys

Post autor: Borys »

Mary - stokrotne senkju.

Zaspokoilem swoje potrzeby wykorzystujac do tego niebieskiego slonika !!

Wyszorowalem Fiaciora z zewnatrz jak i wewnatrz i znow jest jak nowy z fabryki :)

Bamaza - to co widzialas w Livange niestety nie jest myjnia z lancami i automatami na zetony/monety , maja pomieszczenie gdzie sie pucuje autka , poleruje , woskuje i inne sruty tuty ale wspomnianych "karcherow" tam ni ma , jest jeden ale w rekach pracownikow myjni.

Mawi -dzieki za namiar , mi sie nie przyda , ale moze ktos kiedys bedzie szukal myjni recznej i bedzie jak znalazl. Dlatego zachecam , mili moi , do dalszego wpisywania zaobserwowanych myjni recznych.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
mmms

Post autor: mmms »

coż pięścią w stół Borys wlanął nożyce się odezwały..

I dobrze ze zwinęli ta myjnie w Bascharange - czasem nie dawała piany i w ogole cienka byla oszukiwała i skracała czas mycia <lol>

Dobra moje roczne wrażenia z okolicznych myjni:
Najbliższa ręczna w Luxie jest tam gdzie wspomnial MaWi.... pod Diekirch po lewej stronie jadac od Ettel , ale o niej zapomnij jest na żetony, które można teoretycznie wymienić o ile automat jest czynny.
i to by bylo tyle dobrych wspomnień z LUX. Pozatym chyba to ostani mohikanin myjni recznych w luxie. Spadajace ceny Karcherow wykonczyly konkurecje <mrgreen>

Zagramanica:
Niemcy polecam myjnię w KONZ pod Trewirem - można sie wyszaleć z karcherem / szczotka i oficjalnie umyć silnik (dla tych co to robia brrr...) 6 stanowisk.
uwaga unikac sobót w godz 1000-1400, kiedy stau sie zdarza bo Niemcy masowo pucuja na glanc swoje beemwe tudzież aUdi.. dodatkowe plusy imbis :)
generalnie na www.cleanpark.de mozna poszukac innych stacji w po niemieckiej stronie Mozeli.

Druga stacja stacja tej sieci jest w Trewirze nad Mozela po prawej stronie od zjazdu z autostrady. Czynna do godz 20 + odkurzacze. Niestety nie można posłuchać ulubionego umc-jeb-bum, ponieważ mieszkańcy domków na przeciwko grzecznie proszą na piśmie o wyłączenie radyj i innych urządzeń nagłaśniających. ;/

Saarburg: Ta sama sieć

Francja hmmm:
Serrick-les-Bains tuz za granica z DE - wrażenia: działa.
Thionville: nie zapuszczam się tak daleko, ale wieść gminna niesie, że ponoć jest parę :)
I TO ! HIRO HITO!
gabrjel

Post autor: gabrjel »

mmms pisze: Serrick-les-Bains tuz za granica z DE - wrażenia: działa.
Thionville: nie zapuszczam się tak daleko, ale wieść gminna niesie, że ponoć jest parę :)
Sierck-Les-Bains - myjnia kiepska...
Thionville - koło Leclerc'a
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

W Messancy koło centrum handlowego Cora, nie pamiętam nazwy sieci, ale na pewno jest kilka stanowisk. Jakieś 15km od granicy z Lux.
dag
znajmrocki

Post autor: znajmrocki »

odswiezam temat. Poszukuje myjni recznej w Lux city. Za wszelkie wskazowki z gory dzieki :)
zzz

Post autor: zzz »

Rozumiem, że chodzi o taką reczną samoobsługową, gdzie sam latasz z myjką dookoła kabata?

W samym Lux-ville jeszcze nie widziałem. Oprócz tych co tutaj sią wymienione, można jeszcze dorzucić Audun-le-Tiche, zaraz obok Carrefoura, ale to dla tych co mieszkają bliżej południowej granicy - w Esch czy okolicach. Przyjmuje monety, można też zakupić żetony za banknoty. Na pewno myje, myślę, że tak samo skutecznie jak większość - ja nie narzekam. Jest też odkurzacz, więc można sobie zrobić full serwis.
znajmrocki

Post autor: znajmrocki »

no dzieki, sprawdze wkrotce, moze byc szybciej niz do Mont St Martin.
W kazdym razie temat ciagle aktualny, swoja droga zastanawia mnie dlaczego
nie ma myjni recznych, przeciez nie kazdy ma karczera w domu.
ODPOWIEDZ