Ortopeda pilnie poszukiwany
- Ewalentyna
Ortopeda pilnie poszukiwany
Cześć sąsiadom
Popsułem sobie staw biodrowy podczas wizyty w PRL . Niestety po powrocie stan się się nie poprawia. Nie znalazłem żadnego ortopedy na liście rekomendowanych lekarzy, stąd pytanie czy ktoś może mi polecić doktorka:
- przyjmującego max w ciągu paru dni (dostałem namiar do jakiegoś szamana do którego czeka się 2 miesiące)
- znającego się na rzeczy (tj. takiego co nie robi USG pięty kiedy boli mnie głowa)
- mającego na miejscu urządzenia pomagające zdiagnozować problem (RTG, USG) inaczej niż poprzez "macanie palcami" i "przykładanie ucha do kolana"
serdecznie pozdrawiam w deszczową pogodę
mąż korzystający z konta żony (gościnnie jak zwykle <mrgreen> )
Popsułem sobie staw biodrowy podczas wizyty w PRL . Niestety po powrocie stan się się nie poprawia. Nie znalazłem żadnego ortopedy na liście rekomendowanych lekarzy, stąd pytanie czy ktoś może mi polecić doktorka:
- przyjmującego max w ciągu paru dni (dostałem namiar do jakiegoś szamana do którego czeka się 2 miesiące)
- znającego się na rzeczy (tj. takiego co nie robi USG pięty kiedy boli mnie głowa)
- mającego na miejscu urządzenia pomagające zdiagnozować problem (RTG, USG) inaczej niż poprzez "macanie palcami" i "przykładanie ucha do kolana"
serdecznie pozdrawiam w deszczową pogodę
mąż korzystający z konta żony (gościnnie jak zwykle <mrgreen> )
Mamy czas, czas nie goni nas
hej,
mam nadzieje ze ktorys pomoze:
Doz. Dr Nizard- Esch/Alzette
Dr Moser-Esch/Alzette
Dr Thines-Esch/Alzette
Dr Wijne-Esch/Alzette
Dr Jacobs Stefan
www.chem.lu tu znajdziesz wszystkich lekarzy
Pozdrawiam Edyta
mam nadzieje ze ktorys pomoze:
Doz. Dr Nizard- Esch/Alzette
Dr Moser-Esch/Alzette
Dr Thines-Esch/Alzette
Dr Wijne-Esch/Alzette
Dr Jacobs Stefan
www.chem.lu tu znajdziesz wszystkich lekarzy
Pozdrawiam Edyta
A faktycznie nie ma tutaj:
http://www.polska.lu/Lista_lekarzy_Lux.htm
http://www.polska.lu/Lista_lekarzy_Lux.htm
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Re: Ortopeda pilnie poszukiwany
polecamy dr Christiana Nuhrenborgera z Clinique d'Eich. Dobry specjalista, na miejscu w klinice wszystkie aparaty diagnostyczne no i co prawda terminy sa odlegle, ale co poniedzialek 8.00-10.00 on przyjmuje w formie ostrego dyzuru, wiec kazdy, kto przyjdzie zostanie przyjety. Sugeruje jednak przyjsc wczesniej, bo to troche trwa. Jesli trzeba rentgen tez jest robiony od razu.Ewalentyna pisze:Cześć sąsiadom
Popsułem sobie staw biodrowy podczas wizyty w PRL . Niestety po powrocie stan się się nie poprawia. Nie znalazłem żadnego ortopedy na liście rekomendowanych lekarzy, stąd pytanie czy ktoś może mi polecić doktorka: )
http://www.medecinedusport-chl.lu/
76, rue d'eich (nowy budynek -nie ten glowny i ten z kwiaciarnia na dole, 1 pietro).
witam,
tak sie sklada, ze od paru dni tez mam problem z noga. Dostalam namiary do dwoch specjalistow, jesli chodzi o terminy to w sumie u jednego i u drugiego wizyte moglabym dostac w przyszlym tygodniu. Niestety nie wiem na ile potrafia pomoc, bo wizyta mnie dopiero czeka.
Ponizej namiary:
1. Dr Frank Moeller , Ettelbruck- tel. 81 72 58
2. Mlle Ingrid Faucon - Podoloque (Cabinet de podologie PIERRE-PASCAL PALGEN),
Luxemburg miasto- tel. 40 34 48-1
pozdrawiam i powodzenia
tak sie sklada, ze od paru dni tez mam problem z noga. Dostalam namiary do dwoch specjalistow, jesli chodzi o terminy to w sumie u jednego i u drugiego wizyte moglabym dostac w przyszlym tygodniu. Niestety nie wiem na ile potrafia pomoc, bo wizyta mnie dopiero czeka.
Ponizej namiary:
1. Dr Frank Moeller , Ettelbruck- tel. 81 72 58
2. Mlle Ingrid Faucon - Podoloque (Cabinet de podologie PIERRE-PASCAL PALGEN),
Luxemburg miasto- tel. 40 34 48-1
pozdrawiam i powodzenia
witam.
odnoszac sie do stwierdzenia powyzej.
badania lekarzy angielskich pokazaly ze problem ortopedyczny moze byc w 70 procentach zdiagnozowany poprzez wywiad z pajentem tzn rozmowe w gabinecie!!!
nastepne 10% to aktualne badanie dotykiem.
pozostale 20% bada sie dopiero RTG USG itd.
ale potrzeba na to czasu ok 30-45 min w gabinecie (ktory z was byl u lekarza przez 40 min?).
Dr Gleitz (chyba tak sie go pisze) w Lux Ville. ok, ale bardzo zachodnia medycyna.
mam Dr magika ale w Trierze zna slabo angielski ale jest dobrym fachowcem. Poszukam namiarow jesli potrzebujesz.
witam.
odnoszac sie do stwierdzenia powyzej.
badania lekarzy angielskich pokazaly ze problem ortopedyczny moze byc w 70 procentach zdiagnozowany poprzez wywiad z pajentem tzn rozmowe w gabinecie!!!
nastepne 10% to aktualne badanie dotykiem.
pozostale 20% bada sie dopiero RTG USG itd.
ale potrzeba na to czasu ok 30-45 min w gabinecie (ktory z was byl u lekarza przez 40 min?).
Dr Gleitz (chyba tak sie go pisze) w Lux Ville. ok, ale bardzo zachodnia medycyna.
mam Dr magika ale w Trierze zna slabo angielski ale jest dobrym fachowcem. Poszukam namiarow jesli potrzebujesz.
- Ewalentyna
dzieki serdeczne za wszystkie informacje <aniolek>
Jak udam mi się odwiedzić któregoś z lekarzy w nadchodzącym tygodniu, to podzielę się wrażeniami :>
Jak udam mi się odwiedzić któregoś z lekarzy w nadchodzącym tygodniu, to podzielę się wrażeniami :>
Mamy czas, czas nie goni nas