Wypożyczenie auta
Wypożyczenie auta
Witam! Szukam jakiejś nie drogiej wypożyczalni aut o 22 do 26 czerwca ( od 21:00 do 21:00) Może jakieś propozycje? Coś sprawdzonego? Dzięki! Pozdrawiam!
rent a car
to zalezy jakie auto jest CI potrzebne:
jesli jestes pracownikiem EU to masz specjalna cene - samochody osobowe, wiekszosc wypozyczalni jest umiejscowiona na lotnisku i czynna codziennie, wiec warto sprawdzic
jesli ciezarowy, to jest firma (i tutaj zapomnialem nazwy, ale pewnie jakis forumowicz przypomni), ktora ma dosc ciekawa oferte
sprawdz tez oferte herza w Hahn - czasem te ceny sa nizsze, ale tez polecam sprawdzenie Avisa - calkiem niedawno przekonalem sie,ze mieli nizsza cene niz HERZ, pomimo ich hasla reklamowego
a dodatkowo wybierz opcje szukaj na tym forum -troche juz bylo pisane o tym
pozdr
jesli jestes pracownikiem EU to masz specjalna cene - samochody osobowe, wiekszosc wypozyczalni jest umiejscowiona na lotnisku i czynna codziennie, wiec warto sprawdzic
jesli ciezarowy, to jest firma (i tutaj zapomnialem nazwy, ale pewnie jakis forumowicz przypomni), ktora ma dosc ciekawa oferte
sprawdz tez oferte herza w Hahn - czasem te ceny sa nizsze, ale tez polecam sprawdzenie Avisa - calkiem niedawno przekonalem sie,ze mieli nizsza cene niz HERZ, pomimo ich hasla reklamowego
a dodatkowo wybierz opcje szukaj na tym forum -troche juz bylo pisane o tym
pozdr
Re: rent a car
Mozesz cos blizej na ten temat? Na lotnisku w Luxie czy generalnie? I co trzeba powiedziec? "Jam urzednik" czy jakis kod promocyjny trzeba podac.mslawomir pisze::
pozdr
Ja moge generalnie polecic tez Sixta w Trewirze, bo maja czasem dobre oferty wlasnie na 5 dni
Ja niestety nie jestem pracownikiem Unii, wiec zniżek brak, potrzeba mi auta z mondercange czyli luksemburga by odebrać mamę z lotniska w Hahn, odpada autobus bo przylot jest o 23.25 a ja jestem w 7 mc ciazy wiec po nocach nie chce się włóczyć Najtansze co znalazlam to 130 e na lotnisku w Lux. Pewnie taniej już nie znajdę!?
musisz powiedziec,ze jestes i potwierdzic to swoim zielonkawym dokumentem, na tel raczej nie udziela CI info odnosnie spec cenybyly pisze:Mozesz cos blizej na ten temat? Na lotnisku w Luxie czy generalnie? I co trzeba powiedziec? "Jam urzednik" czy jakis kod promocyjny trzeba podac.mslawomir pisze::
pozdr
Mam dokładnie odwrotne doświadczenia - rezerwacja dokonana przez telefon, żadnego sprawdzania papierów przy odbiorze/zwrocie auta.mslawomir pisze:
musisz powiedziec,ze jestes i potwierdzic to swoim zielonkawym dokumentem, na tel raczej nie udziela CI info odnosnie spec ceny
130 ojro za 5 dni to naprawde tanio. bierz i wiecej nie szukaj.anianna pisze:Ja niestety nie jestem pracownikiem Unii, wiec zniżek brak, potrzeba mi auta z mondercange czyli luksemburga by odebrać mamę z lotniska w Hahn, odpada autobus bo przylot jest o 23.25 a ja jestem w 7 mc ciazy wiec po nocach nie chce się włóczyć Najtansze co znalazlam to 130 e na lotnisku w Lux. Pewnie taniej już nie znajdę!?
Przypilnuj przy odbiorze auta by pani sporzadzila rzetelnie protokol oddania w Twoje rece auta a w zasadzie to jego stanu , wszelkich zarysowan zadrapan odpryskow pekniec itepe. Uchronisz sie w ten sposob przed ewentualnym obciazeniem Ciebie kosztami naprawy usterek ktorych nie dokonalas.
Ura Bura Szef Podwóra
to widocznie cos sie pozmienialo, tym lepiej:)szymbi pisze:Mam dokładnie odwrotne doświadczenia - rezerwacja dokonana przez telefon, żadnego sprawdzania papierów przy odbiorze/zwrocie auta.mslawomir pisze:
musisz powiedziec,ze jestes i potwierdzic to swoim zielonkawym dokumentem, na tel raczej nie udziela CI info odnosnie spec ceny
W www.ada.lu moze byc kilka Euro taniej. Anianna, zamiast sie wloczyc w ciazy po nocach do Hahn, to niech mama dojedzie tu luksusowym autobusem Hahn-Lux. Wyjdzie taniej i szybciej, www.flibco.com
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
ciekawostka a propos hertza, przy rezerwacji internetowej pojawiaja sie dwa punkty,
"Luxembourg Findel Airport" oraz "Findel Airport - Route de Treves"... w rzeczywistosci jest to
takie samo miejsce (lotnisko).. roznica jest taka, ze ten piewszy jest drozszy i ma dostepna Niedziele jako dzien zwrotu/wynajmu... warto tez pamietac ze w Hertzu (i zapewne innych wiekszych firmach) czlonkowie ACLu maja 10% znizki
"Luxembourg Findel Airport" oraz "Findel Airport - Route de Treves"... w rzeczywistosci jest to
takie samo miejsce (lotnisko).. roznica jest taka, ze ten piewszy jest drozszy i ma dostepna Niedziele jako dzien zwrotu/wynajmu... warto tez pamietac ze w Hertzu (i zapewne innych wiekszych firmach) czlonkowie ACLu maja 10% znizki
Digilante wiesz ja jednak uważam że w 7 mc ciązy moge spokojnie prowadzić samochod a nie chcialabym zostawiać mamy o północy 130 km ode mnie samej i skazywać na ostatni autobus zanim by dojechala do centrum luxeburga 1:49 to i tak pozostaje dojazd luxemburg centrum-mondercange wiec czasowo i tyle zachodu że nie warto
A ta przyjemność,że ktoś czeka na Ciebie na lotnisku, bezcenna <mrgreen>
Autko to autko, niestety tak się złożyło że mąż musowo musi jechać w delegacje do pl naszym samochodem.. a to peszek! Ale dziękuje za stornke! Sprobuję i tam popytać o cenę:)
A ta przyjemność,że ktoś czeka na Ciebie na lotnisku, bezcenna <mrgreen>
Autko to autko, niestety tak się złożyło że mąż musowo musi jechać w delegacje do pl naszym samochodem.. a to peszek! Ale dziękuje za stornke! Sprobuję i tam popytać o cenę:)