Witam serdecznie!
Mam pytanie do mam lub mężów mam które rodził w szpitalu w Esch.
Czy szpital ten posiada w miarę godne warunki do porodu? Czeka mnie porod właśnie w tym szpitalu i zastanawiam się czy nie zabrać wszystkich dokumentów przed porodem i nie rodzic w Luxemburgu?
Czy nie ma to znaczenia i opieka w tym szpitalu dla mnie i dla dziecka będzie ok?
Z góry dziękuje za wypowiedzi w tym temacie!
Pozdrawiam!
warunki do rodzenia sa ok. pod tym wzgledem szpitale sie niczym nie roznia. wszedzie dobra, kompetentna obsluga, polozne do dyspozycji przez cala dobe. po porodzie w polsce bylam mile zaskoczona tutejszym podejsciem do rodzacej i jej partnera.
dodatkowo w eschu jest mozliwosc porodu ambulatoryjnego, czyli rodzisz, a po 4 godzinach jesli wszystko jest ok, mozesz wrocic do domu.
Dzięki serdeczne za odpowiedź! Już myślalam że bede pierwszą rodząca w Esch. A miałaś możliwośćwcześniej obejrznia szpitala- porodówki? Wiem że tak jest w Luxeburgu. Choć do Esch mam tylko 5 km i to mnie bardziej popycha do rodzenia w Esch. Bliskość szpitala jak zaczne rodzic
Sama tez tam rodzilam i jesli jeszcze raz ma mi sie to szczescie przytrafic to TYLKO w Esch ( a bedzie juz nie 5 km a 50). Duzo mniej pacientek niz w Lux-ville, ciszej, milej, przyjemniej. A w przypadku porodu ciezszego (a takowy byl) duzo wieksza dyspozycyjnosc personelu i pozytywniejsze nastawienie do partnera (z podaniem obiadu wlacznie). Jak najbardziej mozna obejrzec porodowke, onegdaj zajmowala sie tym polozna Tania, na nazwisko chyba Lulling.
Zycze powodzenia
Jeszcze raz dziękuję! Myślę że mnie uspokoiłyście pogadam z sekretarka mojego ginka, ona jest zawsze taka pomocna że pewnie nie będzie to dla niej żaden problem:) Życzę Wam i Waszym pociechom dużo zdrówka! Pozdrawiam!