Sklepy dyskauntowe lub hurtownie w Luksemburgu

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
ewagmx

Sklepy dyskauntowe lub hurtownie w Luksemburgu

Post autor: ewagmx »

Witam,

Mam pytanie odnośnie istnienia w Luksemburgu sklepów dyskauntowych, lub hurtowni artykułów spożywczych.
Bardzo proszę o radę jeśli ktoś orientuje się gdzie one są ulokowane i jakie mają nazwy.
Z góry dziękuję za wszelkie rady.
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

www.aldi.lu (np. Sandweiler, Bertrange)
http://www.lidl.be/be/home_fr.nsf/pages ... lialen-lux (np. Bertrange)

Warto przejechać się też do Plusa w Trier-Zewen - lepszy asortyment, w tym BIO, niższe ceny.
ewagmx

Post autor: ewagmx »

Chodzi mi bardziej o sklepy z możliwością kupna na większą skalę,
takie jak np. Makro Cash and Carry w Polsce.
Awatar użytkownika
inesitka

OK, widziałam Metro Cash and Carry koło Metzu.
Jest też w Saarbruecken.
Awatar użytkownika
Biała

Post autor: Biała »

inesitka pisze:Warto przejechać się też do Plusa w Trier-Zewen - lepszy asortyment, w tym BIO, niższe ceny.
inesitka, czy Plus jest gdzieś w okolicy BabyOne?
Ola
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

Ewka, jezeli szukasz w Luxie czegos na ksztalt Makro, to zajrzyj do Colruyt w Merschu http://www.colruyt.lu/ ;)
Awatar użytkownika
inesitka

Biała pisze:
inesitka pisze:Warto przejechać się też do Plusa w Trier-Zewen - lepszy asortyment, w tym BIO, niższe ceny.
inesitka, czy Plus jest gdzieś w okolicy BabyOne?
kawałek dalej w stronę Trewiru, jest to chyba ostatni z ciągu marketów po lewej stronie drogi
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Lidl, Aldi i Plus biją na głowę pod względem jakości i ceny co brzmi nierealnie...
ale tylko w Niemczech...
w sobotę jest oblężenie np w pobliżu Perl, gdzie Francuzi, Niemczy i Luksemburczycy przepychają się o miejsca parkingowe i kolejkowe...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

inesitka pisze:w Trier-Zewen
A gdzie to jest?...Od ktorej strony?... Ja sie nauczylam wjezdzac do Trewiru od strony Ehreng...czy jakos tak (bo nigdy tam nie ma korka...) - na koncu, jak sie skreca na Hahn...to z tamtej strony?...czy jeszcze gdzie indziej?...
Awatar użytkownika
czeczu

Re: Sklepy dyskauntowe lub hurtownie w Luksemburgu

Post autor: czeczu »

ewagmx pisze:
Mam pytanie odnośnie istnienia w Luksemburgu sklepów dyskauntowych, lub hurtowni artykułów spożywczych.
Wiele różnych sklepów Ci już polecono, ale ten, którego szukasz jest jeden w Lux-Księstwie:

http://www.provencale.lu/
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
Awatar użytkownika
inesitka

bamaza42 pisze:
inesitka pisze:w Trier-Zewen
A gdzie to jest?...Od ktorej strony?... Ja sie nauczylam wjezdzac do Trewiru od strony Ehreng...czy jakos tak (bo nigdy tam nie ma korka...) - na koncu, jak sie skreca na Hahn...to z tamtej strony?...czy jeszcze gdzie indziej?...
Jeżeli chcę jechać do sklepów, a nie do samego Trewiru, zjeżdżam z autostrady dużo wcześniej - na Wasserbilig. Mija się Wasserbilig, Igel, Zewen, i zaczyna się strefa handlowa. Może bardziej opłaca się jechać inną drogą, ale trasa nad Mozelą jest fajna :)
Agata

Post autor: Agata »

gabrjel pisze:Lidl, Aldi i Plus biją na głowę pod względem jakości i ceny co brzmi nierealnie...
ale tylko w Niemczech...
w sobotę jest oblężenie np w pobliżu Perl
Powiedzialabym nawet, ze w samym Perl, no i dodam jeszcze REWA, i duzy market drogeryjny DM.
A oblezenie jest, bo wszystkie te sklepy sa czynne od pon do soboty do godz 20.

Ja z tych wszystkich sklepow polecam REMA i DM - jest na prawde taniej. Do DM jezdze m.in. po pampersy (rozm 4, 2x44 szt kosztuje niecale 17€), dodatkowo dostaje sie dla malucha prezencik i ksiazeczke z bonami na tansze produkty. Warto wiec 'zarejstrowac' tam dziecko.
Tylko z warzywami tam slabo...
Agata
Awatar użytkownika
bamaza42

inesitka pisze:Jeżeli chcę jechać do sklepów, a nie do samego Trewiru, zjeżdżam z autostrady dużo wcześniej - na Wasserbilig. Mija się Wasserbilig, Igel, Zewen, i zaczyna się strefa handlowa. Może bardziej opłaca się jechać inną drogą, ale trasa nad Mozelą jest fajna
Owszem, fajna, tez ja lubie....ale jechalam tylko kilka razy, jadac do Konz (o tej samej trasie mowimy?...) - dzieki bardzo! :)
Borys

Post autor: Borys »

bamaza42 pisze:
inesitka pisze:Jeżeli chcę jechać do sklepów, a nie do samego Trewiru, zjeżdżam z autostrady dużo wcześniej - na Wasserbilig. Mija się Wasserbilig, Igel, Zewen, i zaczyna się strefa handlowa. Może bardziej opłaca się jechać inną drogą, ale trasa nad Mozelą jest fajna
Owszem, fajna, tez ja lubie....ale jechalam tylko kilka razy, jadac do Konz (o tej samej trasie mowimy?...) - dzieki bardzo! :)
Nie . Konz jest po drugiej stronie rzeki.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
bamaza42

lomatko...to ja juz nie wiem gdzie sa te sklepy, o ktorych mowicie....myslalam, ze w Niemczech....ale popatrze sobie na mape, spoko :)
ODPOWIEDZ