ktorego dostawce internetu najlepiej wybrac?
- aleksandra12b
ktorego dostawce internetu najlepiej wybrac?
Witajcie, czy mozecie doradzic, ktora firma dostarcza w miare stabilny i niezbyt drogi internet?
Dzieki!
Dzieki!
Na Coditel nie narzekam - podczas juz prawie 3 lat uzytkowania, problem byl moze 2 razy, ale byla to krotka przerwa. Nie wiem, czy jest tani - musisz porownac ceny, ale drogo mi sie nie wydaje (mam w pakiecie z telefonem). Ma jedna, choc dla mnie akurat malo istotna, wade - jest limitowany, bodaj jako jedyny dostawca netu w Lux. Mnie to akurat nie przeszkadza - wystarcza, moze 2 razy udalo mi sie ten limit przekroczyc....Ale - nie sciagam filmow, czasem tylko troche muzyki i jakies zdjecia/obrazki moje dziecko sciaga - i tyle.
Internet
Mamy Luxembourg Online z Eltrony od 1.5 roku i jest ok. Problem byl pare razy z ich DNS, ale rozwiazali szybko. Mam opcje 16 Mbit i wyciagam do 1800-1900 kB/s. Limitu transferowanych danych nie ma, choc w umowie jest jakas uwaga o nieprzekraczaniu rozsadnych ilosci transferu (cokolwiek to znaczy) Miesiecznie sciagam jakies 100-150 GB danych i jeszcze mi nikt problemu nie robil.
best regards, Mariusz
A ja z kolei mam abonament na Internet w P&T od trzech lat i jestem b. zadowolona. Jeszcze nigdy nie zdarzyla sie zadna przerwa, albo spowolnienie dzialania (a sciagamy z Internetu i ladujemy w niego b. duzo). Nie wiem, czy cenowo sa atrakcyjniejsi lub mniej atrakcyjni od konkurencji, ale znajac Luksemburg to roznice sa niewielkie. Mysle, ze czasami warto postawic na jakosc uslugi (bo w innych watkach czytalam o doswiadczeniach innych ludzi z innymi dostarczycielami Internetu i musze powiedziec, ze wlos jezy sie na glowie), niz na minimalna roznice w cenie.
Pozdrowienia!
Pozdrowienia!
tez uzywam polaczenia z P&T, ale tylko dlatego, ze na naszej wsi nie ma innych mozliwosci.
Poczta korzysta z pozycji monopolisty i narzuca koniecznosc posiadania stalego telefonu (ktorego wogole nie potrzebuje). cenowo sa wiec 2 razy drozsi od konkurencji (ok.48€/mies).
dawniej korzystalem z uslug eltrony - placilem 21€/miesiac.
jak tylko ktos dociagnie jakis kabel do mnie - od razu sie na niego przerzucam i wyrzucam monopoliste.
w obu przypadkach bardzo sporadycznie zdarzyly sie krotkie przerwy w dostawie.
a moze ktos zna inna mozliwosc dostawy netu - przez komorke np.?
Poczta korzysta z pozycji monopolisty i narzuca koniecznosc posiadania stalego telefonu (ktorego wogole nie potrzebuje). cenowo sa wiec 2 razy drozsi od konkurencji (ok.48€/mies).
dawniej korzystalem z uslug eltrony - placilem 21€/miesiac.
jak tylko ktos dociagnie jakis kabel do mnie - od razu sie na niego przerzucam i wyrzucam monopoliste.
w obu przypadkach bardzo sporadycznie zdarzyly sie krotkie przerwy w dostawie.
a moze ktos zna inna mozliwosc dostawy netu - przez komorke np.?
W chwili obecnej wszystkie luksemburskie sieci GSM oferuja taka usluge. W LuxGSM to sie nazywa Internet Mobile, w Tango – Mobile ADSL, natomiast w VOXie – Internet Everywhere. Nie mam pojecia jak to sie sprawdza. Z cala pewnoscia daje ci to swobode z korzystania z internetu wszedzie, gdzie dany operator ma zasieg (dostajesz specjalny modem, wpinany albo w USB albo w slot karty w laptopie i mozesz korzystac z internetu w danej sieci nie obciazajac jednoczesniej swojej komorki w tej sieci). Z cala pewnoscia szybkosc transmisji nie jest tutaj atutem a i cena moze okazac sie wygorowana. W koncu jest to cena wolnoscijespere pisze:a moze ktos zna inna mozliwosc dostawy netu - przez komorke np.?
- aleksandra12b
LoL jest wlascicielem czesci naszej firmy wiec mamy (i musimy) miec ich wszystkie produkty i powiem ze nie jestesmy zadowoleni. Przynajmniej dwa, trzy razy na tydzien ich DNS przestaja dzialac, i to normalnie wieczorem jak czlowiek chce sobie posurfowac. W ciagu dnia tez sie staje. Zawsze mowia ze hakerzy atakuja ich DNSy, ok, ale to juz staje sie nudne.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
wszyscy opratorzy intenetu sa tutaj ( nawet ci mniej znani)
http://www.providers.lu/
ja polecalbym tango bo mozna polaczyc z komorkami i telefonia (gsm) za friko
mimo ze narazie jestem VO bo trzeba wszystko przestawic a jestem za leniwy <mrgreen>
http://www.providers.lu/
ja polecalbym tango bo mozna polaczyc z komorkami i telefonia (gsm) za friko
mimo ze narazie jestem VO bo trzeba wszystko przestawic a jestem za leniwy <mrgreen>
Na mojej wsi skolei te nikt innz stacjonarny nie podłącza, ale okazało się że po podłączeniu linii stacjonarnej PT można przenieść umowę do VOX: usluga nazywa sie All in one: czyli stacjonarna linia, internet DSL, komorka bez limitu za okolo 55 EUR miesiecznie
http://www.vox.lu/maincontent.aspx?page ... agickey=06
I na razie wszystko dziala tak jak trzeba.
http://www.vox.lu/maincontent.aspx?page ... agickey=06
I na razie wszystko dziala tak jak trzeba.
dag