czy możecie polecić dobry żłobek/przedszkole?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
bober

czy możecie polecić dobry żłobek/przedszkole?

Post autor: bober »

Witam,
szukamy miejsca w żłobku dla naszej 2,5-letniej córeczki, czy ktoś z Was mógłby polecić jakiś dobry miejscowy żłobek (nie instytucji europejskich), najchętniej w okolicy Merl/Belair/Hollerich, lub gdziekolwiek indziej w mieście?
Przeczytaliśmy wszystkie dotychczasowe wątki o żłobkach/przedszkolach na forum, ale bylibyśmy wdzięczni za wszelkie dodatkowe informacje o konkretnych żłobkach, jeśli mieliście sami okazję bliżej je poznać, umieszczając tam Wasze dzieci. Mile widziane byłyby również ostrzeżenia, jeśli uważacie, że są takie, których lepiej unikać.
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich.
bober
luxxxik

Post autor: luxxxik »

Ja moge polecic z calego serca L´Enfant Roi w Strassen (sprawdz ich strone internetowa). Od kilku miesiecy chodzi tam moja corcia i jestesmy obie bardzo zadowolone :-) Bardzo ladny budynek z ogrodkiem, wysoka higiena, bardzo mile i profesjonalne panie....wiecej szczegolow moge podac na priva albo tu jak zajdzie potrzeba :-)
bober

Post autor: bober »

Bardzo Ci dziękuję :) a czy wiesz może coś o żłobku Les P'tits Malins też w Strassen? Szukamy też czegoś bliżej, Strassen jest okropnie daleko...ale gdyby było wart, to czemu nie?
bober
luxxxik

Post autor: luxxxik »

No my tez mamy dosc daleko ale dokladnie tak jak piszesz uznalismy ze warto.
Polecam umowic sie z pania na zwiedzanie zlobka...chocby po to aby miec skale porownawcza dla dalszych poszukiwan. Powodzenia!
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Mozemy polecic na Belair przedszkole Aux Enfants Gates przy rue d'Amsterdam. MAja dwa oddzialy: jeden dla maluchow do 18 m-cy i drugi dla starszakow. telefon do przedszkola 26383647. W sierpniu maja 2 tygodnie przerwy. Odliczają planowe nieobecnosci od 7 dnia oraz choroby dziecka za poswiadczeniem lekarza od 3 dnia nieobecnosci. Co nie jest czesto spotykanie w prywatnych zlobkach tutaj... Bardzo mila atmosfera. Nie jest to tylko przechowalnia. W zaleznosci od wieku dzieci realizuja program edukacyjny dostosawny do ich mozliwosci np. 4-5 latki, czyli dzieci które z jakis powodow nie chodza do luksembourskiego pre-cose (nie wiem jak to sie pisze...) uczą się liczyć, rozpoznawać literki, rozróżniać kształty i kolory itp. itd. No i jeszcze jest to przedszkole z "wykladowym" francuskim ;)
dag
aga19748

zlobek

Post autor: aga19748 »

witajcie ,
moge wam polecic zlobek Sim-Sala -bim ktory jest na liscie zlobkow europ.jedynie tam udalo mi sie znalezc miejsce wolne a to juz pol sukcesu .
mysle ze nie ma co przebierac na poczatku mozna nic nie znalezc .
ja zastrzezen nie mam co do zlobka -pozdr a
ODPOWIEDZ