Mam duzy problem... <beksa> z bardzo duza wilgotnoscia powietrza w mieszkaniu... <pada> (ciagle zbiera sie woda na szybach i framugach okien, zaczynam sie bac ze ktoregos pieknego dnia obudze sie w kapieli... <wanna> )
moze macie jakies wyprobowane sposoby na odwilzenie/osuszenie powietrza w domu?
Bede zobowiazana.... <roza>
PS dodam ze nie naduzywam ogrzewania i wietrze regularnie... i juz nie wiem co robic... <szok>
Odwilzacze/osuszacze powietrza w mieszkaniu
pewnie masz okna z pojedyncza szyba (ja tez tak mam, ale az tak bardzo nie paruja), albo masz okna aluminiowe....(moja kolezanka tak miala i widzialam te kaluze wody u niej), a do tego pewnie bardzo cieplo w domu...no i niestety oznacza to wilgoc w domu - bo to, ze sie skrapla - to jeden problem, a to, ze ma CO sie skraplac - to drugi......ale moze jacys fachowcy od budowy domow sie tu wypowiedza?...
- kajapapaja
mozna kupic (np. w Dartym) takie urzadzanka do pochlanianian nadmiernej wilgoci
to sie bodajze nazywa dehumidificateur
kolo 50euro powinno byc juz przyzwoite urzadzonko
to sie bodajze nazywa dehumidificateur
kolo 50euro powinno byc juz przyzwoite urzadzonko
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu