dekoder->dvd->TV - jak to podłaczyć?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
kajapapaja

dekoder->dvd->TV - jak to podłaczyć?

Post autor: kajapapaja »

czy ktos wie jak podłączyć taką kombinację, żeby móc nagrywać filmy na dvd?
mam dekoder Cyfry+ marki Philips.
MaWi

Post autor: MaWi »

To chyba zalezy od tego jakie wyjscia ma dekoder a jakie wejscia nagrywarka dvd. Najprosciej jesli oba maja zlacze typu SCART (po polsku to sie nazywalo eurozlacze), bo jesli tak jest, to sprawa jest dosyc banalna do rozwiazania.
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

są SCART-y i wszystko jest podłaczone, ale jak chcę ustawić programy to dvd mówi mi, że za słaby sygnał....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
MaWi

Post autor: MaWi »

że za słaby sygnał....
uuuu.... to juz chyba bedziesz musiala zamowic jakiegos doktora od sprzetu na wizyte domowa... A oprocz scartow i wyjscia antenowego jest w dekoderze jeszcze jakies gniazdko? (np. typu chinch?)
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

hm, trudno powiedziec, ale tych standardow jest teraz tyle, ze nic dziwnego, ze nie dziala.

Moze poczekaj na to
Kolejne usługi cyfrowe, które zaproponuje swym abonentom CYFRA+ to Personal Video Recorder i Video on Demand. PVR (Personal Video Recorder) -[shadow=red] odbiornik z wbudowanym twardym dyskiem o dużej pojemności, służący do rejestrowania programów telewizyjnych w formacie cyfrowym[/shadow]. ;-)

Albo kup dekoder PVR niezaleznie od Cyfry, sa takie na rynku, do odbioru Cyfry bedziesz potrzebowac tylko taki modul Aston Seca i wszystko bedzie funkcjonowac w miare bezproblemowo z jednego urzadzenia
ODPOWIEDZ