Tanie parkowanie w Hahn.

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
wojtek

Tanie parkowanie w Hahn.

Post autor: wojtek »

Istnieje możliwość tańszego parkowania w pobliżu lotniska Frankfurt-Hahn.
W pobliskiej wiosce niemal każde gospodarstwo rolne oferuje możliwość pozostawienia auta na podwórku za cenę 3 Euro/doba. Zagadnięty (pierwszy z brzegu) gospodarz zapewnił, że jak będziemy chcieli skorzystać z jego parkingu, to dowiezie nas na lotnisko.

Wkrótce będę miał okazję wypróbować to tańsze rozwiązanie.
Czy ktoś z Was wie coś więcej na ten temat?
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

jak dla mnie to podejrzanie niska opłata ... tymbardziej, że gospodarz tak ochoczo oferuje transport na lotnisko ... może chce czym prędzej wypchnąć klienta i ... "zająć" się jego autem <lol> a poważniej, wobec tak niskiej stawki sądzę, że gospodarz chętniej przyjmuje samochody na dłuższe przechowanie, może np. odmówić przechowania auta tylko przez week-end lub grzecznie zasugeruje spacerek na lotnisko zamiast własnej oferty transportu.
pozdr.
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Ale za to bez problemu, bez podejrzen można za 3 euro za dobe zostawic auto na parkingu pobliskiego hotelu, niemal vis a vis lotniska (zaraz za tymi najblizszymi parkingami za bodaj 8 euro/doba). Pisalam juz chyba o tym na forum...Hotel nazywa sie bodaj Fortuna, ma taki wielki napis na dachu, a najlepiej dojechac do niego skrecajac w prawo w pierwsza ulice juz w poblizu parkingow/lotniska. Dowożą do lotniska, a po przylocie można po nich zadzwonić - przyjadą, podwiozą pod hotel. Co więcej - wariant sprawdzony i przetestowany osobiście w lipcu br.
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

parking 7 i 8 kosztuje 7 jurosow, wiec nie wiem na czym polega rewelacja parkingu hotelowego?
Awatar użytkownika
wojtek

Te gospodarstwa wiejskie, o których wcześniej wspominałem, znajdują się właśnie w pobliżu tego hotelu, o którym napisała Bamaza.
Wiesz Jespere, dla mnie to jest jednak znacząca różnica (3 a 7 euro za dobę), zwłaszcza jak się parkuje przez 1-2 tygodnie.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

jespere pisze:parking 7 i 8 kosztuje 7 jurosow, wiec nie wiem na czym polega rewelacja parkingu hotelowego?
A na tym, że hotelowy kosztuje 3, a nie 7.... i tylko tyle (chyba), jak nie liczyć Hamerykanskiego auta (marka nierozpoznana...) ze skórą w środku, które podwozi do/z lotniska... :)
Awatar użytkownika
wojtek

Mieliśmy ostatnio okazję korzystać z usług parkowania przy hotelu FORTUNA. Jak wspomniała Bamaza, dowóz komfortową furgonetką (marki Chrysler) jest zapewniony w dwie strony (gratis). Hotel wraz z parkingiem znajduje się bardzo blisko terminalu. Obsługa mówi również po angielsku.
Poniżej podaję kilka danych kontaktowych do hotelu:
info@airport-hotel-fortuna.de
www.airport-hotel-fortuna.de
06543-50 47 16

Hauptstrasse 68
55483 Lautzenhausen
ODPOWIEDZ