Myjnia samochodowa poszukiwana

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
zb567

Myjnia samochodowa poszukiwana

Post autor: zb567 »

W Luksie jestem od jakiegos czasu, ale dalej nie trafilem na myjnie samochodowa ktora by mi odpowiadala. A to mycie jest slaba, a to suszenie nie istnieje.

A jak to wyglada u Was? Czy macie jakas myjnie ktora jest naprawde dobra, i kotra polecilibyscie?
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

mysle, ze najlepsza jakosc oferuje goedert (szczotki nie sa plastikowe i nie sa brudne)
poki co najlepsze mycie jakie odbylem w automacie...

a najlepsze i najbezpieczniejsze dla lakieru - mycie reczne samoobslugowe - pod cisnieniem - takie jak siec slonika we francji - najblizsze - audun-le-tiche albo thionville.
tego w luksie nie widzialem.
MaWi

Post autor: MaWi »

Rzut beretem od domu masz calkiem fajna myjnie u Goederta (w Berel). Nie wiem jak wysokie stawiasz wymagania takiej myjni, wiec nie moge ci obiecac, ze bedziesz zadowolony, ale ja jezdze wlasnie tam i nie mam zastrzezen. Przed wjazdem do automatu pracownik myjni zrasza autko dokladnie "Karcherem", tak wiec jest to tak naprawde myjnia polautomatyczna. Dodatkowym atutem jest to, ze w myjni tej samochod przejezdza "po tasmie" i w zwiazku z tym nie wysiada sie z niego, z wnetrza obserwujac wszystko co sie dzieje w okolo. Moje dziecko uwielbia te zabawe, wiec ubaw po pachy mamy tam gratis ;)
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

w Bascharage przy Cactusie jest myjnia ręczna też!
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
mslawomir

Post autor: mslawomir »

jesli masz warunki do umycia "pod domem" to polecam wlasny karcher (innej firmy nie polecam), zwraca sie po 2-3 myciach, nie niszczy lakieru (myjki automatyczne), myjesz wtedy kiedy chcesz i jak chcesz.
misio

Post autor: misio »

Goedert w Bereldange - polecam.
Goedert na Hollerich'u - nie polecam (inna maszyna, zla, mam zle wspomnienia).

Niezla myjnia (reczna) jest w Auchanie na dole. Naprawde ladnie myja.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

A ile kosztuje umycie reczne w Auchanie twojego auta? (chodzi o wielkosc, rodzaj)....I czy mozna przyjechac o dowolnej porze, zostawic auto, pojsc na zakupy i po zakupach odebrac?....czy trzeba sie umawiac na konkretna godzine i to duzo naprzod?...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

misio pisze:Goedert w Bereldange - polecam.
Goedert na Hollerich'u - nie polecam
A czy ta maszyna w Bereldange dokladnie "domywa" wszystkie zalamania, zakamarki karoserii...no i oczywiscie tyl samochodu?...Bo jesli chodzi o Hollerich, to ja mam jedynie takie zastrzezenia (ze nie domywa), ale sobie zawsze myslalam, ze - no coz, nie jest to mycie reczne...i w sumie bylam zadowolona, glownie z tego, ze nie "drapie" :)
clematis

Post autor: clematis »

bamaza42 pisze:
misio pisze:Goedert w Bereldange - polecam.
Goedert na Hollerich'u - nie polecam
A czy ta maszyna w Bereldange dokladnie "domywa" wszystkie zalamania, zakamarki karoserii...no i oczywiscie tyl samochodu?...
Maszyna na pewno nie domywa ... A samemu wziac szmate i domyc autko czy to tak ciezko? <mrgreen>
misio

Post autor: misio »

Ta w Bereldange to roznie z nia bywa. Raz bedzie cacy a raz mniej cacy. To chyba zalezy od tego czy pan karcherem dobrze poleje auto i czy przetrze szczota auto, no i od tego jaka warstwa brudu sie zebrala.

Myjnia w Auchanie kosztuje o ile dobrze pamietam cos kolo 30 Euro z kompleksowym sprzataniem w srodku, ale z tego mozna zrezygnowac i umyc tylko "blache" :) Do tego sa opcje takie jak woskowanie i takie tam duperele. W sumie fajne ale przyznam ze jak sie zaszaleje to uderzy po kieszeni.

JEDNAK raz na 2 miesiace na myjke automatyczna polecam sie wybrac, bo tam maja dobre chemikalia :)
ODPOWIEDZ