Ryanair przestaje latac z Hahn do Wroclawia :(

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

misio pisze:Ryann na 110% sie nie poroznil, poniewaz Hahn jest jego Baza-Hubem.
tak faktycznie, teraz to zauważyłem, zatem odpada element poróżnienia.

Co do inicjatywy Leszka podoba mi się pomysł na połączenie z Lux zamiast Hahn, i lot do Wawy, i czas wylotu ... wreszcie dla ludzi tj. piątek wieczór. Sprawa może się skomplikować gdy pasażerowie zechcą, aby samolot latał też w innych kierunkach (vide Bamaza42, którą skądinąd doskonale rozumiem, ... już zaczyna lobbować <lol> ). Warszawa jednak jest najbardziej centralnie położona i najlepiej skomunikowana z resztą kraju. Można ewentualnie zrobić szybkie kółko nad Polską i "wyrzucać" pasażerów wyposażonych w wypożyczone im spadochrony, nad miejscami ich interesującymi <mrgreen> ... chyba też włączę się w inicjatywę Leszka, gdyby zechciał drążyć temat na jesieni.
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

panda pisze:Warszawa jednak jest najbardziej centralnie położona i najlepiej skomunikowana z resztą kraju
.....z tym centralnym położeniem to bym dyskutowała... tak najbardziej centralnie, to leży bodaj Łódź... <lol> (o ile dobrze pamiętam, ze szkoły...) i nie wiem doprawdy, dlaczego Warszawiakom zawsze się wydaje, że to Warszawa jest w centrum kraju ...przecież to bardziej wschód niż centrum <wysmiewa> Natomiast co do skomunikowania z resztą kraju (również z centrum...) to się zgadzam <okok>
MaWi

Post autor: MaWi »

Ach, ta nasza slowianska dusza! Typowe, ze gdy pojawia sie jakas ciekawa inicjatywa, w pierwszej kolejnosci nalezy wykazac, ze wcale nie dla wszystkich jest taka dobra... ;)

To moze jednak samolot do Gdanska bylby najlepszym rozwiazaniem dla wszystkich?... <roll>

Albo nie – najlepiej niech kazdy wyczarteruje samolot dla siebie i wtedy nie bedzie juz wiecej dylematow! <mrgreen>

PS. A tak naprawde to nie od dzis wiadomo, ze w centrum kraju lezy Gosiewo i chyba nie jest tajemnica, ze i tam wkrotce powstanie najwiekszy w Europie powiatowy port lotniczy!
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

...alez MaWi...toz ja nie zamierzam torpedowac żadnych inicjatyw.... jak najbardziej popieram!!! <brawo> ....tym bardziej, że akurat do Gdańska z Warszawy, to samoloty latają z częstotliwością zbliżoną do intercity... niemal co godzine.... <lol>
MaWi pisze:To moze jednak samolot do Gdanska bylby najlepszym rozwiazaniem dla wszystkich?...
- a o tym to nie ja wspomnialam....chociaż...może pomysł niezły?...z Gdańska do Warszawy lata i jeździ tyle samo pociągów i samolotów, co w kierunku przeciwnym...więc czemu nie?... <okok>
MaWi

Post autor: MaWi »

bamaza42 pisze:z Gdańska do Warszawy lata i jeździ tyle samo pociągów i samolotów, co w kierunku przeciwnym...więc czemu nie?...
No, dobra. To jesli jeszcze zarekomendujesz jakies szybkie polaczonka relacji Gdansk-Przemysl wzgl. Gdansk-Jelenia Gora, to ja jestem za Gdanskiem! <spoko>
Leszek

Post autor: Leszek »

bamaza42 pisze:
Leszek pisze:dwa połączenia w obie strony w tygodniu: piątek po południu/wieczorem WAW-HHN(LUX?)- WAW, poniedziałek rano WAW-HHN (LUX?)-WAW
....a dlaczego tylko WAW??!!.... przeciez tu nie tylko z WAW sie lata....

dla mnie może być Białystok lub Suwałki; ale do WAW lata najwięcej ludzi, w mieście i okolicach mieszka ok. 4 mln ludzi; WAW to brama do północno-wschodniej Polski, do Lublina, Siedlec, Łodzi, itd.;

do Szczecina, Gorzowa, Zielonej Góry, Wrocławia, a nawet Poznania można szybko dojechać samochodem;

chociaż jakby był popyt to można latać do Wrocławia, Szczecina, Poznania, Gdańska, Warszawy, Łodzi, Lublina, Krakowa, Katowic

Pozdrawiam,

Leszek
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

bamaza42 pisze:
panda pisze:Warszawa jednak jest najbardziej centralnie położona i najlepiej skomunikowana z resztą kraju
.....z tym centralnym położeniem to bym dyskutowała... tak najbardziej centralnie, to leży bodaj Łódź... <lol> (o ile dobrze pamiętam, ze szkoły...) i nie wiem doprawdy, dlaczego Warszawiakom zawsze się wydaje, że to Warszawa jest w centrum kraju ...przecież to bardziej wschód niż centrum <wysmiewa> Natomiast co do skomunikowania z resztą kraju (również z centrum...) to się zgadzam <okok>
a ja się nie zgadzam z twierdzeniem, że Wa-wa jest najlepiej skomunikowana z resztą kraju: otóż nie <evil> najgorsze połaczenia są np. z Wrocławiem, zarówno kolejowe, jak i lotnicze <zly>
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

Leszek pisze:chociaż jakby był popyt to można latać do Wrocławia, Szczecina, Poznania, Gdańska, Warszawy, Łodzi, Lublina, Krakowa, Katowic
popyt byłby - tylko czy loty te byłyby cenowo (bo przecież nie czasowo) konkurencyjne do podrózy samochodem?

a tak z sąsiedniej beczki - jak już otworzą nowy terminal na Okęciu, to może by tak zacząć lobbować za lotami krajowymi na trasie Warszawa-Opole?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Leszek pisze:dla mnie może być Białystok lub Suwałki;
czy kolega ma coś bliżej wspólnego ze wspomnianymi miejscowościami?

dag - suwalczanka :)
dag
ODPOWIEDZ