Serwis VW w Niemczech

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Nikelbak

Serwis VW w Niemczech

Post autor: Nikelbak »

Witam,

Poszukuje dobrego i cenowo dostepnego (nie mylic z tanim) serwisu lub warsztatu specjalizujacego sie w naprawach VW w okolicach Trier. Chodzi tu prawdopodobnie o naprawe silnika wiec sprawa jest powazna.

Z gory dziekuje.
agga

Volkswagen Zentrum Trier

Post autor: agga »

agga

Post autor: agga »

Mialem szczecie kupic u nich uzywany samochod i moge sie tylko wypowiadac w superlatywach o stopniu profesjonalizmu serwisu. Wszystkie usterki jakie wykrylem jezdzac po innych serwisach w celu sprawdzenia samochodu zostaly usuniete na koszt serwisu w zamian za kazdym razem oferujac samochod zastepczy. Serdecznie polecam. Co do ceny w pozniejszym czasie naprawy nie byly specjanie drogie ale zawsze warto poprosic najpierw o wycene uslugi naprawy.
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Co prawda mogę polecić jako serwis Audi,

*satysfakcjonujące ceny
*znany przez Luxemburczyków (mają nawet konto luxemburskie)
*znany na naszym forum przez właścicieli Audi
*nie oszuści i poczuwają się jak coś nie jest perfekcyjne (w końcu serwis musi być wzorcem)
*mówią po EN, FR, no i oczywiście DE

http://www.fischbach-irrel.de/
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
JarekC

Post autor: JarekC »

Dzieki za informacje, na pewno sie przyda bo juz nigdy nie kupie i nie bede serwisowac samochodu w Audi Losch.

Dzisiaj oddalem samochod do serwisu, a wlasciwie tak mi sie wydawalo. Wczesniej przy rezerwacji i rano tez to powtorzylem powiedzialem ze samochod zzera olej silnikowy (ponad 3litry na jakies 20 tys km).

Caly dzien go trzymali, nie zrobili kompletnie nic (choc mieli zrobic pelny serwis) a na koniec dnia powiedzieli ze sie pomylili i zle ustawili przypomnienie o serwisowaniu. Gwarancja sie konczy za tydzien wiec mysla ze nastepnym razem dostana wiecej pieniedzy a tak stracili klienta.
A jeszcze powiedzieli ze konsumpcja oleju w normie, po pierwszym roku mowili ze 5l na 30000km to nie tak i cos tam niby zmienili, a teraz sie dowiedzialem ze 3l na 20000km to juz norma :) Przynajmniej wymusilem na nich zeby zaplacili sami za samochod zastepczy bo za to akurat chcieli pieniadze.

No nic, jestem zawiedziony/wk...iony (do wyboru) ale dobrze wiedziec ze sa dobre warsztaty w poblizu.
gabrjel

Post autor: gabrjel »

JarekC, mi przy pierwszym serwisie (miesiac po gwarancji) stwierdzono że automatyczna skrzynia biegów cieknie (był lipiec 2008), i że trzeba wymienić.... zapytałem o koszty... 4 dni w serwisie, cena między 4000-8000€ (skad ten rozrzut nie wiem ?!)
Finalnie minęło już prawie 5 lat i skrzynia nie cieknie... (po tym serwisie przez ponad miesiac rozkładałem czysty karton w garażu i ani kropki).

Losch generalnie (i nie ma znaczenia który - czy Bereldange, czy Strassen czy rteDeThionVille) to mafia dla samochodów leasingowych.
Dla osób prywatnych słyszałem także (od Luksemburczyków) o dobrym garażu Castermanss w Rollinger/Mersh - nie testowałem ich bo przyzywczaiłem sie do tego w Irrel (DE).
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
ODPOWIEDZ