Witam,
Poszukuje dobrego i cenowo dostepnego (nie mylic z tanim) serwisu lub warsztatu specjalizujacego sie w naprawach VW w okolicach Trier. Chodzi tu prawdopodobnie o naprawe silnika wiec sprawa jest powazna.
Z gory dziekuje.
Serwis VW w Niemczech
Mialem szczecie kupic u nich uzywany samochod i moge sie tylko wypowiadac w superlatywach o stopniu profesjonalizmu serwisu. Wszystkie usterki jakie wykrylem jezdzac po innych serwisach w celu sprawdzenia samochodu zostaly usuniete na koszt serwisu w zamian za kazdym razem oferujac samochod zastepczy. Serdecznie polecam. Co do ceny w pozniejszym czasie naprawy nie byly specjanie drogie ale zawsze warto poprosic najpierw o wycene uslugi naprawy.
Co prawda mogę polecić jako serwis Audi,
*satysfakcjonujące ceny
*znany przez Luxemburczyków (mają nawet konto luxemburskie)
*znany na naszym forum przez właścicieli Audi
*nie oszuści i poczuwają się jak coś nie jest perfekcyjne (w końcu serwis musi być wzorcem)
*mówią po EN, FR, no i oczywiście DE
http://www.fischbach-irrel.de/
*satysfakcjonujące ceny
*znany przez Luxemburczyków (mają nawet konto luxemburskie)
*znany na naszym forum przez właścicieli Audi
*nie oszuści i poczuwają się jak coś nie jest perfekcyjne (w końcu serwis musi być wzorcem)
*mówią po EN, FR, no i oczywiście DE
http://www.fischbach-irrel.de/
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Dzieki za informacje, na pewno sie przyda bo juz nigdy nie kupie i nie bede serwisowac samochodu w Audi Losch.
Dzisiaj oddalem samochod do serwisu, a wlasciwie tak mi sie wydawalo. Wczesniej przy rezerwacji i rano tez to powtorzylem powiedzialem ze samochod zzera olej silnikowy (ponad 3litry na jakies 20 tys km).
Caly dzien go trzymali, nie zrobili kompletnie nic (choc mieli zrobic pelny serwis) a na koniec dnia powiedzieli ze sie pomylili i zle ustawili przypomnienie o serwisowaniu. Gwarancja sie konczy za tydzien wiec mysla ze nastepnym razem dostana wiecej pieniedzy a tak stracili klienta.
A jeszcze powiedzieli ze konsumpcja oleju w normie, po pierwszym roku mowili ze 5l na 30000km to nie tak i cos tam niby zmienili, a teraz sie dowiedzialem ze 3l na 20000km to juz norma Przynajmniej wymusilem na nich zeby zaplacili sami za samochod zastepczy bo za to akurat chcieli pieniadze.
No nic, jestem zawiedziony/wk...iony (do wyboru) ale dobrze wiedziec ze sa dobre warsztaty w poblizu.
Dzisiaj oddalem samochod do serwisu, a wlasciwie tak mi sie wydawalo. Wczesniej przy rezerwacji i rano tez to powtorzylem powiedzialem ze samochod zzera olej silnikowy (ponad 3litry na jakies 20 tys km).
Caly dzien go trzymali, nie zrobili kompletnie nic (choc mieli zrobic pelny serwis) a na koniec dnia powiedzieli ze sie pomylili i zle ustawili przypomnienie o serwisowaniu. Gwarancja sie konczy za tydzien wiec mysla ze nastepnym razem dostana wiecej pieniedzy a tak stracili klienta.
A jeszcze powiedzieli ze konsumpcja oleju w normie, po pierwszym roku mowili ze 5l na 30000km to nie tak i cos tam niby zmienili, a teraz sie dowiedzialem ze 3l na 20000km to juz norma Przynajmniej wymusilem na nich zeby zaplacili sami za samochod zastepczy bo za to akurat chcieli pieniadze.
No nic, jestem zawiedziony/wk...iony (do wyboru) ale dobrze wiedziec ze sa dobre warsztaty w poblizu.
JarekC, mi przy pierwszym serwisie (miesiac po gwarancji) stwierdzono że automatyczna skrzynia biegów cieknie (był lipiec 2008), i że trzeba wymienić.... zapytałem o koszty... 4 dni w serwisie, cena między 4000-8000€ (skad ten rozrzut nie wiem ?!)
Finalnie minęło już prawie 5 lat i skrzynia nie cieknie... (po tym serwisie przez ponad miesiac rozkładałem czysty karton w garażu i ani kropki).
Losch generalnie (i nie ma znaczenia który - czy Bereldange, czy Strassen czy rteDeThionVille) to mafia dla samochodów leasingowych.
Dla osób prywatnych słyszałem także (od Luksemburczyków) o dobrym garażu Castermanss w Rollinger/Mersh - nie testowałem ich bo przyzywczaiłem sie do tego w Irrel (DE).
Finalnie minęło już prawie 5 lat i skrzynia nie cieknie... (po tym serwisie przez ponad miesiac rozkładałem czysty karton w garażu i ani kropki).
Losch generalnie (i nie ma znaczenia który - czy Bereldange, czy Strassen czy rteDeThionVille) to mafia dla samochodów leasingowych.
Dla osób prywatnych słyszałem także (od Luksemburczyków) o dobrym garażu Castermanss w Rollinger/Mersh - nie testowałem ich bo przyzywczaiłem sie do tego w Irrel (DE).
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."