Czy dostaniemy w Luksemburgu KWASNA SMIETANE????????????????

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
PolskaInez

Czy dostaniemy w Luksemburgu KWASNA SMIETANE????????????????

Post autor: PolskaInez »

Czy mozna gdzies w supermarketach w sklepikach w Luksemburgu dostac kwasna smietane 22% lub kwasna smietane 12 % typu kesemka na pyszna polska mizerie?????
czy to graniczy z cudem??????????? <roll>
Majac pasje-zaintersownia-hobby ,wtedy zycie staje sie naprawde ciekawe
Awatar użytkownika
wilqs72

Re: Czy dostaniemy w Luksemburgu KWASNA SMIETANE????????????

Post autor: wilqs72 »

PolskaInez pisze:Czy mozna gdzies w supermarketach w sklepikach w Luksemburgu dostac kwasna smietane 22% lub kwasna smietane 12 % typu kesemka na pyszna polska mizerie?????
czy to graniczy z cudem??????????? <roll>
Znajdziesz w każdym sklepie (nawet na stacji benzynowej) pod nazwą "Sauerrahm" albo " Crème éppaise, wg. mnie najlepsza jest od EKABE: http://ekabe.lu/index.php?idnavigation= ... sergroup=2
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
IronBone

Post autor: IronBone »

Sauerrahm- jest w Auchanie po środku regału znajdującego się naprzeciw regału z mlekiem. Dość ubita konsystencja, ja używałem w ciepłych potrawach i ładnie rozpływała się.
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Polecam ta sama, co anwi....Jedyna, jakiej tu uzywam, bo jest taka, jak nasza 12 czy 18%, ma 15% (wystepuje tez w 4% wersji...), a nie jak wszystkie inne tu dostepne -33 albo 36%....i jest kwasna :)
Jedyny szkopul, ze nie zawsze, nie wszedzie jest dostepna...na przyklad w delhaize (Bertrange) nigdy jej nie ma, ale w Cactusie jest zawsze, i to w obu wersjach na ogol...
ODPOWIEDZ