Mam ciekawy przepis ktory bym chetnie uzyl, ale tam pisze specyficznie ze mieso ma lezec iles tam czasu w "soli zydowskiej". Z tego co wyczytalem jest to sol w platkach (plateczkach), ktora sie uzywa aby odwodnic lub odkrwawic mieso.
Czy ktos by wiedzial jak to by sie tu nazywalo i gdzie mozna kupic?
Sol zydowska
Sol zydowska
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Platki soli - w "naszej" okolicjy produkuje ja Cypr, Izrael i chyba Turcja. Mozesz ja kupic wysylkowo w Szwajcarii:
http://www.epicier.ch/contents/fr/d1048_sel.html
szukaj flocons de sel lub Sel pyramide de Chypre Flocons
Nie gwarantuje koszernosci
http://www.epicier.ch/contents/fr/d1048_sel.html
szukaj flocons de sel lub Sel pyramide de Chypre Flocons
Nie gwarantuje koszernosci
- kajapapaja
- Posty: 1875
- Rejestracja: 26-09-2006, 07:35
- Lokalizacja: Opole
digi - przepis jest po polsku? bo nigdy nie spotakała sie z takim określeniem....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu