Masz na myśli wybory czy zachęcanie?AD pisze:tak, tak - zachęcam (jeśli to ma w ogóle jakiś wpływ)
wybory
Moderator: LuxTeam
Eeeee, Wilkusie, wszystko jedno ... (choć chodziło o zachęcanie). Złośliwie napisałam, bo śmieszą mnie i takie posty jak liberała, i agitacja (jakos miejsce nie-to i wydaje mi sie naiwna), i składanie deklaracji na T-shirtach (itp. drobne pajacowanie) Nie traktuję tego poważnie. Zagłosuję na tego, czy tamtego... - wolę dyskusje w ktorych jest jakaś treść (a jesli jeszcze poparta pewną wiedzą, łooo!) <lol>
No ale, każdy jest inny, "wolnoć Tomku..." Za to sam temat wyborów - istotny.
No ale, każdy jest inny, "wolnoć Tomku..." Za to sam temat wyborów - istotny.
wybory
Witam AD,
Dziekujemy za Twoj feedback i zachecanie do wziecia udzialu w wyborach. Im wiecej glosuje tym lepiej:)
Demokracja daje nam zagwarantowane prawo do wyrazania swoich opinii i to jest piekne takze na tym forum:)
Jesli oczywiscie chcesz rozwinac swoja opinie dlaczego chce zaglosowac na swojego kandydata a nie innego to tutaj bedzie to super miejsca do rozpoczecie tego
Jaka bylaby to interesujaca debata merytoryczna:)
Milego dnia,
Liberal
Dziekujemy za Twoj feedback i zachecanie do wziecia udzialu w wyborach. Im wiecej glosuje tym lepiej:)
Demokracja daje nam zagwarantowane prawo do wyrazania swoich opinii i to jest piekne takze na tym forum:)
Jesli oczywiscie chcesz rozwinac swoja opinie dlaczego chce zaglosowac na swojego kandydata a nie innego to tutaj bedzie to super miejsca do rozpoczecie tego
Jaka bylaby to interesujaca debata merytoryczna:)
Milego dnia,
Liberal
Tak, tak, Liberał, tak. Snopki siana... Jedzą krowy... Chałupy przykryte okapem. O! Pies na uwięzi... O! Koń... Krowa, kura, kaczka (to ostatnie najbardziej wyborcze <mrgreen> )... Kura, kaczka, drób... Droga... Chyba na Ostrołękę. W tak pięknych okolicznościach przyrody... I niepowtarzalnej... [może nie do końca cytat ale zapożyczone ]
Eustachy gdzieś zniknął, Ty - bredzisz... co Wy, razem coś popalacie, czy co?
Eustachy gdzieś zniknął, Ty - bredzisz... co Wy, razem coś popalacie, czy co?
wybory
Witaj AD,
Znam ten film, bardzo dobry i kultowy REJS, ogladalem go kilka razy:)
Witaj samotnik,
Wiesz wszystkim sie male wpadki moga przydazyc i tak stalo sie tamtym razem w Moskwie.
Ja sadze tak jak Ty, ze kilka lat Marszalkowania nadaje mu przewage. Procentowac moze bardzo na stanowisku Prezydenta jego zdolnosc do kompromisu i konsensusu oraz spokojne podejscie do rozwiazywania klotni politycznych miedzy roznymi partnerami politycznymi. Tam mi sie jawi z perspektywy jego dzialalnosc obecna jako Marszalka.
A dowcip masz racje JKM jest tez fajny:) hehe
Znam ten film, bardzo dobry i kultowy REJS, ogladalem go kilka razy:)
Witaj samotnik,
Wiesz wszystkim sie male wpadki moga przydazyc i tak stalo sie tamtym razem w Moskwie.
Ja sadze tak jak Ty, ze kilka lat Marszalkowania nadaje mu przewage. Procentowac moze bardzo na stanowisku Prezydenta jego zdolnosc do kompromisu i konsensusu oraz spokojne podejscie do rozwiazywania klotni politycznych miedzy roznymi partnerami politycznymi. Tam mi sie jawi z perspektywy jego dzialalnosc obecna jako Marszalka.
A dowcip masz racje JKM jest tez fajny:) hehe
-
-
Liberał, skoro tak się rozczytujesz w Miltonie Friedmanie - to dlaczego głosujesz na p. Komorowskiego?! Przypomnę Ci, że Friedman był nie tylko liberałem gospodarczym, ale też i jasno precyzował rolę państwa - którego sensem istnienia w ogóle jest stanie na straży rozwoju wolnego rynku - zarówno poprzez stymulację wewnętrzną i zdecydowaną politykę zewnętrzną. A do tych rzeczy trzeba mieć te... no...
I gdy sobie poczytam w prasie krajowej że środowisko PO, Wyborczej, TVN czy Polityki głośno przytakuje za każdym razem, gdy w trzecioligowej gazetce z Niemiec, Belgii czy Francji napiszą coś krytycznego na byłego prezydenta, były rząd, czy teraz opozycję, to zawsze sobie zadaję pytanie - czy oni, kurka wodna, w ogóle rozumieją co to jest racja stanu?!
Weźmy inny przykład - mieszkasz tu, jak twierdzisz, już kilka lat - porównaj sobie teraz polskie komentarze i rozpowszechniane w Polsce poglądy na temat tego jak wygląda życie na Zachodzie z rzeczywistością. Na przykład: W światopoglądzie, w traktowaniu Cię jako pracownika i klienta, w tym, czym jest czas wolny itd itp. Widzisz różnice? Bo ja tak.
I boję się bardzo, że przez Twój wybór i Tobie podobnych będą się jeszcze one pogłębiać. No ale cóż, mnie tu nie płacą za agitację i nie mam już 20 lat...
Ale zawsze jak słyszę debatę przedwyborczą, patrzę potem jak ludzie głosowali i jak narzekają przypomina mi się - nie wiedzieć czemu - taki stary, dobry dowcip:
Śniadanie. Trzech kolesi w pracy je kanapki.
Anglik:
- Ech, znowu z szynka, nienawidzę kanapek z szynką. Jak jutro dostanę z szynką, to wyskoczę przez okno.
Francuz:
- Ja mam znowu z serem. Jak jutro dostanę z serem to tez skoczę przez okno...
Polak:
- O żesz, ja mam znowu z dżemem. Jak jutro dostanę z dżemem to wyskoczę z okna!
Na drugi dzień wszyscy dostali z tym samym co poprzednio i wyskoczyli przez okno, pozabijali się...
Na wspólnym pogrzebie...
Żona Anglika:
- Byliśmy takim wspaniałym małżeństwem. Dlaczego nie powiedział, że nie chce kanapek z szynką?
Żona Francuza:
- U mnie to samo, mógł powiedzieć choćby słówko...
Żona Polaka:
- Ja to nic nie rozumiem. Przecież on sam sobie robił kanapki do pracy...
Liberał - życzę Ci żebyś dobrze wybrał i pamiętaj, że Komorowski to nie Tusk. I nie daj się chłopie wmanewrować w tzw. wybór mniejszego zła. To znaczy zagłosować na Komorowskiego, żeby nie wróciła wizja IV RP. To już chyba będzie lepiej, żebyś nie szedł do wyborów...
PS.: Hehe. A zauważyliście Koleżanki i Koledzy, że Ci wszyscy co to tak nagabują za panem Komorowskim zarejestrowali się tu nie wcześniej jak w maju tego roku - to tak na marginesie.
I gdy sobie poczytam w prasie krajowej że środowisko PO, Wyborczej, TVN czy Polityki głośno przytakuje za każdym razem, gdy w trzecioligowej gazetce z Niemiec, Belgii czy Francji napiszą coś krytycznego na byłego prezydenta, były rząd, czy teraz opozycję, to zawsze sobie zadaję pytanie - czy oni, kurka wodna, w ogóle rozumieją co to jest racja stanu?!
Weźmy inny przykład - mieszkasz tu, jak twierdzisz, już kilka lat - porównaj sobie teraz polskie komentarze i rozpowszechniane w Polsce poglądy na temat tego jak wygląda życie na Zachodzie z rzeczywistością. Na przykład: W światopoglądzie, w traktowaniu Cię jako pracownika i klienta, w tym, czym jest czas wolny itd itp. Widzisz różnice? Bo ja tak.
I boję się bardzo, że przez Twój wybór i Tobie podobnych będą się jeszcze one pogłębiać. No ale cóż, mnie tu nie płacą za agitację i nie mam już 20 lat...
Ale zawsze jak słyszę debatę przedwyborczą, patrzę potem jak ludzie głosowali i jak narzekają przypomina mi się - nie wiedzieć czemu - taki stary, dobry dowcip:
Śniadanie. Trzech kolesi w pracy je kanapki.
Anglik:
- Ech, znowu z szynka, nienawidzę kanapek z szynką. Jak jutro dostanę z szynką, to wyskoczę przez okno.
Francuz:
- Ja mam znowu z serem. Jak jutro dostanę z serem to tez skoczę przez okno...
Polak:
- O żesz, ja mam znowu z dżemem. Jak jutro dostanę z dżemem to wyskoczę z okna!
Na drugi dzień wszyscy dostali z tym samym co poprzednio i wyskoczyli przez okno, pozabijali się...
Na wspólnym pogrzebie...
Żona Anglika:
- Byliśmy takim wspaniałym małżeństwem. Dlaczego nie powiedział, że nie chce kanapek z szynką?
Żona Francuza:
- U mnie to samo, mógł powiedzieć choćby słówko...
Żona Polaka:
- Ja to nic nie rozumiem. Przecież on sam sobie robił kanapki do pracy...
Liberał - życzę Ci żebyś dobrze wybrał i pamiętaj, że Komorowski to nie Tusk. I nie daj się chłopie wmanewrować w tzw. wybór mniejszego zła. To znaczy zagłosować na Komorowskiego, żeby nie wróciła wizja IV RP. To już chyba będzie lepiej, żebyś nie szedł do wyborów...
PS.: Hehe. A zauważyliście Koleżanki i Koledzy, że Ci wszyscy co to tak nagabują za panem Komorowskim zarejestrowali się tu nie wcześniej jak w maju tego roku - to tak na marginesie.
tommy b
Witam Tommy,
Dziekuje za wiadomosc
Glosowac bede na Marszalka Komorowskiego wlasnie dlatego ze sadze, ze jest on w stanie stac na stazy wolnego rynku i jego rozwoju. I ma to tego predyspozycje wbrew opiniom:)
Jesli chodzi o racje stanu to jestem przekonany ze Marszalek ma poczucie
i zrozumienie dla racji stanu co juz mozna bylo zauwazyc wiele razy w roli np. Ministra Obrony Narodowej itd.
Jesli chodzi o moj staly pobyt tutaj, to jest juz 3 lata ale od 2003 przyjezdzalem na staze wakacyjne. I tak sie zasiedzialem na stale tutaj:)
Ja powiem Ci sczerze ze nie boje sie ze moj wybor i innych takich jak jak moze spodowac poglebianie sie roznic o ktorych piszesz w swojej wypowiedzi. Bedzie wrecz przeciwnie.
Mi tez nie placa za agitacje, to jest moja suwerenna decyzja o wspieraniu tego czy tamtego kandydata, jestem politycznie wyczulony od dawno I tak zostalo. Staram sie wybierac kandydata zawsze ktora ma sile popchnac kraj do przodu i nie blokowac go.
Nie wybieram zadne mniejsze zlo, ja wybieram pewna przyszlosc aby w koncu Prezydent mogl z rzadem wspolpracowac i nie bylo dobrze znanej “wojny na gorze”.
Bylem juz wczesniej tutaj zarejestrowany juz jakies 3 lata temu, i od roku sie nie logowalem, a potem zalozylem sobie nowy login;) I tak sobie pisze
Dziekuje za wiadomosc
Glosowac bede na Marszalka Komorowskiego wlasnie dlatego ze sadze, ze jest on w stanie stac na stazy wolnego rynku i jego rozwoju. I ma to tego predyspozycje wbrew opiniom:)
i zrozumienie dla racji stanu co juz mozna bylo zauwazyc wiele razy w roli np. Ministra Obrony Narodowej itd.
Jesli chodzi o moj staly pobyt tutaj, to jest juz 3 lata ale od 2003 przyjezdzalem na staze wakacyjne. I tak sie zasiedzialem na stale tutaj:)
Ja powiem Ci sczerze ze nie boje sie ze moj wybor i innych takich jak jak moze spodowac poglebianie sie roznic o ktorych piszesz w swojej wypowiedzi. Bedzie wrecz przeciwnie.
Mi tez nie placa za agitacje, to jest moja suwerenna decyzja o wspieraniu tego czy tamtego kandydata, jestem politycznie wyczulony od dawno I tak zostalo. Staram sie wybierac kandydata zawsze ktora ma sile popchnac kraj do przodu i nie blokowac go.
Nie wybieram zadne mniejsze zlo, ja wybieram pewna przyszlosc aby w koncu Prezydent mogl z rzadem wspolpracowac i nie bylo dobrze znanej “wojny na gorze”.
Bylem juz wczesniej tutaj zarejestrowany juz jakies 3 lata temu, i od roku sie nie logowalem, a potem zalozylem sobie nowy login;) I tak sobie pisze
Drogi kol. Liberale,liberal pisze:Witam Tommy,
Dziekuje za wiadomosc
ciesze sie ze troche oszlifowales swoje wypowiedzi ( w porownaniu z tym twoim wejsciem smoka.. czytaj tania propaganda inicjujaca watek).
Caly czas uwazam jednak to co piszesz za b. ogolne banialuki (w porownaniu z podejsciem do tematu kol Tommy'ego czy Pandy).
Czy wiesz, ze mozna byc liberalem i patriotą zarazem? liberalem i osoba wierzącą? liberalem i zwolennikiem rozliczenia przeszlosci z roznego rodzaju kapusiow (duza czesc przechcila sie z czerownych na tzwe. liberalow - fyi)? liberalem gospodarczym i konserwatystą w podejsciu do historii i tradycji? liberalem godpodarczym i przeciwnikiem tzw. "spoleczenstwa postepowego"?
Spojrz na wpis Twojego starszego kolegi o nicku daredevil (tez liberal)
http://daredevil.salon24.pl/193839,tani ... orowskiego
"If you think you can, you can, if you think you can't - you're right..." Henry Ford
No cóż, Liberał, w takim razie gratuluję społecznego zaangażowania - szanuję to i popieram, bo to niezwykle cenna cecha. Jak się kiedyś spotkamy w niedzielne, słoneczne popołudnie na Knudlerze to być może i - pomimo różnic światopoglądowych - hehe - wypijemy coś z miejscowych trunków. Co preferujesz?
tommy b