temat na sezon ogórkowy: trzymanie latarki

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

tomasz

temat na sezon ogórkowy: trzymanie latarki

Post autor: tomasz »

Od dawna zastanawia mnie taka sprawa: we wszystkich filmach ludzie trzymają latarkę w taki sposób jak na zdjęciu.
Czy tak jest naprawdę wygodniej lub może bardziej profesjonalnie? 8)
Czy to może różnica kulturowa? Bo ja zawsze trzymam latarkę inaczej.

Może macie własne teorie tłumaczące to niewiarygodne zjawisko? Chętnie poczytam.

Pozdrowienia!
Załączniki
flashlight.jpg
flashlight.jpg (41.17 KiB) Przejrzano 3335 razy
MaWi

Post autor: MaWi »

Jak bym mial taka dluga, to pewnie tez nosilbym na ramieniu, bo coz innego mozna zrobic z takim drągiem? Ja mam raczej zblizona do tej:
Obrazek
i (ze zrozumialych wzgledow) nosze ja zupelnie inaczej.

Zreszta gdybym mial inna, na przyklad taka:
Obrazek
to pewnie tez nie nosilbym jej na ramieniu :D
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

Mawi, fajna ta druga latarka ... zainspirowałes mnie w pewnym temacie, ale szczegółów nie mogę zdradzic <lol>

Tomasz, podejrzewam, że noszenie tak długiej latarki na ramieniu przez np. przedstawicieli służb mundurowych ma wymiar praktyczny - policjant oświetlający mroczne zakamarki, w sytuacji nagłego zagrożenia może z tej pozycji wykonac krótki ruch obronny tą latarką, posłuzy mu ona jako pałka gumowa ;) , to taka moja teoria.
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Borys

Post autor: Borys »

Teoria Pandy jest wedlug mnie jedyna sluszna.

Niosac tak latarke jestesmy gotowi na natychmiastowy cios.
Ura Bura Szef Podwóra
MaWi

Borys pisze:Niosac tak latarke jestesmy gotowi na natychmiastowy cios.
Ja jednak uwazam, ze ostatni zaprezentowany przeze mnie model ma duzo wieksza skutecznosc razenia. Atakujac bandziora z taka latarka, mamy niemal gwarancje, iz ten martwym padnie... ze smiechu <hahaha> Bardziej przezornym radzilbym dodatkowo stosowac takie obuwie:
Obrazek
oczywiscie do wymierzania ciosow z polobrotu ;)
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

MaWi - fajne masz te zabawki, rozumiem że to twoje kolejne hobby :)
Może być zrobił fotografie całej kolekcji i urządził jakąś galerię, zamiast publikować zdjęcia pojedynczo i wybiórczo ;)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
MaWi

wilqs72 pisze:Może być zrobił fotografie całej kolekcji i urządził jakąś galerię, zamiast publikować zdjęcia pojedynczo i wybiórczo ;)
powoli, powoli – ja jestem z natury niesmialy, wiec jak bedziesz mnie tak naciskal, to sie zamkne w sobie i nic wam nie pokaze! <zawstydzony>
Awatar użytkownika
gpiesiewicz

Post autor: gpiesiewicz »

MaWi pisze:
wilqs72 pisze:Może być zrobił fotografie całej kolekcji i urządził jakąś galerię, zamiast publikować zdjęcia pojedynczo i wybiórczo ;)
powoli, powoli – ja jestem z natury niesmialy, wiec jak bedziesz mnie tak naciskal, to sie zamkne w sobie i nic wam nie pokaze! <zawstydzony>
niezle kapcie, widze podobienstwo do killer rabbit z monthy pythona. strach sie bac ;)
ODPOWIEDZ