Przeniesiona dyskusja nt Skody

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

misio

Post autor: misio »

kajapapaja pisze:no to ból - teraz trzeba gratem <brum> minimum 3 lata jeździć ;)
Nedawno (3 dni temu) Skoda byla super autem, a dzis juz jest gratem??? Ciekawe... ach ta Czeska jakosc... <roll>
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

ah, a czy ja mówie o swoim aucie?
a poza tym, potraktuj to misiaczku z ;)
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
minka

Post autor: minka »

e tam. Dobrze, ze w ogole mozemy kupowac. A nie tak jak u kolegow zza granicy.
Co poltorej roku, to za czesto. Ja sie jeszcze nie nacieszylam moim autkiem. 3 lata to bedzie akurat.

Co do tego wynazlazku na S, sie nie wypowiadam, bo za blisko granicy Czech mieszkam i by mnie Admin skasowal. Tzn. chcialam powiedziec, ze osobiscie od tego narodu nic dobrego mnie nie spotkalo. A przy wodce pieprza mi cos o jakim Zaolziu. Wiec ja, pieprze ich Skode <figiel>

I tyle.
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

minka, nie przejmuj się - jak mi kiedyś coś bzyczało o Zaolziu za uszami to powiedziałam że oni nie lepsi bo Ostrawa to bardziej polska była i jest i bzyczenie się skończyło.
I nie ma to żadnego wpływu na mój sentyment do marki S, (ale tylko dlatego że maluchów już nie produkują)
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
minka

Post autor: minka »

dokladnie, maluch to bylo to!!! Mialam takiego szalwiowego. Malowany byl pedzlem malarskim, piekny byl. Nie mial jedynki, zapal na patyk i rozwijal predkosc 110. Az mu uszczelki wyrywalo z lufcikow. Jezu, chyba sie poplacze.

Dlaczego oni juz ich nie robia? <beczy>
misio

Maluch byl 100 razy lepszy od kazdej Skody. Nawet tych obecnych :p
piratonita

Post autor: piratonita »

Czy ciebie tomi przypadkiem w dziecinstwie jakas skoda nie potracila?
Strasznie monotematyczny jestes. Pozostaw ludziom troche przestrzeni. Niech kazdy sam decyduje czym chce jezdzic. Czy forum staje sie atrakcyjniejsze dzieki
takim twoim postom?
misio

1. To nie ja zaczalem temat Skody;
2. Poczytaj sobie jakiekolwiek forum motoryzacyjne... nawet czeskie. <roll>
piratonita

Bicia piany ciag dalszy.
Awatar użytkownika
oley11

Post autor: oley11 »

to jest polanka do dyskusji wszelakich wiec niech beda wszelakie... a nie od dzisiaj wiadomo ze misio jest samochodowym fundamentalista. <mrgreen>

kazdy ma cos swojego
piratonita

A...to calkiem zmienia postac rzeczy. Dzieki za wyjasnienie :)
misio

E tam, nie jestem zadnym fundamentalista :) Jak bym byl to bym kupil Aston Martina :p

Czy ja komus zabraniam kupowania Skody? Nie, kupujcie, lepsza nowa Skoda, niz uzywane auto, bo z uzywanymi to nigdy nic nie wiadomo, raz sie zepsuje to a drugim razem tamto. Tylko nie mowcie mi ze Skoda to jakosc. Jak by to byla jakosc to by sprzedawali to w cenie VW, a nie sprzedaja.
Awatar użytkownika
oley11

Post autor: oley11 »

no ja tam predzej skode kupie niz jakiegos fiata. w koncu skoda to calkiem ok, niemieckie auto.

inna sprawa, ze zadnego z powyzszych i tak nie kupie <lol>
MaWi

Post autor: MaWi »

Wiesz co... ja bym wrocil do argumentu, ktory tu juz ktos kiedys wypowiedzial. Skoda, to uczciwy kompromis pomiedzy jakoscia i cena. A jedno trzeba powiedziec – kazdy ma jakies inne wymagania wzgledem auta i inne mozliwosci finansowe odnosnie tegoz zakupu.

No i w przedziale pomiedzy super jakoscia a super cena dla mnie, tak jak i dla paru osob z tego forum, Skoda zajmuje godne miejsce. A ze komus brakuje w niej osiagow? Opcji? Wykonczenia? Jakosci? Na szczescie sa tez inne marki do wyboru :)
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

w cenie podstawowego golfa masz wypasiona octavie, ktora ma duzo lepsza jakosc wyposazenia, 3 x wiekszy bagaznik, ten sam silnik (kazdy element ze znaczkiem audi,VW). Wiec po co sie gniesc w golfiku. Albo suberb - passat za rozsadna cene.
Tak jak napisales - lepsza nowa, pewna skoda niz uzywane vw. Moze to nie jest volvo, ale kazde auto dzis spokojnie wytrzymuje 5 lat. Potem i tak trzeba wymienic. A roznice w cenie miedzy volvo a octavia przeznacze na wakacje <mrgreen>
Jezdze skodzinka i sobie chwale.
A czechom zazdroszcze gospodarki. Czy ten nasz biedny kraj, chocby we wspolpracy z honda wypusci chociaz jeden sprawny samochod????
ODPOWIEDZ