Strona 2 z 2

: 04-11-2014, 12:37
autor: ogrodniczka
No przepraszam, ze dopiero dzis odpowiadam...

Wino kupiłam w Almie czyli "luksusowych delikatesach" na 56 zl. Na zdjeciu widac producenta (Andre Goichot). Wino bylo bardzo smaczne! Lekkie i bardzo "świeże". Na pewno kupię je ponownie i wypróbuje inne wina z tej winnicy. Rydze w smietanie wyszly dobrze, ale...skleiły mi sie pappardelle niestety (chyba o minute za dlugo byly na sicie) i troche za malo smietany bylo - przetrzymałam na patelni i sie wchłonela. Porcja makaronu tez za duza...Niemniej smak rydzów byl wyczuwalny, moze ciut zbyt gorzkawy ale z winem naprawde smakowalo wybornie :). Na przyszłosc poprawię się z zakresie: grzyb lubi smietanę, mniej makaronu - to nie koryto, poćwicz gotowanie swiezego schlodzonego makaronu!

: 04-11-2014, 12:56
autor: xtheo7
ogrodniczka pisze:No przepraszam, ze dopiero dzis odpowiadam...

Wino kupiłam w Almie czyli "luksusowych delikatesach" na 56 zl. Na zdjeciu widac producenta (Andre Goichot). Wino bylo bardzo smaczne! Lekkie i bardzo "świeże". Na pewno kupię je ponownie i wypróbuje inne wina z tej winnicy. Rydze w smietanie wyszly dobrze, ale...skleiły mi sie pappardelle niestety (chyba o minute za dlugo byly na sicie) i troche za malo smietany bylo - przetrzymałam na patelni i sie wchłonela. Porcja makaronu tez za duza...Niemniej smak rydzów byl wyczuwalny, moze ciut zbyt gorzkawy ale z winem naprawde smakowalo wybornie :). Na przyszłosc poprawię się z zakresie: grzyb lubi smietanę, mniej makaronu - to nie koryto, poćwicz gotowanie swiezego schlodzonego makaronu!
Bardzo ladnie podane, brawo! Jak chcesz uniknac sklejania sie makaronu, do dodaj do wody troche oliwy lub oleju, a wystraczy, by ci sie nie kleily na cedzaku.

Cena wina jest tez dosc poprawna , bo takie burgundy z tego rocznika to kosztuja w okolicach 8-9 Eur za butelke.