Kolega kupil dom w Clausen i kazdy pokoj ma takie wlasnie gniazdka na poziomie okolo 2m nad podloga.
Tak na oko mysle ze to jakis system pradu stalego 12V... Tak specjalnie to nie chce mi sie w tym grzebac palcami.
Ktos by wiedzial co to jest, i wazniej, do czego sluzy?
Co to jest (pytanie raczej dla inzynierow)?
Moderator: LuxTeam
Co to jest (pytanie raczej dla inzynierow)?
- Załączniki
-
- IMAG0009.jpg (19.17 KiB) Przejrzano 1550 razy
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
To wyglada jak takie niezwykle archaiczne gniazko glosnikowe (audio). Kiedys w gramofonach montowano takie do podlaczania znajdujacych sie w zestawie glosnikow. W latach 60-tych i 70-tych takze tego typu zlacza byly stosowane uniwersalnie do podlaczenia glosnikow.
W zalaczniku znalezione gdzies w internecie (znalezienie tego zdjecia zajelo mi chyba z pol godziny; no coz... predzej cos takiego znalezc mozna chyba w muzeum niz w internecie
) zdjecie wtyczki tego typu bedacej koncowka kabla glosnikowego (niestety bardzo slabej jakosci, ale mam nadzieje, ze widac, o co chodzi).
W zalaczniku znalezione gdzies w internecie (znalezienie tego zdjecia zajelo mi chyba z pol godziny; no coz... predzej cos takiego znalezc mozna chyba w muzeum niz w internecie