Kolega kupil dom w Clausen i kazdy pokoj ma takie wlasnie gniazdka na poziomie okolo 2m nad podloga.
Tak na oko mysle ze to jakis system pradu stalego 12V... Tak specjalnie to nie chce mi sie w tym grzebac palcami.
Ktos by wiedzial co to jest, i wazniej, do czego sluzy?
Co to jest (pytanie raczej dla inzynierow)?
Moderator: LuxTeam
Co to jest (pytanie raczej dla inzynierow)?
- Załączniki
-
- IMAG0009.jpg (19.17 KiB) Przejrzano 1554 razy
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
-
rockersik
To wyglada jak takie niezwykle archaiczne gniazko glosnikowe (audio). Kiedys w gramofonach montowano takie do podlaczania znajdujacych sie w zestawie glosnikow. W latach 60-tych i 70-tych takze tego typu zlacza byly stosowane uniwersalnie do podlaczenia glosnikow.
W zalaczniku znalezione gdzies w internecie (znalezienie tego zdjecia zajelo mi chyba z pol godziny; no coz... predzej cos takiego znalezc mozna chyba w muzeum niz w internecie
) zdjecie wtyczki tego typu bedacej koncowka kabla glosnikowego (niestety bardzo slabej jakosci, ale mam nadzieje, ze widac, o co chodzi).
W zalaczniku znalezione gdzies w internecie (znalezienie tego zdjecia zajelo mi chyba z pol godziny; no coz... predzej cos takiego znalezc mozna chyba w muzeum niz w internecie