Gdzie jeszcze można szukać pokoju oprócz polska.lu?
Moderator: LuxTeam
Gdzie jeszcze można szukać pokoju oprócz polska.lu?
Hej,
a wiec poszukiwanie studia szlo mi calkiem niezle, dopóki nie okazało się, że w agencjach do wynajęcia mieszkania nawet na krótki okres czasu chcą kontrakt o pracę. Problem w tym, że dopiero jutro mam pierwsze interview. I nie wystarczy im to, że na koncie mam kasę żeby zapłacić za kilka miesięcy w przód.
Przypuszczam, że przy wynajęciu pokoju nie trzeba aż takich formalności, więc chyba zdecyduję się na to rozwiązanie. Ale gdzie można jeszcze znaleźć ogłoszenia o wynajem pokoju? Bylem na okroomate, ale tam jest tylko kilka ogloszeń, na dodatek bardzo przeterminowanych. Na forum, póki co, posucha. Jest tu jakaś gazeta z ogłoszeniami typu: wynajmę pokój or smth?
a wiec poszukiwanie studia szlo mi calkiem niezle, dopóki nie okazało się, że w agencjach do wynajęcia mieszkania nawet na krótki okres czasu chcą kontrakt o pracę. Problem w tym, że dopiero jutro mam pierwsze interview. I nie wystarczy im to, że na koncie mam kasę żeby zapłacić za kilka miesięcy w przód.
Przypuszczam, że przy wynajęciu pokoju nie trzeba aż takich formalności, więc chyba zdecyduję się na to rozwiązanie. Ale gdzie można jeszcze znaleźć ogłoszenia o wynajem pokoju? Bylem na okroomate, ale tam jest tylko kilka ogloszeń, na dodatek bardzo przeterminowanych. Na forum, póki co, posucha. Jest tu jakaś gazeta z ogłoszeniami typu: wynajmę pokój or smth?
- kajapapaja
mysle, ze mozesz tez popatrzec tu: http://www.352luxmag.lu/ - czasem angole tez tam cos wrzucaja...
I tu sie zgadzam (niestety), choc niektorzy koledzy tu uwazali, ze zniechecam niepotrzebnie i uprawiam "czarnowidztwo"....ale probuj dalej, zycze szczescia.misio pisze:Ja nie bardzo rozumiem sens przyjazdu bez żadnego punktu zaczepienia się na początek.
Adres jespere jest juz nieaktualny, jak chodzi o pokoje do wynajecia.
-
appart hotel
a może na początek zobacz jaką ofertę mają appart hotele, słyszałam że cena jak za studio, nie znam konkretnie żadnego, słyszałam od znajomego, że wynajmował takie "studio" w appart hotelu gdzieś przy dworcu, wpisz w google appart hotel Luxembourg to ci wyskoczy sporo linków
Powodzenia!
Powodzenia!
mieszkanie bezposrednio Saarburg
Moj nauczyciel angielskiego wlasnie mi dzis powiedzial, ze ma do wynajecia mieszkanie ok. 50m2 za 450,00 eur + elektrycznosc. Jezeli odpowiadaloby Ci dojezdzanie z Saarburga w Niemczech (urocze miasteczko, budynek blisko przystanku, twierdzi, ze dojazd nie jest uciazliwy), to napisz do Raymonda: rgoslitski@yahoo.co.uk