Gdzie jeszcze można szukać pokoju oprócz polska.lu?

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

nocker

Gdzie jeszcze można szukać pokoju oprócz polska.lu?

Post autor: nocker »

Hej,
a wiec poszukiwanie studia szlo mi calkiem niezle, dopóki nie okazało się, że w agencjach do wynajęcia mieszkania nawet na krótki okres czasu chcą kontrakt o pracę. Problem w tym, że dopiero jutro mam pierwsze interview. I nie wystarczy im to, że na koncie mam kasę żeby zapłacić za kilka miesięcy w przód.

Przypuszczam, że przy wynajęciu pokoju nie trzeba aż takich formalności, więc chyba zdecyduję się na to rozwiązanie. Ale gdzie można jeszcze znaleźć ogłoszenia o wynajem pokoju? Bylem na okroomate, ale tam jest tylko kilka ogloszeń, na dodatek bardzo przeterminowanych. Na forum, póki co, posucha. Jest tu jakaś gazeta z ogłoszeniami typu: wynajmę pokój or smth?
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

mysle, ze mozesz tez popatrzec tu: http://www.352luxmag.lu/ - czasem angole tez tam cos wrzucaja...
misio

Post autor: misio »

Widzisz, a pisali ci ze bez umowy o prace nic nie wynajmiesz. Pisz do jespere, może cię poratuje. Ja nie bardzo rozumiem sens przyjazdu bez żadnego punktu zaczepienia się na początek.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

misio pisze:Ja nie bardzo rozumiem sens przyjazdu bez żadnego punktu zaczepienia się na początek.
I tu sie zgadzam (niestety), choc niektorzy koledzy tu uwazali, ze zniechecam niepotrzebnie i uprawiam "czarnowidztwo"....ale probuj dalej, zycze szczescia.
Adres jespere jest juz nieaktualny, jak chodzi o pokoje do wynajecia.
VanillaApple

Post autor: VanillaApple »

appartager.lu ma setki roommatow z dokladnymi opisami pokoji i sytuacji.Musisz sie tylko zarejestrowac i opisac twoja sytuacje - czego szukasz itp. Po tym bedziesz mogla przegladac twoje "matches"
powodzenia.
gos

appart hotel

Post autor: gos »

a może na początek zobacz jaką ofertę mają appart hotele, słyszałam że cena jak za studio, nie znam konkretnie żadnego, słyszałam od znajomego, że wynajmował takie "studio" w appart hotelu gdzieś przy dworcu, wpisz w google appart hotel Luxembourg to ci wyskoczy sporo linków

Powodzenia!
Gosia_S

just landed

Post autor: Gosia_S »

perpetua

mieszkanie bezposrednio Saarburg

Post autor: perpetua »

Moj nauczyciel angielskiego wlasnie mi dzis powiedzial, ze ma do wynajecia mieszkanie ok. 50m2 za 450,00 eur + elektrycznosc. Jezeli odpowiadaloby Ci dojezdzanie z Saarburga w Niemczech (urocze miasteczko, budynek blisko przystanku, twierdzi, ze dojazd nie jest uciazliwy), to napisz do Raymonda: rgoslitski@yahoo.co.uk
ODPOWIEDZ