sklep w Parlamencie
Moderator: LuxTeam
sklep w Parlamencie
godziny otwarcia, moze mi ktos podac. Senkju
Re: sklep w Parlamencie
Ostatnio zauwazylam ze bylo to cos pomiedzy 12:30 a 18:30.minka pisze:godziny otwarcia, moze mi ktos podac. Senkju
Zaslyszane w Berlinie, pod budka z wurstami... sporo przed zburzeniem muru jeszcze:
"ajne parowka bite"
No i gosciu dostal, o co prosil....moze dzieki temu, ze nic innego w tej budzie nie sprzedawali?... <lol>
"ajne parowka bite"
No i gosciu dostal, o co prosil....moze dzieki temu, ze nic innego w tej budzie nie sprzedawali?... <lol>
Ostatnio zmieniony 22-06-2011, 15:36 przez bamaza42, łącznie zmieniany 1 raz.
Mysle, ze z takiego samego powodu, jak to, ze "H" nie przechodzi im przez gardlo, zwlaszcza na poczatku wyrazow (ari poter, ermiona, a angielskie "wlosy" to er po prostu ).
Zresztra nie tylko Francuzi maja tego typu klopoty...Grecy nie sa w stanie na przyklad wypowiedziec gloski "sz", czy "ż"(zamiast tego mamy "s", "z"), z "th" tez maja podobny problem jak Francuzi
Zresztra nie tylko Francuzi maja tego typu klopoty...Grecy nie sa w stanie na przyklad wypowiedziec gloski "sz", czy "ż"(zamiast tego mamy "s", "z"), z "th" tez maja podobny problem jak Francuzi
zeby pomoc, to to senkju wzielo sie od mojej bylej kiedys szefowej, ktora studiowala byla w Moskwie anglistyke. Oprocz senkju namietnie zaczynala kazde zdanie od "however" i liczyla byla sobie tak: lan, tu, sri... <mrgreen>
A przybiegajac do tematu poruszonego przez Was, to ja uwielbiam francuskie "mazer" and "fazer" <rotfl>
A przybiegajac do tematu poruszonego przez Was, to ja uwielbiam francuskie "mazer" and "fazer" <rotfl>