STATEC - spis ludnosci - nieobecnosc

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

canalia

STATEC - spis ludnosci - nieobecnosc

Post autor: canalia »

Dzien dobry,

Jutro beda zbierane wypelnione formularze. Bede w Luxembourgu dopiero jutro w nocy. Czy ktos wie co mam w takiej sytuacji zrobic?

z powazaniem,
C
canalia

STATEC 2011 - tlumaczenie na ENG lub PL

czy ma ktos przetlumaczony dokument Statec 2011 na jezyk polski lub angielski
Ostatnio zmieniony 14-02-2011, 18:48 przez canalia, łącznie zmieniany 1 raz.
canalia

STATEC 2011 - tlumaczenie na ENG lub PL

czy ma ktos przetlumaczony dokument STATEC 2011 na jezyk polski lub angielski
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Mozna zostawic w skrzynce, ktora jest otwierana od zewnatrz, albo wyslac poczta na podany adres do Bierger-Center....A poza tym...jestes pewien, ze akurat dokladnie jutro beda zbierac?....Bo u mnie zostawili info, ze po 15/02.....
ajklux

Post autor: ajklux »

Dla tych co jeszcze nie wypełnili, a preferują język angielski.
Załączniki
RP2011 - questionnaire anglais_pour copies.pdf
Wersja angielska
(132.52 KiB) Pobrany 232 razy
Awatar użytkownika
bamaza42

Kurcze, a ja sie tak wczoraj gimnastykowalam z tym francusko-niemieckim formularzem.... ;)
Tak w sumie to ok, ale mialam problem z pkt. 16, dot. "normal place of residence", gdzie sie tlumaczy, ze za takie miejsce uwaza sie to, gdzie sie jest zameldowanym w gminie....i tu pojawila sie watpliwosc - jestem zameldowana i tu, w Lux-ville i w PL.....jako, ze to spis luksemburski, podalam tutejsza lokalizacje...ale cos mi tu jakos nie gra.... <bezradny>
Awatar użytkownika
kaszub

Post autor: kaszub »

bamaza42 pisze:Kurcze, a ja sie tak wczoraj gimnastykowalam z tym francusko-niemieckim formularzem.... ;)
Tak w sumie to ok, ale mialam problem z pkt. 16, dot. "normal place of residence", gdzie sie tlumaczy, ze za takie miejsce uwaza sie to, gdzie sie jest zameldowanym w gminie....i tu pojawila sie watpliwosc - jestem zameldowana i tu, w Lux-ville i w PL.....jako, ze to spis luksemburski, podalam tutejsza lokalizacje...ale cos mi tu jakos nie gra.... <bezradny>
Dobrze podalas. Chodzi tutaj o tzw 'usual residence' lub po polsku 'miejsce zamieszkania' czyli:
„miejsce zamieszkania” oznacza miejsce, w którym osoba zwykle spędza codzienny czas wolny od pracy, niezależnie od czasowych nieobecności związanych z wypoczynkiem, urlopem, odwiedzinami u przyjaciół i krewnych, interesami, leczeniem medycznym lub pielgrzymkami religijnymi lub, jeżeli dane takie nie są dostępne, miejsce formalnego zamieszkania lub miejsce zameldowania;"
dana82

Post autor: dana82 »

Ja zanioslam formularz do gminy, czyli mojej komuny, i tam go przyjeli
dzoana

Post autor: dzoana »

Article 7 of the abovementioned law states that: "Refusal to provide the information requested, refusal to provide the information within the set deadline and
the provision of incorrect information will result in a fine of two hundred and fifty one (251) euros to two thousand five hundred euros (2,500)".
"Ojciec jest skarbem, brat oparciem, a przyjaciel jest jednym i drugim."
Awatar użytkownika
bamaza42

dana82 pisze:Ja zanioslam formularz do gminy, czyli mojej komuny, i tam go przyjeli
A ja zostawilam moj formularz 16/02 w skrzynce pocztowej, zgodnie z instrukcja....i lezal tam do wczoraj.....dzisiaj zniknal, ale nie wiem, czy zostal zabrany przez przedstawiciela gminy, czy przez jakas niepowolana osobe.....czy moze moja gospodyni wyslala razem ze swoim, jak sie kiedys umawialysmy.... <bezradny>
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

no i teraz dostaniesz mandat :)
Awatar użytkownika
bamaza42

mandatem bym sie nie przejmowala, bo zrobilam wszystko tak jak prosili....gorzej, jesliby ow formularz trafil w niepowolane rece..... <shock>
Awatar użytkownika
aliza

Post autor: aliza »

przyznać się!!!! kto zrobił Bamazie psikusa ????? :x :x :x :x :x :x :x
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

nie wydaj mnie proszę <boisie>
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
ODPOWIEDZ