Dzien Ojca....?

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
bamaza42

Dzien Ojca....?

Post autor: bamaza42 »

...czy to czasem nie dzisiaj?....
Awatar użytkownika
aliza

Post autor: aliza »

a no dzisiaj <mrgreen>
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

NIE wg luksemburskiego kalendarza w 1 week end pazdziernika czyli 3 go

nie mylic z "konkurencyjnymi "dniami z innych panstw
MaWi

Post autor: MaWi »

Dzisiaj, dzisiaj, z tym ze w Polsku. A w Lucebujsku – tak jak napisal nasz stary kolega. Ale tu maja wszystko odwrotnie. Dzien Matki tez byl zupelnie kiedy indziej czyli 13 czerwca zamiast 26 maja.

Trza sie zdecydowac czy sie chce byc Luksopolakiem czy Polluxemburakiem i wg wlasnego swiatopogladu obchodzic. No, chyba, ze ktos jest kosmopolita-najmita, to moze obchodzic kiedy chce. Ja tam na przyklad obchodze caly czas, bo bardzo lubie prezenty <mrgreen>
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Przyznaje ze o tym swiecie w PRL nie slyszalem ani w RP a tutaj to tez sie myli bo w mediach przypominaja a zalezy ktora sie oglada BE?DE?FR?LU?NL? itp

a tu link po angielsku lub francusku dosyc dokladny

http://en.wikipedia.org/wiki/Father%27s_Day

niestety po polsku ani nawet po niemiecku nie ma tyle opisow (dla bylego a moze kolega w ramach czynu spolecznego jako zawodowy tlumacz przetlumaczydla wikipedii)

Poza tym ja tez jestem bardzo liberalny i wszechpogladowy to znaczy ze w zyciu zawodowym przeszczegalem wszystkie swieta z calego swiata religijne i swieckie co dawalo mi rocznie ok 2750 dni wolnych od pracy co rok ......... <rotfl> <rotfl>
ODPOWIEDZ