z centrum lux na lotnisko hahn
Moderator: LuxTeam
z centrum lux na lotnisko hahn
witam wszystkich, mam pytanie z serii tych praktycznych; czy konczac prace w centrum lux w piatek okolo godziny 18 zdaze waszym zdaniem (samochodem lub autobusem) na lot z hahn o 21? widzialam informacje o przebudowach autostrad etc wiec czarno to widze, ale jeszcze nigdy tamtedy nie jechalam...
Jesli jestes fanka ostrej jazdy, to jakies szanse sa. Ale niestety niewielkie. Jesli uda ci sie w miare szybko pokonac obwodnice Luxa, ktora o tej porze bywa powaznie zapchana (choc akurat w strone Trewiru przejezdnosc jest raczej najwieksza), to nastepna niespodzianka moze okazac sie zwezenie na trewirskim Ehrangu. Jest wielce prawdopodobne, ze bedziesz jechac "predkoscia miejska" na odcinku okolo 10 km pomiedzy pierwszym zjazdem na Trier, a wjazdem na autostrade A1. Potem jest szansa na troche szybciej (szczegolnie, ze wreszcie skonczyli przebudowe rozjazdu w okolicach Kenn (Walmart). Niestety jak juz wjedziesz na droge do Hahn, to towj los w znacznej mierze zalezec bedzie od ilosci fur z drewnem i cystern z mlekiem, jakie akurat wtedy beda szwendac sie po tej drodze.olka pisze:czy konczac prace w centrum lux w piatek okolo godziny 18 zdaze waszym zdaniem (samochodem lub autobusem) na lot z hahn o 21?
Obecnie jest i tak duzo lepiej, bo po remontach, na drodze tej mniej wiecej co 10 km sa porobione poszerzenia tak, by mozna bylo maruderow wyprzedzac, ale i tak musisz liczyc, ze spedzisz w drodze 1,5 godziny. Do tego trzeba dodac czas na zaparkowanie samochodu i dojscie do terminalu (no, chyba, ze cie ktos podwozi i wyrzuci cie przy samych odlotach).
Tak czy inaczej – teoretycznie trzy godziny powinno wystarczyc, by dojechac i sie odprawic. W praktyce, to jest troche na styk, a polgodzinny zapas, jaki masz na ewentualnie "przygody po drodze" moze sie okazac niewystarczajacy.
Tak jak napisalem, teoretycznie moze sie udac. Ja na przyklad latajac w piatki o 16.40 do W-wy wybieram nawetke o 13.00. Daje wiec sobie 40 minut wiecej niz planujesz ty, no i zazwyczaj mam pewien zapas czasu po odprawie (ale bynajmniej nie tak duzy, zeby sie zaczac w Hahn nudzicolka pisze:a o autobusie pewnie moge zapomniec!

W Lux znajdziesz je przy dworcu (Gare), ale nie tam, gdzie staja wszystkie autobusy miejskie, ale w skrajnie poludniowej czesci przydworcowego parkingu, niemal naprzeciwko OPOCE. Jak dodam jeszcze, ze sa to okolice przydworcowego komisariatu policji, to chyba juz nie bedziesz miala watpliwosci jak znalezc przystanek do Hahn. W Hahn navetki zatrzymuja sie na zrobionym niedawno "dworcu autobusowym" jakies 100 metrow na zachod od terminala. Przy samym terminalu tez staje kilka autobusow, ale nie czekaj tam na prozno na autobus Sales-Lenz do Luxa, bo tam on nie przyjedzie.MaWi, to "doswiadczenie" jest wlasnie dla mnie najcenniejsze! przeprowadzam sie do lux za dwa tygodnie i jestem kompletnie zielona a pytan sto! czy mozesz mi jeszcze powiedziec, gdzie znajde w lux te nawetki o ktorych wspomnialas?
Pozostale szczegoly wyczytasz (jako tez i zarezerwujesz bilet taniej i on-line) na stronie www.easybycoach.com (przepraszam za mala kryptoreklame