PYTANIE/PROŚBA OD SZEFA

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

olenka118

PYTANIE/PROŚBA OD SZEFA

Post autor: olenka118 »

Witam ponownie Rodaków w Luksemburgu!
Już raz mi bardzo pomogliście za co jeszcze raz chciałam serdecznie podziękować.
Teraz chciałam Was prosić/ zapytać jakie są najpopularniejsze/najpoczytniejsze dzienniki i gazety w Luksemburgu - takie gdzie można zamieścić ogłoszenie. Chodzi mi również o pisma branżowe(budowlanka), portale internetowe. Generalnie zależy mi na jakiś popularnych nośnikach informacji w Luksemburgu. Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.
Ola
MaWi

Post autor: MaWi »

No, wiec tak: z najbardziej poczytnych portali internetowych to przede wszystkim www.polska.lu (i to niekoniecznie jest zart :) ). Co do innych – z pewnoscia najwieksza gazeta papierowa w Luxie jest Luxemburger Wort ( www.wort.lu ) wydawany przez Saint Paul Edition ( www.saint-paul.lu ). Na stronie wydawcy znajdziesz wszystkie tytuly wydawane przez ten koncern, nb. najwiekszy w Luxie. Jego konkurentem, zabierajacym wlasciwie reszte rynku czytelniczego jest Editpress ( www.editpress.lu ) ze swoim okretem flagowym Tageblattem ( www.tageblatt.lu ). Media obcojezyczne (przede wszystkim angielskojezyczne) obsluguje News Media Lux wydajac przede wszystkim 352news. Znajdziesz ich wlasnie pod adresem www.352news.lu Do nich takze nalezy www.station.lu

Jednakowoz, gdyby Twoj szef chcial oglosic sie po polsku, to poki co monopol dzierzy polska.lu (luxteam@polska.lu) :)

Pomoglem?
olenka118

Dziękuję MaWi jesteś bardzo, bardzo pomocny już drugi raz :)
Awatar użytkownika
PandOr

I jeszcze cos...

Post autor: PandOr »

Ja proponuje też wziąć pod uwagę L'essentiel- darmowy dziennik ze sporym udziałem w rynku.
http://www.lessentiel.lu/contact/story/31410816
Osobiście polecam.
:D
olenka118

Super-dziękuję:-)
ODPOWIEDZ