Pierwszy polski sklep w Luxemburgu

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Iwona S

Pierwszy polski sklep w Luxemburgu

Post autor: Iwona S »

Juz w styczniu otwarcie *Polskigo Sklepu* na terenie Luxemburga.
Agata

Post autor: Agata »

Super! wreszcie sie ktos odwazyl!
Agata
Anniah

Post autor: Anniah »

extra!!!!!!!!!!!! w koncu!!!!!Prosze o wiecej informacji blizej terminu otwarcia:)
zakopane

Post autor: zakopane »

Wspaniale juz nie moge sie doczekać ,mam nadzieje ze gdzieś w centrum:) i fajne polki bedą obsługiwac plus polskie radyjko , lub polska muzyczka, idealnie,tyle lat na to czekaliśmy <!>
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Ptasie mleczko, wino Herkules i Wisienka, Kiszona Kapusta i fajki w polskiej cenie to by było coś :0
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
ania_411

Post autor: ania_411 »

ja tez nie moge sie juz doczekac!!! jak towary polskie to i ceny w zlotowkach poprosimy <mrgreen>
Awatar użytkownika
Biała

Post autor: Biała »

Super <mrgreen> Bardzo się cieszę!!!
Ola
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

gabrjel pisze:Ptasie mleczko, wino Herkules i Wisienka, Kiszona Kapusta i fajki w polskiej cenie to by było coś :0
ania_411 pisze:ja tez nie moge sie juz doczekac!!! jak towary polskie to i ceny w zlotowkach poprosimy <mrgreen>
no naprawdę będzie fajnie ! Iwono S to wspaniały prezent dla forumowiczów! Dziękujemy.
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Awatar użytkownika
dasty

Post autor: dasty »

zakopane pisze: polskie radyjko , lub polska muzyczka <!>
radio internetowe oferuje 218 polskich stacji :)
obecnie ceny spadly i mozna kupic juz ponizej 100 euro http://www.radiostore.de/shop/Radios/In ... :1_88.html
oczywiscie do tego potrzebny internet <mrgreen>
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza." Albert Einstein
Awatar użytkownika
Iv.

Re: Pierwszy polski sklep w Luxemburgu

Post autor: Iv. »

Iwona S pisze:Juz w styczniu otwarcie *Polskigo Sklepu* na terenie Luxemburga.
Będzie można też kupić książki w języku polskim???
Na zielonej trawce, raz dwa trzy; pasły się pratchawce, raz dwa trzy; mówił jeden do drugiego: nie mam cewki Malpighiego.
Borys Vian, Jesień w Pekinie
zakopane

Post autor: zakopane »

Trzeba zapoznac Luxembourg z polskimi daniami specjałami.A jeszcze do tego jak bedzie obslugiwac jakas fajna polka np.taka jak tu zgrabna http://www.youtube.com/watch?v=5gm3JtAttYQ to juz wogole oszaleją na punkcie polskich specjałow ,sukces gwarantowany trzymam kciuki za udany biznes
monia404

Post autor: monia404 »

a gdzie dokladnie?? :)
Monia
Awatar użytkownika
panda

zakopane pisze:A jeszcze do tego jak bedzie obslugiwac jakas fajna polka np.taka jak
Kol. zakopane, Ty tutaj na on bczyźnie jakiś strasznie wyposzczony jesteś <lol> już bodaj w dwóch miejscach wiedzę ten tekst, ale fakt Kasia miała Figurę ;)
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Awatar użytkownika
hurakami

Post autor: hurakami »

Rowniez trzymam kciuki za to przedsiewziecie i zycze sukcesow. Sadzac z reakcji forum, nie powinno byc problemu z klientami :)
gabrjel pisze:Ptasie mleczko, wino Herkules i Wisienka, Kiszona Kapusta i fajki w polskiej cenie to by było coś :0
ania_411 pisze:ja tez nie moge sie juz doczekac!!! jak towary polskie to i ceny w zlotowkach poprosimy <mrgreen>
Dlaczego uwazacie, ze ceny powinny byc polskie? Jestesmy w Luksemburgu, dziewczyna placi za transport 1500 km, czynsz luksemburski i minimalna place, ktora jest wysoka srednia placa w Polsce ( z grubsza), nie mowiac o ubezpieczeniu socjalnym etc.
Przyklad (teoretyczny): jesli tutaj zwykla kielbasa kosztuje 15 EUR/Kg a w Polsce dobra kielbasa polska kosztuje 30 PLN/Kg, to nie oczekuje, ze za polska zaplace 8 EUR - przeciwnie, moge zaplacic wiecej, jesli jakosc i smak bedzie tego warta (bo polska).
Oczywiscie mozna szukac jakiegos kompromisu miedzy cenami polskimi i luksemburskimi, ale wedlug mnie niska cena nie bedzie glownym atutem takiego sklepu. Ale to oczywiscie zalezy od wlascicielki.

Ciekawe, jak to dziala w Brukseli albo w UK? Tam chyba jest podobnie?
h
Awatar użytkownika
panda

Zgadzam się z kol. hurakamim, polskie towary i kompromis cenowy byłyby hitem rynkowym. Powodzenia!
ODPOWIEDZ