Pierwszy polski sklep w Luxemburgu
Moderator: LuxTeam
Pierwszy polski sklep w Luxemburgu
Juz w styczniu otwarcie *Polskigo Sklepu* na terenie Luxemburga.
gabrjel pisze:Ptasie mleczko, wino Herkules i Wisienka, Kiszona Kapusta i fajki w polskiej cenie to by było coś :0
no naprawdę będzie fajnie ! Iwono S to wspaniały prezent dla forumowiczów! Dziękujemy.ania_411 pisze:ja tez nie moge sie juz doczekac!!! jak towary polskie to i ceny w zlotowkach poprosimy <mrgreen>
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie [G.J.Gigol]
radio internetowe oferuje 218 polskich stacjizakopane pisze: polskie radyjko , lub polska muzyczka <!>
obecnie ceny spadly i mozna kupic juz ponizej 100 euro http://www.radiostore.de/shop/Radios/In ... :1_88.html
oczywiscie do tego potrzebny internet <mrgreen>
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza." Albert Einstein
Re: Pierwszy polski sklep w Luxemburgu
Będzie można też kupić książki w języku polskim???Iwona S pisze:Juz w styczniu otwarcie *Polskigo Sklepu* na terenie Luxemburga.
Na zielonej trawce, raz dwa trzy; pasły się pratchawce, raz dwa trzy; mówił jeden do drugiego: nie mam cewki Malpighiego.
Borys Vian, Jesień w Pekinie
Borys Vian, Jesień w Pekinie
Trzeba zapoznac Luxembourg z polskimi daniami specjałami.A jeszcze do tego jak bedzie obslugiwac jakas fajna polka np.taka jak tu zgrabna http://www.youtube.com/watch?v=5gm3JtAttYQ to juz wogole oszaleją na punkcie polskich specjałow ,sukces gwarantowany trzymam kciuki za udany biznes
Kol. zakopane, Ty tutaj na on bczyźnie jakiś strasznie wyposzczony jesteś <lol> już bodaj w dwóch miejscach wiedzę ten tekst, ale fakt Kasia miała Figuręzakopane pisze:A jeszcze do tego jak bedzie obslugiwac jakas fajna polka np.taka jak
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie [G.J.Gigol]
Rowniez trzymam kciuki za to przedsiewziecie i zycze sukcesow. Sadzac z reakcji forum, nie powinno byc problemu z klientami
Przyklad (teoretyczny): jesli tutaj zwykla kielbasa kosztuje 15 EUR/Kg a w Polsce dobra kielbasa polska kosztuje 30 PLN/Kg, to nie oczekuje, ze za polska zaplace 8 EUR - przeciwnie, moge zaplacic wiecej, jesli jakosc i smak bedzie tego warta (bo polska).
Oczywiscie mozna szukac jakiegos kompromisu miedzy cenami polskimi i luksemburskimi, ale wedlug mnie niska cena nie bedzie glownym atutem takiego sklepu. Ale to oczywiscie zalezy od wlascicielki.
Ciekawe, jak to dziala w Brukseli albo w UK? Tam chyba jest podobnie?
h
gabrjel pisze:Ptasie mleczko, wino Herkules i Wisienka, Kiszona Kapusta i fajki w polskiej cenie to by było coś :0
Dlaczego uwazacie, ze ceny powinny byc polskie? Jestesmy w Luksemburgu, dziewczyna placi za transport 1500 km, czynsz luksemburski i minimalna place, ktora jest wysoka srednia placa w Polsce ( z grubsza), nie mowiac o ubezpieczeniu socjalnym etc.ania_411 pisze:ja tez nie moge sie juz doczekac!!! jak towary polskie to i ceny w zlotowkach poprosimy <mrgreen>
Przyklad (teoretyczny): jesli tutaj zwykla kielbasa kosztuje 15 EUR/Kg a w Polsce dobra kielbasa polska kosztuje 30 PLN/Kg, to nie oczekuje, ze za polska zaplace 8 EUR - przeciwnie, moge zaplacic wiecej, jesli jakosc i smak bedzie tego warta (bo polska).
Oczywiscie mozna szukac jakiegos kompromisu miedzy cenami polskimi i luksemburskimi, ale wedlug mnie niska cena nie bedzie glownym atutem takiego sklepu. Ale to oczywiscie zalezy od wlascicielki.
Ciekawe, jak to dziala w Brukseli albo w UK? Tam chyba jest podobnie?
h