Dojaz do Lux
Moderator: LuxTeam
Dojaz do Lux
na wstępie: przepraszam , jeśli taki wątek był (a pewnie i był), ale szukałam przez ostatnią godzinę archiwum i wymiękłam (pracuję od kilku dni od 3 rano i zasypiam nad tym archiwum ) a chcę jutro kupić bilet
O co chodzi?
w połowie października muszę się dostać do Luksemburga (16 - 20.10)
i tutaj pytanie: jak najprościej i w miarę tanio tam się dostać
wyjazd/wylot z Polski: Gdańsk, Wawa lub Katowice z tego co zdążyłam się zorientować to najlepiej byłoby do Frankfurtu albo Brukseli
tylko co potem, jakie są tego (mniej więcej koszty) i ile to trwa?
ktoś może wie o takich połączeniach gdzie na miejscu byłoby się rano (7-10 rano? ) - dla mnie byłoby idealnie
z góry dzięki za pomoc
O co chodzi?
w połowie października muszę się dostać do Luksemburga (16 - 20.10)
i tutaj pytanie: jak najprościej i w miarę tanio tam się dostać
wyjazd/wylot z Polski: Gdańsk, Wawa lub Katowice z tego co zdążyłam się zorientować to najlepiej byłoby do Frankfurtu albo Brukseli
tylko co potem, jakie są tego (mniej więcej koszty) i ile to trwa?
ktoś może wie o takich połączeniach gdzie na miejscu byłoby się rano (7-10 rano? ) - dla mnie byłoby idealnie
z góry dzięki za pomoc
- kajapapaja
wątek był przerabiany setki razy,ale...
najlepiej samolotem z Katowic (lub Wroclawia, Gdanska, Poznania) na Frankfurt-Hahn, a stamtad kursuje autobus rejsowy, co 1 godz. do Luksemburga. Bilet u kierowcy kosztuje bodajze 22 euro, ale jak kupisz przez internet na www.flibco.lu to moze trafisz cos tanszego
najlepiej samolotem z Katowic (lub Wroclawia, Gdanska, Poznania) na Frankfurt-Hahn, a stamtad kursuje autobus rejsowy, co 1 godz. do Luksemburga. Bilet u kierowcy kosztuje bodajze 22 euro, ale jak kupisz przez internet na www.flibco.lu to moze trafisz cos tanszego
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
- kajapapaja
Dojazd 5-godzinny nie jest niczym szczególnym, ale to nie z Hahn, lecz z Charleroi, z Kolonii czy Dortmundu, dokąd autobusy Flibco nie docierają i trzeba się tłuc pociągami (najczęściej z przesiadkami).laura pisze:godzina to już najmniej wazna.. trafiłam na jakiś wątek w archiwum gdzie dojazd wychodził około 5 h wiec trochę mnie to przeraziło
dlatego tez zapytałam bardziej zorientowanych jak najlepiej i najprościejanwi pisze:Dojazd 5-godzinny nie jest niczym szczególnym, ale to nie z Hahn, lecz z Charleroi, z Kolonii czy Dortmundu, dokąd autobusy Flibco nie docierają i trzeba się tłuc pociągami (najczęściej z przesiadkami).laura pisze:godzina to już najmniej wazna.. trafiłam na jakiś wątek w archiwum gdzie dojazd wychodził około 5 h wiec trochę mnie to przeraziło
jeszcze wykombinowałabym sobie jakiś dojazd "z 5 przesiadkami i spedzilabym pol dnia na dojazdach" zamiast w Lu
dziekuje wszystkim za pomoc, nie wiedzialam nawet o promocjach za 33 zł, dzieki temu za 100 zł w obie strony mam podróź.. o pareset zł miej niz myslalam