opłaty przy nabyciu nieruchomosci w Lux

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

MaWi wyjasnił wszystko bardzo pięknie, ale z ubezpieczeniem jest tak, ze zależy od wielu czynników (ubezpieczyciela, stanu zdrowia i pewnie wieku, kwoty objetej ubezpieczeniem i ogolnych warunkow wyplacenia owego) i bedzie obliczone dla konkretnej sytuacji. Taki przedział - od kilku do dwudziestu (które my płacimy) i więcej tysięcy jest niestety możliwy. Oczywiscie jest to płacone nie na raz, tylko w ratach przez okres spłacania kredytu.
Jest to duża suma, ale, i tu się posłużę cytatem "od tej pory żyjemy sobie spokojnie i beztrosko". I jak Borys wspomniał, choć to zabrzmi może trochę niestosownie...łatwiej sie pocieszyć po smierci bliskiej osoby, kiedy wizja bezdomnosci nam nie grozi.
Danka
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

danka44 pisze:Oczywiscie jest to płacone nie na raz, tylko w ratach przez okres spłacania kredytu.
Jeśli płacimy całą kwotę od razu, to wtedy jest taniej. Rozłożenie kosztuje nieco więcej.
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

To chyba kwestia dokladnej symulacji, jesli rozlozenie na raty kosztuja tyle samo lub niewiele wiecej niz roczna inflacja, to moim zdaniem nie oplaca sie wykladac naraz tak wysokiej sumy
Borys

Post autor: Borys »

Dziekuje MaWi za wypowiedz.

Idac za ciosem , ciekawostka przyrodnicza :

Dzwonilem dzis do Swisslife zapytac o oferte ubezpieczenia na zycie i wiecie co mi powiedzieli ?????

Ze nie chca mojej kasiury jesli nie jestem obecnie ich klientem.

Mily meski glos w sluchawce oznajmil mi ze nie moze przedstawic mi oferty ubezpieczenia skoro nie jestem ich obecnym klientem i ze jest to od kilku miesiecy ich wewnetrzna polityka.... Nie obejmuje tego...

Widac wiele jeszcze musze zrozumiec chcac zaasymilowac sie na tym dzikim zachodzie :)

Mam zamiar popytac Luxemborgois , Axa oraz Foyer. Z checia podziele sie opinia na temat ich wszystkich razem do kupy wzietych.
Ura Bura Szef Podwóra
Borys

Wyniki mojego wyszukania :

Zapytalem trzech ubezpieczycieli o ta sama usluge , tzn ubezpieczenie na zycie przy uwzglednieniu kredytu , oraz jego 100 % wartosci oraz nie tylko przypadek smierci ale i inwalidztwa.

Platne jednorazowo

Foyer - 14700 €

Luxembourgois - 12750 €

Axa - niezawodny Pan Casanova ktory ma wieczny poblem z oddechem - uwaga 10000 € !

Jasne chyba jest gdzie ja , w przypadku gdybym podpisywal taka umowe , zawarlbym umowe ubezpieczenia.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

Borysie, a te kwoty ubezpieczenia to przy jakim kredycie?
Borys

Powyzsze kwoty dotycza ubezpieczenia splacenia 100 % poczynajac od kwoty poczatkowej 387000 ojro.

Kazdego roku oczywiscie kwota idzie w dol.

Role w kalkulacji odgrywa wiek i stan zdrowia osoby ubezpieczanej. Moze to byc tylko jeden malozonek , tak jest w powyzszym wypadku.

Jesli cos sie stanie mi , kredyt zostanie splacony , jesli drugiej polowie , kredyt pozostaje takim jakim jest.
Ura Bura Szef Podwóra
ODPOWIEDZ