VW czy Audi?....

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

misio

Post autor: misio »

Smigac 210 majac V6 to co innego <rotfl>
gabrjel

Post autor: gabrjel »

MaWi pisze:Tak wiec, rzeczony predkosciomierz pokazujac np. 50 km/h ma tak naprawde na mysli ok. 43 km/h, stowka jedziemy majac na liczniku jakies 117 km/h, natomiast autostradowe 130 km/h osiagamy majac na liczniku jakies 148 km/h. Moj rekord (o ktorym kiedys pisalem) na prostym odcinku 4 pasmowej autostrady w okolicach Rammstein to licznikowe 245 km/h, ktore tak naprawde wynosilo gdzies ok. 221-225 km/h.
Nie no Golfem PLUS z 105KM z górki koło lotniska na prostej buja się licznikowe 220km/h co daje 196km/h na GPS :)

Jakbym wierzył licznikowi Audi to oryginalnie jedzie więcej jak producent pokazuje... w Niemczech zamknął 270km/h co dało 246km/h (realny max bez chip'a) ... ale po chipowaniu zamyka 295 na liczniku co daje 270km/h na GPS :)

Ale jak misio pisze 150km/h w V6 to co innego niż 150km/h w R4 :)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

...a ja myslalam zawsze, ze to GPS przeklamuje...bo np nie nadaza z przekazem do satelity... <lol> Znaczy, ze moge polegac bardziej na tym, co pokazuje GPS, niz na predkosciomierzu samochodu?.....

A wracajac do tematu - ma ktos jeszcze jakas opinie....najlepiej z doswiadczenia?.....
Bo mnie doszlo jeszcze jedno auto do rozwazan : Astra Break (oczywiscie), z silnikiem 1,7 CDTI eco Flex 110KM ("oczywiscie" 119 g/km CO2...)...ktos moze jezdzi takim?...

Ja kiedys jezdzilam Astra, byla to jak nie pierwsza, to AstraII....i musze powiedziec, ze narzekac zaczelam dopiero jak miala ok. 10 lat i niestety malo serwisu...
Ostatnio zmieniony 12-05-2009, 10:07 przez bamaza42, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

Misio:
oczywiscie, ze licznik przeklamuje, to akurat wszyscy wiedza.
golf i skoda pojada pojada dokladnie tyle samo i dokladnie tyle samo oszuka licznik, bo nie wierze, ze ksztalt klamki cos tu zmieni.
Chcialem tylko Bamie, z wlasnego doswiadczenia z reszta, dopisac, czeg sie moze spodziewac po tym silniku 105KM. Nie szczyce sie ani nie popisuje, bo to byla tylko proba.
Spalanie ponizej 4 l / 100 mozna osiagnac jezdzac ok 80-90 km/h na piatym/szostym biegu, na prostych odcinkach, bez zatrzyman i przyspieszen... ja tak nie umiem :)
MaWi

Post autor: MaWi »

gabrjel pisze:Jakbym wierzył licznikowi Audi to oryginalnie jedzie więcej jak producent pokazuje... w Niemczech zamknął 270km/h co dało 246km/h (realny max bez chip'a) ... ale po chipowaniu zamyka 295 na liczniku co daje 270km/h na GPS :)
A o twoich osiagach we Francji, to nawet w luksemburskiej gazecie napisali: http://www.wort.lu/wort/web/letzebuerg/ ... stoppt.php

<mrgreen>
sebo

Post autor: sebo »

skoda,seat,vw, AUDI!- to chyba cztery wyrazy ktore przedstawiaja sprawe jasno i wyraznie.
Awatar użytkownika
bamaza42

sebo pisze:skoda,seat,vw, AUDI!- to chyba cztery wyrazy ktore przedstawiaja sprawe jasno i wyraznie.
....znaczy...? Bo dla mnie to nie jest takie jasne (poza tym, ze wiem, ze to praktycznie jedna firma)....znaczy uwazasz, ze obojetne, ktore z tej czworki auto sie wybierze - kazde bedzie rownie dobre?....
gabrjel

bamaza42 pisze:
sebo pisze:skoda,seat,vw, AUDI!- to chyba cztery wyrazy ktore przedstawiaja sprawe jasno i wyraznie.
....znaczy...? Bo dla mnie to nie jest takie jasne (poza tym, ze wiem, ze to praktycznie jedna firma)....znaczy uwazasz, ze obojetne, ktore z tej czworki auto sie wybierze - kazde bedzie rownie dobre?....
Basiu myślę że Publiczność już wykorzystałaś... więcej napisać nie można ;)
Teraz jeszcze Pół-na-Pół i Telefon do Przyjaciela....
Awatar użytkownika
bamaza42

gabrjel pisze:Teraz jeszcze Pół-na-Pół i Telefon do Przyjaciela....
OK, to dawaj pol-na-pol, a potem jeszcze do Ciebie zadzwonie... :)

A z moich rozwazan powyzej Astra odpadla (bo: 1/ kiedys juz mialam Astre, 2/to jej ostatni sezon, w przyszlym roku zastapi ja nowy model w segmencie)
Pojawila sie natomiast Insignia (tez Opel), i to chyba nie w wersji break, a 5-drzwiowej...
Awatar użytkownika
mmms

Post autor: mmms »

bamaza42 pisze:
gabrjel pisze:Teraz jeszcze Pół-na-Pół i Telefon do Przyjaciela....
Pojawila sie natomiast Insignia (tez Opel), i to chyba nie w wersji break, a 5-drzwiowej...
Bama uważaj, bo w kontekscie ostatnich przeksztalcen wlasnosciowych w Oplu, to przeglady gwarncyjne bedziesz podbijac na uralu :) <rotfl>
I TO ! HIRO HITO!
Awatar użytkownika
bamaza42

Bardzo smieszne.... :p
Insignia odpadla w przedbiegach, z uwagi na wage i rozmiary - nie chce takiego ciezkiego auta (zre jak smok), a ze swoimi rozmiarami - nie jestem pewna czy by sie zmiescila w moim garazu... Pozostane przy klasie sredniej.
Tak gwoli informacji - V50 tez odpadlo z mojej klasyfikacji - za zbyt mulowaty silnik (interesuja mnie auta ekonomiczne...), oraz zbyt maly bagaznik - sory...
Za to wskoczyla na liste meganka grandtour, w nowej szacie..... :)
gabrjel

3 strony tekstu a decyzji i tak nie ma... bramaza i tak kupi coś innego... w końcu kobieta :)

najważniejszy kolor :)
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

szczegolnie siedzenia bo jak nie pasoje do koloru sukni to zle auto .......
Awatar użytkownika
mmms

Post autor: mmms »

tja .... A lakier nie pasuje do paznokci. :)

Bama rozwaz kupno Golfa varianta w wersji benzynowej turbo1,4 TSI.*

* najwyżej zmienisz za 3 lata :)
I TO ! HIRO HITO!
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

stary pisze:szczegolnie siedzenia bo jak nie pasuje do koloru sukni to zle auto .......
ODPOWIEDZ