Prosze sie przyznac Jaka to Pani kierowca ciemnoniebieskiego Peugeota rejestracja polska na "ZS", nie tylko jechala pasem autobusowym na Route de Remich tuz przy duzym kole na Sandweiler o 9:10, ale tez zostala za to zlapana i nawet manewr "do ucieczki" nie pomogl <mrgreen>
Jak juz mamy jechac tym pasem dla autobusow to sie trzeba przynajmniej przyjzec czy jest policja! Widac ich od kilometra, normalnie razem z piecioma, szecioma aut zlapanych klientow.
Jezeli Pani to czyta, to czy moge wiedziec ile byl mandat? Ja czesto tam na tym pasie autobusowym smigam, ale jak narazie to patrze i za kazdym razem ich wypatrzylem.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
misio pisze:Dlaczego ile razy widze kogos jadacego pasem dla autobusow to w 99% przypadkow musi to byc samochod na PL rejestracji??? Mandat - oby jak najwiekszy!
Misio Portugale też tak robią, dziś ESP mi przeleciało po takim pasie...
Ale widziałem ciekawą sytuację jakiś czas temu na Rte d'Arlon na wysokości P+R już w Lux-City... Ciężarówka jakoś niespodziewanie włączyła kierunek i gość wbił się między ciągnik, a naczepę - "a takie ładne auto było".
A co do autobusów to też jeżdżą chamsko i nagminnie wymuszają...ale na swoim pasie nie świrują...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
W przypadku pasa autobusowego wlasnie od Sandweiler do tego duzego ronda to niestety nie mam respektu, i sie ludziom nie dziwie. Autobusow jezdzi tam bardzo malo, ten pas konczy sie okolo 40 metrow przed rondem aby samochody mogly skrecic na specjalny pas aby jechac do Neudorf. Po co mam czekac 5 minut w kolejce samochodow ktore nawet nie jada w moja strone?
Zamiast stac i mandaty dawac powinni ten pas autobusowy skonczyc okolo 100-150 metrow wczesniej. Autobusom to nie zrobi roznicy, a wielu ludziom ulatwi przejazd w strone Neudorf, i po problemie.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
digilante pisze:W przypadku pasa autobusowego wlasnie od Sandweiler do tego duzego ronda to niestety nie mam respektu, i sie ludziom nie dziwie. Autobusow jezdzi tam bardzo malo, ten pas konczy sie okolo 40 metrow przed rondem aby samochody mogly skrecic na specjalny pas aby jechac do Neudorf. Po co mam czekac 5 minut w kolejce samochodow ktore nawet nie jada w moja strone?
Zamiast stac i mandaty dawac powinni ten pas autobusowy skonczyc okolo 100-150 metrow wczesniej. Autobusom to nie zrobi roznicy, a wielu ludziom ulatwi przejazd w strone Neudorf, i po problemie.
Trochę masz racji ale i tez nie... powinien być zrobiony osobny pas nie wpadający na rondo a lecący od razu do Neudorf'u, bo jeśli byłoby tak jak mówisz digi to banda Luksemburskich babć jadących do sklepu i podobnych stała by tam blokując wjazd na rondo i jazdę autobusom...
Ale taki pas jest (popatrz na google maps satellite lub google earth) - ze 20 metrow przed rondem jest pas ktory omija rondo i jedzie sie prosto na Neudorf. Chodzi tylko aby mozna bylo do tego pasu wczesniej dojechac a nie stac w kolejce z tymi co pchaja sie na rondo.
Typowo polskie odruchy. Jest zakaz, nie wolno ale ludzie beda sie zastanawiac i usprawniac ruch. Moze jeszcze zacznijcie sie zastanawiac czemu mamy ograniczenia predkosci lub czerwone swiatla? Albo jeszcze lepiej, czemu czerwone swiatlo swieci sie przez 30 sekund jak moglo by przez 10...
misio pisze:Typowo polskie odruchy. Jest zakaz, nie wolno ale ludzie beda sie zastanawiac i usprawniac ruch. Moze jeszcze zacznijcie sie zastanawiac czemu mamy ograniczenia predkosci lub czerwone swiatla? Albo jeszcze lepiej, czemu czerwone swiatlo swieci sie przez 30 sekund jak moglo by przez 10...
Nie wolno to nie wolno i juz.
Typowo misiowy kij w szprychy - my dyskutujemy... a Ty już z góry zakładasz że wszyscy na forum co tu w topicu napiszą udają swoimi osobówkami autobusy...
Ludzka praca nigdy nie jest skonczona i nigdy nie jest perfekt. Do tego srodowisko sie zmienia. Pozycja "nie bo nie" niestety nie jest pozyteczna. Dobrze prowadzone instytucje reaguja na zmiany i uzywaja czas i fundusze na ulepszanie tego czym sie zajmuja. Nie ma zadnego powodu aby nie podyskutowac, i moze nawet napisac list do odpowiednich wladz z pomyslami jak mozna polepszyc cos lub rozwiazac jakis problem.