Kurs w CLL

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
Haga

Kurs w CLL

Post autor: Haga »

Jak to jest z kursem w CLL? Jakoś nie potrafię zrozumieć tego ich rozkładu zajęć.
Bo chyba jest to trochę inaczej rozwiązane niż na normalnych kursach w RP, gdzie po prostu mam jakiś poziom i wybieram do tego tylko godziny zajęć.

A tu, czy jeżeli np. jest napisane, że conversation poziom B1 jest Ma, Ve o 10h-11h, to mogę sobie wybrać tylko Ve a do tego np. Ecrit w inny dzień? I w ten sposób wyjdzie mi kurs 2xtydz.?
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

nie, to znaczy ze conversation jest w Ma i Ve, gdyby bylo inaczej - dni te bylyby osobo....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
Haga

ale jak czytam sobie ich broszurę, to nie zauważyłam tam po prostu kursu (czyli all in one), tylko albo oral albo conver. albo ecrit itp.
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

Haga pisze:ale jak czytam sobie ich broszurę, to nie zauważyłam tam po prostu kursu (czyli all in one), tylko albo oral albo conver. albo ecrit itp.
To, o czym piszesz, to tzw. "Cours sur objectif spécifique" (tak to jest ujęte w ich broszurze), czyli kursy, które kładą nacisk głównie na pisownię, wymowę itd. Podejrzewam, że dzięki temu ktoś kto np. dobrze mówi a nie umie pisac, ma możliwośc zapisania się na "ecrit", żeby pocwiczyc tylko pisanie, ktoś inny wybierze "oral", bo ma problemy z mówieniem itp. Oprócz tego CLL ma normalne kursy (tak jak piszesz all in one), czyli "Cours de langue générale". Według mnie w ich broszurze nie ma wszystkich kursów, które oferują, bo jak sami piszą ostateczna oferta zależy od kilku czynników: "L’offre des cours se définit en fonction des inscriptions et des ressources humaines et infrastructurelles du CLL".
Ostatnio zmieniony 13-09-2008, 17:44 przez mary_81, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Haga

A to super.
Dzięki.
ODPOWIEDZ