Transport pralki i inne

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

KTGDA

Transport pralki i inne

Post autor: KTGDA »

Mili forumowicze,

Prosze Was o informacje (z cena ile takie uslugi moga/kosztuja):

1. Transport pralki z 6 pietra w Centrum na 4 pietro na Limpertsbergu?
2. Hydraulik, ktory mi ww. pralke podlaczy?
3. Stolarz, ktory podniesie mi blat w kuchni i przytnie go troche bo sie ww. pralka nie zmiesci w przewidywanym dla niej miejscu.

Sprawa w miare pilna.

Z gory dziekuje za przydatne informacje.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

a windy sa?... poszukaj moze tutaj : http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=1582
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

a po co ci hydraulik do podlaczania pralki? to sie samemu robi - rura w rure i juz
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
KTGDA

Post autor: KTGDA »

No tak, rura w rure jest prosto gdy ta od pralki ma mniejsza srednice niz ta w scianie. Ale cos mi sie wydaje, ze u mnie ta w scianie ma bardzo mala srednice i stad potrzeba fachowej porady a w zasadzie mysle, ze interwencji fachowca.
Dzieki bamaza za linka, sprobuje dodzwonic sie do Wojtka.

Firma za transport chciala 200,- EUR to tyle ile mam zaplacic za pralke, zgroza!!!
misio

Post autor: misio »

Jak jest wieksza to kupuje sie zacisk taki i dokreca na cacy.
Awatar użytkownika
bamaza42

KTGDA pisze:sprobuje dodzwonic sie do Wojtka.
Obawiam sie , ze Wojtek może byc chwilowo nie w formie, ale instalacja pralki to nie jest wielki problem....moze Ci brakowac jakiegos lacznika, ewentualnie tzw. redukcji, albo trojnika do syfonu pod zlewem, do odprowadzenia wody ewentualnie...ale jak juz bedziesz ja mial na miejscu i lukniesz, to bedziesz wiedzial, jedynie transport do zorganizowania... Niestety dysponuje tylko zwyklym kombi, nie wiem, czy pralka wejdzie na stojaco - bo jezeli juz uzywana i nie ma blokad bebna, to nie powinna byc wozona w innej pozycji - pomoglabym z przewozem, ale do dzwigania sie nie nadaje... Mam juz jakies doswiadczenie z instalowaniem (no, nie samodzielnie, ale widzialam juz to i owo), moglabym conieco doradzic...ale stolarka i przycinanie blatu....to juz inna para kaloszy....
Ostatnio zmieniony 10-12-2007, 21:42 przez bamaza42, łącznie zmieniany 2 razy.
Borys

Post autor: Borys »

Z koncem tego tygodnia bede mial wreszcie swoja polciezarowke (pick up) wiec bede mogl pomoc z przewozem.

Co do podlaczenia jesli faktycznie jest roznica to potrzebujesz tzw przejsciowki.

Proponuje rowniez sprawdzic w sklepie z pralkami czy nie maja takich przewodow ze z jednej strony jest np 3/4 cala a z drugiej 1/4 cala. Wez suwmiarke i pomierz najpierw srednice gwintow.

Co do stolarki , nic nie pomoge.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Borys, Pani/Pan KTGDA pyta sie na forum o pomoc z pralka wiec nie mysle aby zawsze lazil/a z suwmiarka w tylnej kieszeni, lub mogl/a cos innego z nia zrobic niz wybic Ci ja oko <mrgreen>

KTGDA - jak kupilas/es ta pralke to z nia by przyszly instrukcje i maly pakiet z tym i tamtym. Normalnie w tym woreczku jest taka przejsciowka. Lepiej popatrz juz teraz i znalez aby Borys nie musial tracic oka lub krwawic Ci na biala pralke z ucha jak zacznie tam suwmiarka operowac. ;)
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
bamaza42

digilante, wyglada na to, ze to nie jest nowa pralka, skoro ma byc transportowana z 6 pietra w centrum na 4 pietro na Limpertsbergu... :)
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

A czy ja pisalem ze ma byc nowa? Moze Pan/Pani ja kupila tam kiedys... Normalni ludzie co maja choroby typu obsesyjne nalogowe i.t.d., t.z. pierwszorzednie ja, zawsze trzymaja wszystkie takie d*perelki co dostaja razem z lodowka, pralka, odkurzaczem, i nawet 73 lat pozniej i na innym kontynencie moga je znalesc ;)
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

a ja pozostane przy swoim zdaniu, ze w dzisiejszym czasach latwiej jest pojsc do sklepu i kupic nowa pralke wraz z dowozem i instalacja za symboliczna oplate niz kombinowac z przewozeniem starych klamotow
eubulus

Post autor: eubulus »

bamaza42 pisze:Obawiam sie , ze Wojtek może byc chwilowo nie w formie
Zgadza sie - mala kontuzja :( .

KTGDA, w nast. poniedzialek lub wtorek moglbym Ci pomoc z instalacja pralki i blatem(lekarz twierdzi, ze do konca tygodnia sie wylize). Transport tez moge zapewnic, ale dzwiganie, ze wzgledu na kontuzje niestety odpada.
misio

Post autor: misio »

byly pisze:a ja pozostane przy swoim zdaniu, ze w dzisiejszym czasach latwiej jest pojsc do sklepu i kupic nowa pralke wraz z dowozem i instalacja za symboliczna oplate niz kombinowac z przewozeniem starych klamotow
I tu cie w pelni popieram, tylko co zrobic jak np masz w miare nowa pralke?
Borys

Post autor: Borys »

digilante pisze:Borys, Pani/Pan KTGDA pyta sie na forum o pomoc z pralka wiec nie mysle aby zawsze lazil/a z suwmiarka w tylnej kieszeni, lub mogl/a cos innego z nia zrobic niz wybic Ci ja oko <mrgreen>

KTGDA - jak kupilas/es ta pralke to z nia by przyszly instrukcje i maly pakiet z tym i tamtym. Normalnie w tym woreczku jest taka przejsciowka. Lepiej popatrz juz teraz i znalez aby Borys nie musial tracic oka lub krwawic Ci na biala pralke z ucha jak zacznie tam suwmiarka operowac. ;)
1. KTGDA to facet :)

2. Obeszlo sie bez suwmiarki i wybijania oczu i bez wkladania do ucha :P

3. Zadnych przejsciowek w pakiecie nie bylo ale okazalo sie ze wcale nie byly potrzebne.

4. KTGDA przed pierwszym odpaleniem pralki nie zapomnij odkrecic kraniu z woda bo przypomnialem sobie ze tego nie zrobilem :)
Ura Bura Szef Podwóra
ODPOWIEDZ