dojazd do hahn
Moderator: LuxTeam
dojazd do hahn
uwaga milosnicy dojazdu do hahn przez traben-trabach.
zjazd z autostrady w WITTLICH
jest zamkniety na czas robot
powrot ta malownicza trasa jest jednak mozliwy.
zjazd z autostrady w WITTLICH
jest zamkniety na czas robot
powrot ta malownicza trasa jest jednak mozliwy.
Oto info na temat parkowania po niemiecku:
http://www.hahn-airport.de/default.aspx ... king&cc=de
i po angielsku:
http://www.hahn-airport.de/default.aspx ... king&cc=en
http://www.hahn-airport.de/default.aspx ... king&cc=de
i po angielsku:
http://www.hahn-airport.de/default.aspx ... king&cc=en
1) zwroc uwage, ze powyzej 18 dni "licznik nie bije" – jesli wybierasz sie na 3 tygodnie i wiecej, to zaplacisz 85/90 eur niezaleznie od tego czy furka stoi miesiac czy dwa :>wojtek pisze:Czy ktoś może wie jak wygląda sprawa parkowania auta przy lotnisku Hahn lub w jego okolicach? Chodzi mi o parkowanie zarówno krótko jak i długoterminowe (około 3 tygodni).
2) gdybys sie wybieral tam zaparkowac, daj znac na forum w "Ogloszeniach drobnych" – zawsze jest mozliwe, ze pomozesz komus w ten sposob zdazyc na samolot, a kosztami paliwa sie podzielicie i bedzie cooool Oczywiscie, jest to wylacznie grzeczna sugestia; jesli preferujesz samotna jazde, albo wrecz przeciwnie – masz w aucie tzw. "full house" i nawet psa z kulawa noga sie nie upcha – nie krepuj sie o swojej podrozy do Hahn NIE napisac
Silwuple:
Easy by coach
A ceny sa rozne, Panie, rozniste – od 5 eur (w zasadzie bilet-widmo, ale da sie przy duzym szczesciu cos takiego ustrzelic), potem 12 eur i na final 17 eur. To wszystko przy placeniu przez internet.
Mozna tez kupic u kierowcy. Wtedy obpwiazuje stala stawka – 22 eurasy.
Smacznego! :-)
Easy by coach
A ceny sa rozne, Panie, rozniste – od 5 eur (w zasadzie bilet-widmo, ale da sie przy duzym szczesciu cos takiego ustrzelic), potem 12 eur i na final 17 eur. To wszystko przy placeniu przez internet.
Mozna tez kupic u kierowcy. Wtedy obpwiazuje stala stawka – 22 eurasy.
Smacznego! :-)
To jeszcze ci cos podpowiem (bo ja tak strasznie lubie, jak sie mnie chwali ):Dorfi pisze:Dzięki MaWi. Liczę koszty. Mąż się przeprowadza do Luksemburga a ja nie. Muszę podliczyć ile nas będzie kosztować przyjemność widywania się.
jesli masz w planie regularnie dojezdzac (chyba dolatywac?) do niego do Luxa, to rozwaz kwestie zapisania sie w WizzAirze do programu WizzPlus. To dziala tak, ze wplacasz im 300 lub 600 eur, za co dostajesz u nich limit o 15%-20% wiekszy na wykorzystanie w ciagu roku. Innymi slowy – za 300 eur bedziesz miala 345 eurasow na rezerwacje w Wizzie na dowolny termin. Dodatkowo, przy tych rezerwacjach nie beda ci potracac za platnosc karta kredytowa (o ile pamietam jest to ok. 6 eur za kazda transakcje), tak wiec w przypadku 8 rezerwacji (a mniej wiecej na tyle wystarcza ten limit) uzbiera ci sie nastepne 50 eur oszczednosci. Sam to wyprobowalem, i moge powiedziec, ze nie ma tutaj zadnych cfanych sztuczek "malym druczkiem". To po prostu dziala. Jest tylko jedno ALE (napisane w regulaminie wielkimi wolami): w ramach WizzPlusa mozesz kupowac bilet TYLKO DLA SIEBIE. W zasadzie to nawet rozumiem, bo inaczej roiloby sie od konikow, co to inwestowaliby w WizzPlusa, by potem na eBayu handlowac plikami nieco tanszych niz WizzAir oferuje biletow na WizzAir. Ale to tak na marinesie (i malym druczkiem, oczywiscie )
A propos fantastycznych cen, tutaj się zgodzę z moim przedmówcą. Ostatnio zapłaciłam 50euro za bilet dla 2 osób tam i z powrotem Kraków-Hahn-Kraków. Były w tym już bagaże i opłata za płatnośc kartą, a bilet był kupowany może tydzień przed wylotem .
Co do Ryanair i płacenia kartą, czy ktoś już próbował u nich płacic Visa Electron? Pytam, bo próbowałam (jako że to najtańsze rozwiązanie) i nie udało mi się to niestety. Musiałam więc skorzystac z innego rodzaju karty (oczywiście droższe opłaty) i tak się zastanawiam, czy ta opcja Visy Electron to tak naprawdę działa w przypadku Ryanair czy to tylko taka ściema, bo system i tak nie przyjmie mi takiej formy płatności, co powoduje że muszę skorzystac z droższej (co jest lekkim przegięciem, biorąc pod uwagę, że nawet jak kupujesz jednocześnie 2 bilety w 2 strony i tak policzą ci opłatę od karty nie 1 raz, jak za 1 transakcję, ale 4 razy <cwaniak2> ).
Co do Ryanair i płacenia kartą, czy ktoś już próbował u nich płacic Visa Electron? Pytam, bo próbowałam (jako że to najtańsze rozwiązanie) i nie udało mi się to niestety. Musiałam więc skorzystac z innego rodzaju karty (oczywiście droższe opłaty) i tak się zastanawiam, czy ta opcja Visy Electron to tak naprawdę działa w przypadku Ryanair czy to tylko taka ściema, bo system i tak nie przyjmie mi takiej formy płatności, co powoduje że muszę skorzystac z droższej (co jest lekkim przegięciem, biorąc pod uwagę, że nawet jak kupujesz jednocześnie 2 bilety w 2 strony i tak policzą ci opłatę od karty nie 1 raz, jak za 1 transakcję, ale 4 razy <cwaniak2> ).
Tezsie nad tym zastanawialem i wydaje mi sie ze chodzi tutaj o karty Visa Electron kredytowe, nie zas zwykle platnicze. W Polsce takie wydaje na pewno mbank - a w Luksemburgu jeszcze nie wiem. Dla mnie to troche dziwne, ze istnieja dwa rodzaje electronu, ale coz...
Ktos moze potwierdzic moje przypuszczenia lub nawet wie kto w Luxie oferuje takie karty??
Ktos moze potwierdzic moje przypuszczenia lub nawet wie kto w Luxie oferuje takie karty??
- kajapapaja
nie no, przez internet zapłacicie TYLKO kartą kredytoa typu VIA lub MASTERCARD. Można też na lotnisku gotówką płacić...
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu