konfiguracja Fritzboxa i reperacja kabla

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
xtheo7

konfiguracja Fritzboxa i reperacja kabla

Post autor: xtheo7 »

Czy na polnocy lub w centrum kraju jest ktos, zawodowy informatyk lub olsniony amator, ktory za odplata naprawilby mi przylacze do sieci i skonfigurowal nowego Frizboxa, na miejscu w Ettelbruck?
gabrjel

Post autor: gabrjel »

:)

Jak FB ? 7390 7490 etc ?
Jakieś ciekawe opcje potrzebne - typu media center, vpn albo polski numer telefonu ?
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

To ja, przy tej okazji, pozwolę sobie na pytanie do kol. gabrjela ;) - czy można przez fritzfona uzyskać dostęp do plików np. audio z urządzenia peryferyjnego, np. pendriva, połączonego z fritzboxem (7390) ? - czy tylko do plików zgranych na FRITZ!Box Storage Media ? Ten ostatni ma niestety ograniczoną pojemność i zdaje się nie ma możliwości jej rozszerzenia. Czy się mylę ?
Pozdrawiam,
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
gabrjel

Post autor: gabrjel »

panda pisze:To ja, przy tej okazji, pozwolę sobie na pytanie do kol. gabrjela ;) - czy można przez fritzfona uzyskać dostęp do plików np. audio z urządzenia peryferyjnego, np. pendriva, połączonego z fritzboxem (7390) ? - czy tylko do plików zgranych na FRITZ!Box Storage Media ? Ten ostatni ma niestety ograniczoną pojemność i zdaje się nie ma możliwości jej rozszerzenia. Czy się mylę ?
Pozdrawiam,
TAK i NIE

wewnętrznej nie rozszerzysz, ale możesz dołożyć poprzez 2xUSB

co do dostępu, to zwykłe SMB/Udostępnianie Windows, lub DLNA (sharing multimediów)

w 7390 to 512MB na fax'y i zapis z automatycznej sekretarki o ile fritz nie wysyła ich automatycznie majlem
co do dysków USB - można podłączyć maksymalnie 5 szt, nie mogą na raz pobierać więcej jak 0,5A, nie ma znaczenia wielkość dysków.
5 szt dysków przy 2 usb, fritz obsługuje USB-Hub'a,
minus - nie można spodziewać się transferów wyższych niż 3-5Mb/s - co w zupełności starczy na streaming muzyki (i radia w najnowszej wersji) i zdjęć, filmy to już duże wyzwanie
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
ODPOWIEDZ