czy 19 piątek to dzień wolny?

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

king-505

czy 19 piątek to dzień wolny?

Post autor: king-505 »

czy 19 ty (piątek) to dzień wolny ?????
MaWi

Post autor: MaWi »

Po pierwsze primo, uwazam, ze umieszczanie tego typu pytania w dziale "Ogloszenia drobne" jest przejawem niezwykle wyrafinowanego poczucia humoru :) (poczucie humoru w pelni rozumiem, a nawet doceniam i popieram, ale mimo to temat przenosze do innego forum, bo w Ogloszeniach drobnych nikt niestety nie moglby na tego posta odpowiedziec; takie zasady...)

A po drugie primo, ultimo, niezwykle ciekaw jestem DLACZEGO piatek, 19 pazdziernika wolnym dniem mialby byc? Czy sa jakies przeslanki ku temu?
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez MaWi, łącznie zmieniany 1 raz.
zzz

Post autor: zzz »

Jedyne co przychodzi mi do głowy, to może ślub dziedzica, ale tak tylko zgaduję...
Nic nie słyszałem o tym, żeby miał być to dzień wolny.
MaWi

Post autor: MaWi »

zzz pisze:Jedyne co przychodzi mi do głowy, to może ślub dziedzica
A... ze niby to... No, ale najwazniejsze uroczystosci sa w sobote. Na slub cywilny daliby ludowi pracujacemu miast i wsi wolne? Jakos osmielam sie powatpiewac...
Awatar użytkownika
xtheo7

Podgrzybki brunatne atakuja od Polnocy

Post autor: xtheo7 »

Na polnocy (Ettelbruck) pojawily sie grzyby. Dzis po obiedzie moi synowie poszli do pobliskiego lasu (-na ogol malo grzybneg0) i po pol godzinie wrocili z prawie pelna kobialka podgrzybkow brunatnych jak na zdjeciu: http://grzyby-polskie.eu.interia.pl/2.htm
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

o, to widac w tym roku grzybki rosna tam, gdzie nigdy nie rosly...a tam, gdzie ich sie spodziewac - nie chca... ;)
xtheo, tak nawiasem, to chyba Ci sie watki pokićkały ;)
Awatar użytkownika
mary_81

Re: Podgrzybki brunatne atakuja od Polnocy

Post autor: mary_81 »

xtheo7 pisze:Na polnocy (Ettelbruck) pojawily sie grzyby. Dzis po obiedzie moi synowie poszli do pobliskiego lasu (-na ogol malo grzybneg0) i po pol godzinie wrocili z prawie pelna kobialka podgrzybkow brunatnych jak na zdjeciu: http://grzyby-polskie.eu.interia.pl/2.htm
Atakuja nie tylko na polnocy Luxa ale tez w Kolonii, mialam je przyjemnosc dzis zbierac w Bergisch Gladbach <mrgreen>
ODPOWIEDZ