Polska.lu w "Rendez-Vous, City Magazine Luxembourg"
Moderator: LuxTeam
Polska.lu w "Rendez-Vous, City Magazine Luxembourg"
W "Rendez-Vous, City Magazine Luxembourg" 05/2007 można przeczytać artykuł o Polakach w Luksemburgu. Piszą też o polska.lu, przy okazji rozszyfrowując LuxTeam (he, he, i tak się domyślałam . Pisemko jest bezpłatne, ja wzięłam je z Trybunału Obrach., ale ponoć jest szeroko dostępne:
http://www.vdl.lu/Presse_+publications/ ... 36747.html
http://www.vdl.lu/Presse_+publications/ ... 36747.html
- kajapapaja
LuxTeam!
Gratulacje, wielka rzecz, biorac pod uwage staz i sympatyczna konkurencje. Tak trzymac!
Specjalne gratulacje dla Danki za caloksztalt.
Wyszlo, ze jestescie fajna grupa przedsiebiorczych ludzi, przy tym sympatycznych i wyluzowanych. Jakze mily obraz Polakow!
Pani Ambasador tez wypadla interesujaco.
Podrawiam!
h
ps. Rozumiem, ze teraz czas na audiencje u Wielkiego Ksiecia!
Gratulacje, wielka rzecz, biorac pod uwage staz i sympatyczna konkurencje. Tak trzymac!
Specjalne gratulacje dla Danki za caloksztalt.
Wyszlo, ze jestescie fajna grupa przedsiebiorczych ludzi, przy tym sympatycznych i wyluzowanych. Jakze mily obraz Polakow!
Pani Ambasador tez wypadla interesujaco.
Podrawiam!
h
ps. Rozumiem, ze teraz czas na audiencje u Wielkiego Ksiecia!
Ale przecież nie ma co wiele mówić o ukrywaniu się czy rozszyfrowaniu LuxTeamu - nawet nasze pokręcone gęby opublikowaliśmy w avatarze - a może nie wierzyliście że aż tak pogięci jesteśmy? <lol> No i wielokrotnie wspominaliśmy, że jesteśmy ciałem wielogłowym, choć chyba udało nam się nie polemizować ze sobą nawzajem używając tego samego nicka :> Ale uzupełnienia się zdarzały...
Agnieszko, akurat Tobie nie musimy się chyba ujawniać, poznałaś swego czasu 2/3 z nas osobiście i to w jednym miejscu i momencie...Agnieszka pisze:A moze LuxTeam "utnie leb" spekulacjom i ujawni sie?
LuxTeam
A, i jeszcze mała dygresja od drugiej (tej jednak polemizującej ) głowy LuxTeamu: rzeczony fragment artykułu w RendezVous jest nie tylko o LuxTeamie, ale przede wszystkim o polska.lu, a więc o Was wszystkich. To, że akurat komuś zrobiono zdjęcie i zapytano o to i owo, jest mniej istotne niż to, że napisano, że Polacy, to taki fajny naród, co sobie nawzajem pomaga. Że nie ma podziałów ani pokoleniowych, ani politycznych ani klasowych, a jeśli nawet by były, to na polska.lu nie mają one najmniejszego znaczenia. Nas właśnie to najbardziej cieszy a – wierzcie mi – naszym zagranicznym kolegom właśnie to najbardziej imponuje i to w nas najbardziej cenią.
I oby tak dalej! Czego Wam, sobie – Nam – najbardziej ze wszystkiego życzę!
A na marginesie – to oczywiście bardzo miło znaleźć się w tak doborowym towarzystwie a przede wszystkim w piśmie o tak wysokich horyzontach. To nie tylko miłe, ale przede wszystkim mobilizujące do tego, żeby zrobić dla Polaków w Luksemburgu jeszcze dużo więcej (o ile będziemy oczywiście potrafili).
I oby tak dalej! Czego Wam, sobie – Nam – najbardziej ze wszystkiego życzę!
A na marginesie – to oczywiście bardzo miło znaleźć się w tak doborowym towarzystwie a przede wszystkim w piśmie o tak wysokich horyzontach. To nie tylko miłe, ale przede wszystkim mobilizujące do tego, żeby zrobić dla Polaków w Luksemburgu jeszcze dużo więcej (o ile będziemy oczywiście potrafili).
LuxTeam
calkowicie potwierdzam. Jestem tu 3 dzien a juz zdazylem zaliczyc imprezke brydzowa (wielkie dzieki partnerze i opsy) i poznac juz 2/3 LuxTeamu dzieki czemu klimatzacja przebiega pomyslnie .... tylko kurcze jestem troche niewyspany, <spioch> jak to dobrze, ze dzis w PE pracujemy tylko do lunchu ..... <mrgreen>To, że akurat komuś zrobiono zdjęcie i zapytano o to i owo, jest mniej istotne niż to, że napisano, że Polacy, to taki fajny naród, co sobie nawzajem pomaga. Że nie ma podziałów ani pokoleniowych, ani politycznych ani klasowych, a jeśli nawet by były, to na polska.lu nie mają one najmniejszego znaczenia. Nas właśnie to najbardziej cieszy a – wierzcie mi – naszym zagranicznym kolegom właśnie to najbardziej imponuje i to w nas najbardziej cenią.