Polska.lu w "Rendez-Vous, City Magazine Luxembourg"

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
inesitka

Polska.lu w "Rendez-Vous, City Magazine Luxembourg"

Post autor: inesitka »

W "Rendez-Vous, City Magazine Luxembourg" 05/2007 można przeczytać artykuł o Polakach w Luksemburgu. Piszą też o polska.lu, przy okazji rozszyfrowując LuxTeam (he, he, i tak się domyślałam ;) . Pisemko jest bezpłatne, ja wzięłam je z Trybunału Obrach., ale ponoć jest szeroko dostępne:
http://www.vdl.lu/Presse_+publications/ ... 36747.html
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

Ja mam egzemplarz!!!!!

a Luxteam to tylko częściowo jest tam rozszyfrowany :p
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Może u nas w robocie też jest wyłożone? Jutro sprawdzę, chętnie poczytam o tym tajemniczym LuxTeamie... <mrgreen>
misio

Post autor: misio »

Nic nie jest rozszyfrowane 8)
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

Aha, to Misio jest tym trzecim ... :p
Agnieszka

Post autor: Agnieszka »

A moze LuxTeam "utnie leb" spekulacjom i ujawni sie?
Awatar użytkownika
hurakami

Post autor: hurakami »

LuxTeam!
Gratulacje, wielka rzecz, biorac pod uwage staz i sympatyczna konkurencje. Tak trzymac!
Specjalne gratulacje dla Danki za caloksztalt.
Wyszlo, ze jestescie fajna grupa przedsiebiorczych ludzi, przy tym sympatycznych i wyluzowanych. Jakze mily obraz Polakow!

Pani Ambasador tez wypadla interesujaco.

Podrawiam!
h

ps. Rozumiem, ze teraz czas na audiencje u Wielkiego Ksiecia!
Awatar użytkownika
LuxTeam

Post autor: LuxTeam »

Ale przecież nie ma co wiele mówić o ukrywaniu się czy rozszyfrowaniu LuxTeamu - nawet nasze pokręcone gęby opublikowaliśmy w avatarze - a może nie wierzyliście że aż tak pogięci jesteśmy? <lol> No i wielokrotnie wspominaliśmy, że jesteśmy ciałem wielogłowym, choć chyba udało nam się nie polemizować ze sobą nawzajem używając tego samego nicka :> Ale uzupełnienia się zdarzały... :p
Agnieszka pisze:A moze LuxTeam "utnie leb" spekulacjom i ujawni sie?
Agnieszko, akurat Tobie nie musimy się chyba ujawniać, poznałaś swego czasu 2/3 z nas osobiście i to w jednym miejscu i momencie... 8)
LuxTeam
Awatar użytkownika
LuxTeam

Post autor: LuxTeam »

A, i jeszcze mała dygresja od drugiej (tej jednak polemizującej :p ) głowy LuxTeamu: rzeczony fragment artykułu w RendezVous jest nie tylko o LuxTeamie, ale przede wszystkim o polska.lu, a więc o Was wszystkich. To, że akurat komuś zrobiono zdjęcie i zapytano o to i owo, jest mniej istotne niż to, że napisano, że Polacy, to taki fajny naród, co sobie nawzajem pomaga. Że nie ma podziałów ani pokoleniowych, ani politycznych ani klasowych, a jeśli nawet by były, to na polska.lu nie mają one najmniejszego znaczenia. Nas właśnie to najbardziej cieszy a – wierzcie mi – naszym zagranicznym kolegom właśnie to najbardziej imponuje i to w nas najbardziej cenią.

I oby tak dalej! Czego Wam, sobie – Nam – najbardziej ze wszystkiego życzę!

A na marginesie – to oczywiście bardzo miło znaleźć się w tak doborowym towarzystwie a przede wszystkim w piśmie o tak wysokich horyzontach. To nie tylko miłe, ale przede wszystkim mobilizujące do tego, żeby zrobić dla Polaków w Luksemburgu jeszcze dużo więcej (o ile będziemy oczywiście potrafili).
LuxTeam
marcin

Post autor: marcin »

To, że akurat komuś zrobiono zdjęcie i zapytano o to i owo, jest mniej istotne niż to, że napisano, że Polacy, to taki fajny naród, co sobie nawzajem pomaga. Że nie ma podziałów ani pokoleniowych, ani politycznych ani klasowych, a jeśli nawet by były, to na polska.lu nie mają one najmniejszego znaczenia. Nas właśnie to najbardziej cieszy a – wierzcie mi – naszym zagranicznym kolegom właśnie to najbardziej imponuje i to w nas najbardziej cenią.
calkowicie potwierdzam. Jestem tu 3 dzien a juz zdazylem zaliczyc imprezke brydzowa (wielkie dzieki partnerze i opsy) i poznac juz 2/3 LuxTeamu :) dzieki czemu klimatzacja przebiega pomyslnie .... tylko kurcze jestem troche niewyspany, <spioch> jak to dobrze, ze dzis w PE pracujemy tylko do lunchu ..... <mrgreen>
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

nurkujesz może Marcin ? bo jutro jest fajny wypad o 4:00 rano <boisie> ... żartowałem <mrgreen>
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Agnieszka

Post autor: Agnieszka »

LuxTeam pisze: Agnieszko, akurat Tobie nie musimy się chyba ujawniać, poznałaś swego czasu 2/3 z nas osobiście i to w jednym miejscu i momencie... 8)

Masz racje drogi LuxTeam'ie, po przyjrzeniu sie fotograii stwierdzam, ze istotnie poznalam 2/3 z Was podczas bardzo milego spotkania ;) .
ODPOWIEDZ