Czy ktoś może mi powiedzieć jak nazywa sie to drzewo? Dosyć często można spotkać w Beneluksie. Byłbym wdzięczny za garść informacji
Jakie to drzewo?
Moderator: LuxTeam
Jakie to drzewo?
Cześć,
Czy ktoś może mi powiedzieć jak nazywa sie to drzewo? Dosyć często można spotkać w Beneluksie. Byłbym wdzięczny za garść informacji
wyglada jak jakas odmiana araukarii
np. araukaria chilijska (łac. Araukaria araucana, inne nazwy: Araucaria, Pehun, Pąonero, Pino araucaria, Monkey-puzzle tree)
wiecej info tutaj:
Araukaria - po polsku
oraz
Araucaria - po niemiecku
PS.
Nie, nie jestem znawca drzew. Wujek google troche mnie wspomogl
np. araukaria chilijska (łac. Araukaria araucana, inne nazwy: Araucaria, Pehun, Pąonero, Pino araucaria, Monkey-puzzle tree)
wiecej info tutaj:
Araukaria - po polsku
oraz
Araucaria - po niemiecku
PS.
Nie, nie jestem znawca drzew. Wujek google troche mnie wspomogl
bardzo trafna nazwa; mysle, ze kazda malpa to potwierdzi <mrgreen>xtheo7 pisze:Desespoir des singes (czyli beznadzieja dla malp).
NB. Na polnocy stoi jedna taka w Erpeldange u kogos przed domem. Jest PRZEOLBRZYMIA. Jesli wiec chcesz taka hodowac u siebie, to lepiej przejedz sie do Erpeldange, zeby sie przekonac, jak takie drzewko bedzie wygladalo za kilkanascie lat.
-
piotrunio35