jaki internet
Moderator: LuxTeam
jaki internet
szukalam informacji na forum ale nic konkretnego nie znalazłam, zastanawiam sie nad internetem bezprzewodowym z orange i z netem z pt, jaki bylby lepszy i jest tanszy . podlaczam nete do komputera stacjonarnego. zalezy mi na tym aby bez problemu rozmawiac na skypie
Re: jaki internet
Przez starego to już chyba wszyscy tak będą zaczynać,,,aga pisze:szukalam informacji na forum ale nic konkretnego nie znalazłam,
Co do prędkości - to chyba najlepiej LU-PL sprawia się Tango (może dlatego że Tele2 też było/jest w PL) - mają najmniej obciążone łącza na wschód....aga pisze:zastanawiam sie nad internetem bezprzewodowym z orange i z netem z pt, jaki bylby lepszy i jest tanszy . podlaczam nete do komputera stacjonarnego. zalezy mi na tym aby bez problemu rozmawiac na skypie
Co do różnych providerów to chyba lepiej brać komplet od jednego bo wyjdzie taniej...
Teraz (od około miesiąca) każdy dostawca w LU wspiera standard VDSL (następca ADSL2+) który umożliwia do 100Mb/s w domu... i działa to najlepiej w PT (uśredniając osiągnąłem PT 89Mbs/s, Tango max 68Mb/s, Orange/VOX 60Mb/s)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Szczerze, nie polecam Orange. Mam internet bez limitu z tej sieci, a mąż ma w niej telefon. W naszym mieszkaniu np. zasięg jest bardzo słaby (dodam, że mieszkamy w centrum Mersch), żeby cokolwiek obejzec w internecie musimy sobie poczekać. Notorycznie wyskakują błędym po których trzeba zrobić reset internetu. Dodatkowo wtyczka sticka jest tak tandetna, że dotknięcie jej rozłącza internet. Nigdy więcej ORANGE!
Asiiiek