jaki internet

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

aga

jaki internet

Post autor: aga »

szukalam informacji na forum ale nic konkretnego nie znalazłam, zastanawiam sie nad internetem bezprzewodowym z orange i z netem z pt, jaki bylby lepszy i jest tanszy . podlaczam nete do komputera stacjonarnego. zalezy mi na tym aby bez problemu rozmawiac na skypie
gabrjel

Re: jaki internet

Post autor: gabrjel »

aga pisze:szukalam informacji na forum ale nic konkretnego nie znalazłam,
Przez starego to już chyba wszyscy tak będą zaczynać,,,
aga pisze:zastanawiam sie nad internetem bezprzewodowym z orange i z netem z pt, jaki bylby lepszy i jest tanszy . podlaczam nete do komputera stacjonarnego. zalezy mi na tym aby bez problemu rozmawiac na skypie
Co do prędkości - to chyba najlepiej LU-PL sprawia się Tango (może dlatego że Tele2 też było/jest w PL) - mają najmniej obciążone łącza na wschód....

Co do różnych providerów to chyba lepiej brać komplet od jednego bo wyjdzie taniej...

Teraz (od około miesiąca) każdy dostawca w LU wspiera standard VDSL (następca ADSL2+) który umożliwia do 100Mb/s w domu... i działa to najlepiej w PT (uśredniając osiągnąłem PT 89Mbs/s, Tango max 68Mb/s, Orange/VOX 60Mb/s)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Asiiiek

Post autor: Asiiiek »

Szczerze, nie polecam Orange. Mam internet bez limitu z tej sieci, a mąż ma w niej telefon. W naszym mieszkaniu np. zasięg jest bardzo słaby (dodam, że mieszkamy w centrum Mersch), żeby cokolwiek obejzec w internecie musimy sobie poczekać. Notorycznie wyskakują błędym po których trzeba zrobić reset internetu. Dodatkowo wtyczka sticka jest tak tandetna, że dotknięcie jej rozłącza internet. Nigdy więcej ORANGE!
Asiiiek
ODPOWIEDZ