Lektura obowiązkowa na grudzień? CityMag!
Lektura obowiązkowa na grudzień? CityMag!
Nie zapomnijcie pobrać tej darmowej gazetki w jednym z tysięcy miejsc w Luksemburgu, gdzie można ją zobaczyć. W środku znajduje się mały prezent pod choinkę dla wszystkich Polaków w Luksemburgu 

~–~–~–~–~
Redakcja
Redakcja
Cos i mnie sie wydaje, ze jest....chyba sie nie myle, ze pare lat temu obila mi sie o uszy liczba cos 3 tysiecy Polakow....nawet, jakby byla to liczba nieoficjalna, to roznica nie moze byc tak wielka!.... <bezradny>aniah pisze:zastanawia mnie tylko czy liczba ponad 900 rodakow w WKL nie jest zanizona
A swoja droga - poprosze o jakis przykladowy punkt, gdzie tenze City Mag mozna pobrac, bo szczerze przyznam, ze jeszcze nie spotkalam....
- kajapapaja
zawsze leza w JMO - mozesz podejsc :-)bamaza42 pisze:A swoja droga - poprosze o jakis przykladowy punkt, gdzie tenze City Mag mozna pobrac, bo szczerze przyznam, ze jeszcze nie spotkalam....
moze chodzi o samo Lux-ville.... bo jak na WKL to faktycznie maławo nas.....aniah pisze:zastanawia mnie tylko czy liczba ponad 900 rodakow w WKL nie jest zanizona
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Sprawe wyjasnialem bezposrednio w redakcji. Tak chodzi o ilosc Polakow w Lux-Ville, bo CityMag jest gazeta "miejska" a nie panstwowa.kajapapaja pisze:aniah napisał/a
zastanawia mnie tylko czy liczba ponad 900 rodakow w WKL nie jest zanizona
moze chodzi o samo Lux-ville.... bo jak na WKL to faktycznie maławo nas.....
W Luxie Polakow 1 styczni 2010 bylo ponad 2500. Ile jest w chwili obecnej? Pewnie jakos kolo 3000

Hitlerowskie czy polskie obozy koncentracyjne?
Na przedostaniej czy ostaniej stronie grudniowego wydania znajduje się sprostowanie, które powinno nas zainteresować. Niestety, podobnie jak w kilku znanych "zachodnich" publikacjach, i luksemburska prasa nie ustrzegła się (mam nadzieję, że nie celowo) fatalnego błędu i nazwała hitlerowskie obozy koncentracyjne "polskimi". Co niepokojące, w ostatnich latach, coraz częściej znajduje się takie kwiatki w zagranicznej prasie .. 

- kajapapaja
nie, wylozona na stolikach z ulotkami, np. przy wejsciu kolo poczty/bankubamaza42 pisze:...a konkretnie?...w kiosku?...
wziac ci jeden egzemplarz? bo jeszcze dzisiaj widzialam....
eurokraci.eu
eurokraci.eu