praca

Ogłoszenia 'Dam pracę' i 'Szukam pracy' tu będą czuć się najlepiej!
dyzia

Post autor: dyzia »

Ja bardzo Pana Maksyliana przepraszam, ze wkleilam @ z danymi, naprawde nie chcialam, mialam je wykasowac. Tresc tego @ miala sprowokowac do dyskusji i toczyc sie w kierunku tym o czym dobry czlowiek mianowicie pisze.
Naprawde bardzo mi przykro.
Nie znam takiego sposobu na zycie, zarabianie na kims pieniedzy i to wlsanie poprzez udzielenie komus jednorazowej pomocy i taka a nie inna byla moja reakcja. Nie widze nic zlego w tym ze ktos zatrudnia pracownikow i ma z tego korzysci, w takim przypadku oglosilabym sie jako firma.Reszte propozycji uznaje za niemoralne.
Maksymilan jeszcze raz bardzo przepraszam.Przykro mi, ze tak wyszlo.
dyzia

LuxTeam dziekuje bardzo, kamien mi z serca spadl rowniez Digilante za szybka i prawidlowa reakcje.
elak0708

Post autor: elak0708 »

Jesli moglabym cos powiedziec na ten temat , to nie chodzi tu o firme ja osobiscie znam wiele przypadkow w roznych krajach gdzie osoby , ktore maja wiecej znajomosci w danym kraju ( znajomosci zwiazane ze znalezieniem pracy oczywiscie) pobieraja sobie dosyc spore oplaty za zalatwienie takiej pracy. Tutaj musze przyznac Maksymilianowi racje, ze Polacy to uwazaja za normalne gdyz takie dobre osoby jak pani istnieja ale wiele osob o tym sobie sprawy nie zdaje. Prosze sie nie dziwic realiom ale nie wszyscy sa tak uczciwi jak pani ( a szkoda) , bo jak by czlowiek czlowiekowi pomagal to by sie zylo duzo lepiej :) :) pozdrawiam
dyzia

dziekuje Pani za te slowa.Pozwole sobie jeszcze raz podkreslic, ze zarabianie na kims pieniedzy uwazam za przestepstwo,nie moralne.Nie mialam zamiaru nikogo urazic.Zdaje sobie sprawe jak ciezko pracuja Polacy na gospodarstwach w Luxemburgu i pobieranie za to jakiejkolwiek oplaty byloby wrecz ochydne.A ze ktos sie na to godzi uzanalm to za po prostu dziwne.Oczywiscie rozumiem rozne sa koleje losu, niemniej jednak ja nie chce w tym uczestniczyc. Jeszcze raz bardzo mi przykro,jesli kogokolwiek urazilam. prawdopodobnie zle sformuowalam zdania.
elak0708

Nie ma sprawy taka prawda to , ze pania tak to poruszylo znaczy o pani uczciwosci , tyle po co odrazu skreslac " dobrego czlowieka" , zawsze warto dac jeszcze szanse gdyz to nie wina Maksymiliana a stereotypu jaki jest w dzisiejszych czasach wyrobiony przez ludzi Ciezko pracujacych... To jest niemoralne , zgadzam sie ale niestety istnieje takie pobieranie pieniazkow za prace ktora jest bardzo wyczerpujaca , tyle ze jak czlowiek chce pracowac to cieszy z kazdego grosza zarobionego :) ...
elak0708

" cieszy sie " malutka pomyleczka ...
Awatar użytkownika
DzieńDobryPolsk

jJEŚLI KTOŚ POTRZEBUJE POMOCY STARAJMY MU SIĘ POMÓC

Post autor: DzieńDobryPolsk »

Aż lzej na sercu sie zrobiło czytając końcówkę , ceńmy w ludziach SZCZEROŚĆ i nie wykorzystujmy tych ludzi, pozdrawiam I SZCZEROŚĆ,UCZCIWOŚĆ TO NIE OZNACZA FRAJER bo jak tak będziemy to postrzegać to bedziemy w błędnym kole nieporozumień
Awatar użytkownika
TaJagódka

Post autor: TaJagódka »

Masz rację jestem jak najbardziej za, Los prędzej czy pózniej i tak Nas wynagrodzi za pomoc drugiej osobie ....tak już jest ......, "DzieńDobryPolsk" buziaki i żeby wiecej takich osób jak ty było ;) ;)
dobry_czlowiek

Post autor: dobry_czlowiek »

Dzien dobry. Bardzo dziekuje wszystkim osobam za wypowiedzi na ten temat. Jedynie co powiem, ze wyszlo nieporozumienie. Nikt nie mial na mysli nikogo urazic. Tak czasami jest, jak ktos kontaktuje sie przez internet. Sprawa zostala wyjasniona. Podziwiam takich ludzi jak pani Ula (dyzia) . Znalazla mnie sama i dostalem namiary co do ewentualnego pracodawcy. Czy cos z tego wyniknie to juz inna sprawa.Napewno proinformuje. Bardzo Pani dziekuje i zycze wszystkim uzytkownikam portalu milego dnia.
P.S. Dziekuje Luxteam za pomoc w tej sprawie.
polakEmigrujący

Post autor: polakEmigrujący »

Każdemu na początku jak przyjechał było bardzo ciężko i tak naprawdę prawie kazdy zaczynał od zera taka prawda no taki nasz polski los niestety
ODPOWIEDZ