Hej,
Mam prosbe do osob pracujacych w Lux o ewentualne porady jak znalezc tu prace. Moj chlopak juz znalazl i bardzo chcialabym do niego dolaczyc jak najszybciej. Obecnie mieszkam w Dublinie i pracuje od 2 lat w Compliance w duzej firmie ubezpieczeniowej. Mimo iz posluguje sie biegle angielskim (CPE) i calkiem niezle francuskim (DALF) i mam wyksztalcenie prawnicze na wiele pozycji w bankach czy funduszach nie jestem nawet shortlisted (powod: brak doswiadczenia w funds albo bankowego)...
Niestety nie bralam udzialu w zadnych konkursach wiec nie ma mowy o pracy w instytucjach...
Poszukuje pracy poprzez fast, jobs.lu i monster ale moze znacie lepsze i skuteczniejsze metody znalezienia pracy? Czy lepiej jest szukac na miejscu? Jak dlugo caly proces zwykle trwa?
Z gory dzieki za jakiekolwiek info!
Mon
szukam pracy w Lux
Jesli nie masz doswiadczenia, to musisz aplikowac na stanowiska typu "junior". Zarobki pewnie nie wysokich lotow, ale zawsze trzeba zaczac. Jesli moge doradzic, to zlapac co sie trafi, popracowac 2 lata, zobaczyc co i jak i zmienic na wyzsze stanowisko, za wiecej pieniedzy i do firmy jakiej sie chcialo. Taktyka czesto stosowana przez Frontaliersow po studiach