Przygoda z tenisem

Dla fanatyków tenisa
MaWi

Post autor: MaWi »

magda.costam pisze:a co z Krosna to nie lubuszanka moze??
Nie, to tego to nie powiedzialem... Powiedzialem tylko, ze chetnie bym poznal kogos z Zagania, Zar... no moze ze Szprotawy, niech bedzie. Ale Krosno, OK, jak najbardziej.

Zreszta ja jestem lubuszanin "malowany", bo urodzilem sie zupelnie po przeciwnej stronie, ale wita, rozumita – Polakow, to po calym swiecie nosi, wiec dziecinstwo spedzilem na Ziemi Luzyckiej, co zreszta bardzo, ale to bardzo z rozrzewnieniem wspominam.

Tymczasem pozdrowienia z Warszawki! :)
magda.costam

Post autor: magda.costam »

To swietna sprawa miec korzenie. Akurat dla mnie to wazne nie zjawic sie tutaj z nikad. Mimo, ze takii maly nikt jestem :) Ot nauczyciel francuskiego co to prywatnie polskiego naucza :D
albano1947

Post autor: albano1947 »

Kochani nie bądźmy zboczeńcami piszmy na temat.!!!! popatrzcie jaki ten Drzonkow wspaniały i to kiedyś w latach 80- tych były Mistrzostwa świata 5-cio boju nowoczesnego rozgrywane i Polska wtenczas była potęga światowa w tej dysplinie sportowej Zapraszam Was do przytulnej restauracji na ośrodku Gdzie możną w półmrocznej atmosferze przy otwartym kominku dobre wino wypić i podyskutować na temat tenisaaaaaaaaaa...

Cieplo pozdrawiam

Obrazek
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
oley11

Post autor: oley11 »

MaWi pisze:A wrcajac do glownego watku – czy ktos przyznaje sie do pochodzenia z okolic Żar/Żagania czy sami Grinbergowcy ici? ;)
no ja jestem z Zar (a zielonogorzaninem jestem z racji studiow w tym miescie i posiadania tam mieszkania... no i ogolnego sentymentu). a co, czyzbys mial przyjemnosc odsluzyc swoje w slynych niegdys jednostkach wojskowych (zary/zagan)??
aga19748

Post autor: aga19748 »

hej hej
a ja w Krosnie bylam w slynnym liceum moze sie znamy?co do Drzonkowa to jest swietne miejsce i mam zamiar kiedys wrocic na stale bo brakuje mi tych swietnych lasow i jeziorek.
sama mieszkalam nad dwoma i teskni mi sie latem .
albano1947

Witam

jeżeli jesteś z tych stron to mi jest milo i nie widze żadnych przeszkód w kontaktach. Nie nalezę do typow co chowają sie i jestem zawsze osiągalny. Dzisiaj jestem np dzisiaj w Esch Lalingen na treningu tenisa od godziny + - 19 Kazdy ze sportowa euforia jest tez tam mile widziany.Jestem tez osiągalny na GG Skype itp.
Niestety nie skończyłem tego Liceum ale może coś ciekawego na ten temat napiszesz, proszę tylko na dziale Rozrywka. Myślę ze tematycznie by tam pasowało Pozdrawiam ciepło

magda.costam

Post autor: magda.costam »

aga19748 pisze:hej hej
a ja w Krosnie bylam w slynnym liceum moze sie znamy? .
Wszystko mozliwe, bo ja tam tez bywalam :) Ale jesli jestes rocznik 74, to konczylas kiedy ja zaczynalam.
MaWi

Post autor: MaWi »

oley11 pisze:a co, czyzbys mial przyjemnosc odsluzyc swoje w slynych niegdys jednostkach wojskowych (zary/zagan)??
Nie, zupelnie nie to. Tak jak to juz napisalem – spedzilem tam kawal swojego dziecinstwa. Poza tym tam nadal mieszka moja dalsza stopniem pokrewienstwa, ale ciagle bardzo mi bliska, rodzina. Co roku odwiedzamy te strony i co roku bardzo dobrze tam sie czujemy! A co do tamtejszych jednostek wojskowych – znam, znam bardzo dobrze, ale nie z autopsji. No chyba, ze autopsja nazwiemy odwiedziny u kuzynostwa w Tomaszowie, gdzie na terenie dawnej bazy ruskich eskadr lotniczych stoi obecnie osiedle mieszkaniowe <mrgreen>
albano1947

No trochę do tematu

tenisowe marzenia
regionalne ciągoty
ktoś sobie pomyślał
inny napisał
Ja Wam nie będę mówił nudnie
tylko rzeczowo- tenisowo
Jak mnie ktoś słucha i naśladuje
ten się w tenisie szybko i tanio edukuje
Ja tez nie tylko z samej tęsknoty
pisze tutaj do mamy córki wujka i innej cioty
Forhendy, Backhandy stoją na pierwszym planie
i aplikuje wszystkim tenis już na śniadanie
Kto mnie zna myśli ze śmieszny
no to chyba jest sam pocieszny
Srogo się po tej hali rozglądam i starannie
i tłomacze moim przyjaciołom o tenisie nienagannie
trzymajcie rakietę z wielka godnością
zęby Wam tenis nie był tylko ością
Jak pojedziemy do Drzonkowa
To będzie frajda nie tylko tenisowa
Tam Wojtek mój kolega tenisowy
stoi z rakieta na tenisowe łowy
Jak już wejdziemy na kort do Kazika
wszyscy zrozumieją ze tenis to jest poezja i sztuka

Obrazek

aga19748

Post autor: aga19748 »

Dokladnie Magdo masz racje :( nasze roczniki sa inne ale coz "daty urodzin nie zmienimy"a moze kiedys warto sie poznac.Pozdrawiam aga
ODPOWIEDZ