NAUKA GRY NA PIANINIE I RYTMIKA DLA DZIECI

Kupię, sprzedam, oddam...
zuiop

NAUKA GRY NA PIANINIE I RYTMIKA DLA DZIECI

Post autor: zuiop »

Udzielam prywatnych lekcji gry na pianinie oraz rytmiki dla dzieci.
Oferuje ciekawe lekcje przystosowane do warunkow i potrzeb klienta,
posiadam pedagogiczne doswiadczenie.

Zainteresowanych prosze o kontakt.

Anna
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez zuiop, łącznie zmieniany 1 raz.
joasia

Post autor: joasia »

To ja mogę się dołączyć z nauką gry na skrzypcach lub altówce :)
Jak długo mieszkasz w Luksemburgu , zuiop ?
MaWi

Post autor: MaWi »

To moze tropem kolegow, ktorzy chca otworzyc tu polski sklep ( http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=2869 ), pomyslmy o prywatnej szkole/ognisku muzycznym? Moze udaloby sie zorganizowac cos na bazie coraz lepiej prosperujacej Szkoly Polskiej ( http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=2915 )?
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Ja bardzo chętnie nawiążę współpracę z wszystkimi, którzy chcą coś robić dla dzieci.
Od marca wynajmujemy nową salę dla przedszkola, którą musimy wynająć na cały dzień, choć zajęcia będą się odbywały tylko przez 2-4 godziny. Sala jak najbardziej nadaje sie na zajęcia ruchowe i grę na instrumentach (dzielą ją 2 piętra od szkoły). Dzieci są na miejscu, to może któres chciałoby skorzystac z dodatkowych zajęć.

Opłata za salę jest niewielka, bo tylko 45 euro za dzień, a dzień jest długi i warto byłoby ją w pełni wykorzystać.

Jeżeli są Panie zainteresowane prosze o kontakt lub może przyjście na nasze zebranie 16 lutego o 12.30 z gotową propozycja do przedstawienia rodzicom.
Danka
Awatar użytkownika
Biała

Post autor: Biała »

Myślę, że zajęcia muzyczne, rytmiczne dla dzieci byłyby świetną sprawą i znalazłoby się wielu rodziców, chcących posyłać na nie swoje pociechy. Szkoda byłoby też nie wykorzystać sali, mam nadzieję, że znajdą się osoby, które chcą i mają predyspozycje do tego, aby takie zajęcia poprowadzić. :>
Ola
Awatar użytkownika
danka44

zuiop, a czy mozliwa byłaby nauka na keybordzie (pianino trudniej nosić)?
Moje dziewczyny w Polsce uczyły sie gry, ale tu od prawie trzech lat nie grają. Gdyby rzeczywiście była możliwość nauki w szkole, to chętnie bym je posłała
Danka
mariolab

Post autor: mariolab »

mam kilka pomyslow...
oprocz zajec rytmicznych i muzycznych mozna zorganizowac konkursy plastyczne jakies tematyczne, czytanie bajek na forum, ogladanie polskich bajek takich naprawde naszych jak Bolek Lolek Reksio (jezeli sa na dvd?) mozna zorganizowac bal przebierancow (wystarcza czapeczki i maski na buzki ktore mozna zrobic na zajeciach wczesniejszych)
mozna zorganizowac konkursy na temam co wiesz o swoim kraju, mozna uczyc piosenek,tancow.....zorganizowac mini disco....zajecia manualne np dzien plasteliny gdzie kazde dziecko przyniesie plasteline.... mozna zasadzic ziarenka i pielegnowac roslinke i wymieniac sie doswiadczeniami z hodowli
ja mysle ze kazdy pomysl jest dobry a dzieciaki beda szczesliwe bo beda wsrod rowiesnikow
i mysle ze sa matki ktore ochoczo zaangazuja sie zarowno w organizacje jak i w uczestnictwo:) po naprawde niewielkich kosztach
a poza tym jak za sale placi sie caly dzien to moze aerobik lub joga albo cos w tym stylu po skonczonych zajeciach dla dzieci cos dla mam i nie mam ja bym bardzo chetnie chodzila na takie zajecia i cwiczyla w towarzystwie innych, samej sie nie chce :(
sale wykorzysta sie na max i koszty sie rozdziela....nie potrzeba instruktorki wystarcza kasety dvd (jesli jest dostep do tv i dvd rzeczy)
Awatar użytkownika
danka44

Śwetne pomysły! To ja rzucam hasło "rodzice łączcie się" w organizowaniu czasu dla swoich dzieci.
Przypomnę co mamy:
- salę przez całą sobotę w cenie 45 euro
- wykwalifikowanych pedagogów, muzyków i entuzjastów
- kasety, płyty, książeczki, filmy (od Bolka i Lolka, poprzez "Podróz za jeden uśmiech" do lektur szkolnych)
- pomysły na spędzenie czasu
- Stowarzyszenie Rodziców, które będzie na tym wszystkim trzymało rękę, aby toczyło sie z zgodzie przepisami i będzie mogło oficjalnie zdobywać sponsorów dla tej działalności lub organizować akcje zdobywania pieniędzy np. poprzez aukcje prac itp.

Przyznacie, że to dużo. A jak już sie tak rozpędzamy, to wciągnijmy w to małe dzieci, takie do 3 lat. Rodzice idą na zakupy, a dziecko sie bawi z rówieśnikami.
A może dorośli chcieliby założyc klub brydżowy, szachowy, filmowy lub dziergania na drutach? Aerobik to też dobry pomysł.
Koszty sali wtedy rzeczywiście są niezauważalne, a jak się mamy/ojcowie dogadają, to i zajęcia mogą na zmianę prowadzić i bezpłatnie.
Chyba już należy sie zapisywać w hormonogramie na następny rok ;)
Danka
mariolab

ja bym byla za aerobikiem lub joga
ktos mi podal namiar na istruktora jogi tutaj na forum ale to bylo dla mnie daleko...
jakby znalazly sie chetne osoby, jakas grupa to mozna znalesc instruktora dochodzacego i zaplacic za godzine ....np w soboty na 18 ....stosunkowo koszty bylyby niewielkie....
czy sa osoby ktore sa tym zainteresowane?
moze ta pani od jogi by poszla na taki uklad? <bezradny>
lizz

Post autor: lizz »

oo ja z checia na zajecia ruchowe sie zapisze, wiec Mariolu, jak pozwolisz to juz jestesmy we dwie :)

Pozdrawiam i trzymam kciuki za inicjatywe :) :>
mariolab

super!!!!!!!!!!!!!
szukamy dalej, zeby grupa byla minimum 8 Pan to wtedy sie oplaca.....
ja popytam moich znajomych, ale to nie polacy....ale to chyba zadna roznica kto bedzie byleby byla grupa?????....
Awatar użytkownika
esiermin

Post autor: esiermin »

danka44 pisze:Ja bardzo chętnie nawiążę współpracę z wszystkimi, którzy chcą coś robić dla dzieci.
Od marca wynajmujemy nową salę dla przedszkola, którą musimy wynająć na cały dzień, choć zajęcia będą się odbywały tylko przez 2-4 godziny. Sala jak najbardziej nadaje sie na zajęcia ruchowe i grę na instrumentach (dzielą ją 2 piętra od szkoły). Dzieci są na miejscu, to może któres chciałoby skorzystac z dodatkowych zajęć.
A gdzie znajduje sie sala?
Awatar użytkownika
danka44

esiermin pisze:A gdzie znajduje sie sala?
61, rue de Strasbourg (boczne wejście do budynku Prolingua)

Oficjalnie zapraszam na nasze zebranie 16 lutego o godz. 14.00 wszystkich, którzy chcą czegoś uczyć i wszystkich którzy chcą w czymś uczestniczyć.
Powitamy tez chętnie sponsorów, darczyńców, entuzjastów, prasę i inne osoby, które mogą w czymś pomóc.
Danka
BBACCUS

Post autor: BBACCUS »

Witam Panie,

Uwazam ze pomysl prowdzenia dodatkowych zajec dla dzieci w soboty jest rewelacyjny. Sama jestem nauczycielka francuskiego i ucze dzieci (glownie anglojezyczne) oraz doroslych w domu. Moze nastepnym pomyslem byloby rowniez prowadzenie lekcji jezykowych dla dzieci-mlodziezy ze szkol luksemburgich w celu pomocy we francuskim.?

Wszystkie pomysly muzyczno-rytmiczne sa super. I moja corka tez bybyla chetna. ;) ;)
MaWi

Post autor: MaWi »

danka44 pisze:prasę
No na powodzenie w prasie lokalnej (przynajmniej tej polskojezycznej) chyba narzekac nie mozesz? <mrgreen>
ODPOWIEDZ